Kde v těch pravidlech je napsané, že mít tohle na tričku je diskriminační?
Co takhle něco ve stylu: "S jakýmkoliv problémem se můžete obrátit na organizátory."
Tak to bude znít víc jako nabídka pomoci, než jako nějaké pravidlo.
Za mě to kombinovaně spadá do "urážlivé, diskriminační, či ponižující chování", "útočné vyjadřování na účet pohlaví" a "nechtěnou sexuální pozornost". To je samozřejmě můj výklad, ale právě organizátoři akce mají poslední slovo. V jednom rozhovoru s Petrem Pithartem zaznělo slovo "předporozumění" ve vztahu k ústavě. Myslím, že by šlo použít i zde.
Dle tvého návrhu jsem formulaci trochu upravil, děkuji.
Konkrétní úpravu jsem úplně nechytil, nemám přesné původní znění v hlavě.
No dobře... Ale podle mě do toho předporozumění spíš spadá
že "urážlivé, diskriminační, či ponižující chování", "útočné vyjadřování na účet pohlaví" a "nechtěná