K čemu je vůbec Linkedin?

anonym

Re:K čemu je vůbec Linkedin?
« Odpověď #15 kdy: 16. 06. 2018, 11:16:21 »
Zbytečně to vyhrocujete, přes linkedin chodí často zajímavé nabídky. Stačí náboráři napsat, že chcete jen 100% remote. Oni na to slyší. Taky si můžete dát do hlavičky profilu co vlastně chcete a co ne, oni si to čtou. Nebudou vás otravovat když nemáte zájem. A když je ignorujete ve zprávách, tak vás nebudou otravovat znovu. Můžete jim pak napsat, když si hledáte práci, jestli nemají něco zajímavého. Navíc se k vám dostanou nabídky na živnost, které se obyčejně třeba na jobs.cz ani nikde jinde neobjeví.

Nicméně pokud má někdo práci a nevyhledává žádnou specialitu jedno v jakém smyslu, a potom stejně vybere dalšího dobrého zaměstnavatele, který někoho hledá, tak ten linkedin postrádá smysl. Nimcéně pro mě jako živnostníka jsou tihle náboráři užiteční.

Další výhoda je, že tam máte od více lidí potvrzené dovednosti, a to je pro náboráře a firmy výhodné, protože to o vás alespoň trošku něco ze začátku vypovídá.

anonym

« Odpověď #16 kdy: 16. 06. 2018, 11:20:16 »
A pro zaměstnavatele jsou náboráři taky zajímavý feedback. Např. když si povídám s agenturou, co mi nabídne práci ve firně XYZ a já jim řeknu, že to mě určitě moc nezajímá, protože ta firma má hroznou pověst. Často mi odepíšou, že to říká hodně lidí. Náboráři potom dají feedback te firmě, která nemůže nikoho sehnat, že jsou to vlastně debilové a nikde u nich dělat nechce :D Což je užitečné jak pro nás programátory, protože se ta firma nad sebou zamyslí, tak pro tu samotnou firmu.

qwert

« Odpověď #17 kdy: 16. 06. 2018, 11:42:36 »
Pro mě osobně k té hromadě Linkedin hnoje je problém ještě struktura nabídek. Nejen, že 80% z nich je tematicky úplně mimo, ale pár jich je ze zahraničí, 99% v ČR pak Praha. O nic z toho nemám zájem. V Praze se na byt vydělává 3x déle než v místě současného bydliště (oficiální statistiky), a bilance příjmy vs. náklady je tam nejhorší v ČR. Většina tch komiků z HR to neni chopna ani pochopit. (Mám kolegy v Praze, pak ty co se odstěhovali z Prahy, a vůbec kolegy jinde po světě, takže mám srovnání, třeba UK jsou fakt chudáci) Zlatá ČR.

tt

« Odpověď #18 kdy: 16. 06. 2018, 13:17:24 »
Zbytečně to vyhrocujete, přes linkedin chodí často zajímavé nabídky.

Tiez si myslim, ze je to vyhrotene. LI poskytuje nastavenia, ktore pomozu udrzat ho menej otravnym. Napr. ked niekto postuje nieco co nechcete vidiet, tak jeho posty si mozete skryt z feedu. Ak vas otravuju pozvankami, tak si nastavte poziadavku na zadanie vaseho emailu do pozvanky. Ja osobne ho mam zverejneny v ramci LI, ale aj to to odfiltruje 90% pozvanok od ludi, ktori sa nenamahaju citat moj profil a zaujima ich iba connection a nasledny spam.

Radovan.

« Odpověď #19 kdy: 16. 06. 2018, 14:47:14 »
pod filtrem "information technology" je běžně 90% irelevantních pozic včetně takových jako uklízečka
To jsi ještě neviděl, jak dobře jsou uklízečky o některých věcech informované ;D

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 16. 06. 2018, 16:30:40 »
 Nekdy byl linkedin skvelym mistem jak mit pracovni kontakty a zaroven dostavat zajimave nabidky. Ted je z toho zumpa ve stylu facebook.

Lama

« Odpověď #21 kdy: 16. 06. 2018, 20:37:14 »
Jsou tam pěkný baby? Uvažuju o práci gigola.

« Odpověď #22 kdy: 16. 06. 2018, 21:25:38 »

Tiez si myslim, ze je to vyhrotene. LI poskytuje nastavenia, ktore pomozu udrzat ho menej otravnym. Napr. ked niekto postuje nieco co nechcete vidiet, tak jeho posty si mozete skryt z feedu. Ak vas otravuju pozvankami, tak si nastavte poziadavku na zadanie vaseho emailu do pozvanky. Ja osobne ho mam zverejneny v ramci LI, ale aj to to odfiltruje 90% pozvanok od ludi, ktori sa nenamahaju citat moj profil a zaujima ich iba connection a nasledny spam.

Možná si mohu nějak "omezit" spamy od ostatních uživatelů, ale nikde jsem nenašel, kde se dá omezit neustále otravování samotného LI s dotazy, zda se nechci "spojit" s tím čí oním, ad nauseam.
Vlastníci LI se z toho snaží udělat další sociální síť a mám dojem, že hodně uživatelů tak ten LI bohužel bere...

« Odpověď #23 kdy: 16. 06. 2018, 21:34:48 »

Možná si mohu nějak "omezit" spamy od ostatních uživatelů, ale nikde jsem nenašel, kde se dá omezit neustále otravování samotného LI s dotazy, zda se nechci "spojit" s tím čí oním, ad nauseam.
Vlastníci LI se z toho snaží udělat další sociální síť a mám dojem, že hodně uživatelů tak ten LI bohužel bere...
Zrovna mi zase přišla žádost "I'd like to join your LinkedIn network." od někoho, koho jsem v životě neviděl, neznám a na 99,99 % se nikdy nepotkáme (je kdesi z Nového Jorku)...

qwertz

« Odpověď #24 kdy: 16. 06. 2018, 22:07:56 »
Tohle má jen jedno řešení. Účet zrušit a při vyplňováí dotazníku k důvodům zakliknout "other" a napsat  "all"  ;D

Nejde jen o to, že průdí nějaký blb někde z tramtárie. Často k tomu napíše nějaký vysoce oduševnělý průvodní dopis, který spadne do InBoxu. Ten se tak zaplevelí těmito nesmysly a přitom to Linkedin neumožňuje hromadně vymazat. Každou tuhle jednostrannou konverzaci je nutné otevřít a vymazat po jednom. Reportovat to nemá smysl. Těm blbům nevadilo ani to, že nějaká funkce linkedinu je dostupná jenom z helpu, protože do menu nějak zapomněli dát přímý odkaz na příslušné URL. Po nahlášení mi sdělili, že je to feature.

Na tohle fakt nemám čas ani chuť.

RDa

• 2 652
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 17. 06. 2018, 00:03:24 »
Ja jsem asi divnej a asocial, ale nikdo me neprudi na LinkedIn-u s nabidkama. Muzu spocitat na prstech jedne ruky kolik neznamych lidi si me chtelo pridat.. mozna 3-4 za pet let. Kazdy z pres 120 konexi je vysoce specializovana a sleduje urcity ucel - se dostat k nejakym informacim, technologiim, profesnim znamostem a k zvysovani vlastni duveryhodnosti pro nove spojeni.

Bud pouzivate nastroje vy. Nebo nastroje pouzivaji vas. Your choice.

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 17. 06. 2018, 09:39:43 »
Jsou tam pěkný baby? Uvažuju o práci gigola.
Jsou, hlavne z indie. Staci zajet do Mostu nebo Teplic...

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 17. 06. 2018, 09:42:42 »
Ja jsem asi divnej a asocial, ale nikdo me neprudi na LinkedIn-u s nabidkama. Muzu spocitat na prstech jedne ruky kolik neznamych lidi si me chtelo pridat.. mozna 3-4 za pet let. Kazdy z pres 120 konexi je vysoce specializovana a sleduje urcity ucel - se dostat k nejakym informacim, technologiim, profesnim znamostem a k zvysovani vlastni duveryhodnosti pro nove spojeni.

Asi zalezi co mas v profilu, treba si fakt asocial, treba nabidky na statniho metrologa nejsou tak bezne. ;) jakmile se dostanes na senorni pozici, objem spamu vzroste o 500%, pokud uvedes nahodou ze jsi ceo tak uz linked in je nepouzitelny.

Mslj

« Odpověď #28 kdy: 17. 06. 2018, 11:51:58 »

.. pokud uvedes nahodou ze jsi ceo tak uz linked in je nepouzitelny.

To je pravda, mohu potvrdit s mnohem menší rolí než CEO.... Mám poměrně vysokou manažerskou pozici v mezinárodní korporaci (vedu určité oddělení) a na LinkedInu mi sem tam přijde nabídka, většinou irelevantní a snad jen jednou, před rokem tam byla jedna adekvátní..

Guteman

« Odpověď #29 kdy: 04. 08. 2018, 11:25:57 »
5) inzerci práce tam zadávají dementi, pod filtrem "information technology" je běžně 90% irelevantních pozic včetně takových jako uklízečka

I uklízečka ve šroubárně si může chtít přečíst Uncle Boba v originále.

Chtěl jsem říct, že čte Verligia v originále, ale to čtou skladníci ve šroubárně :-)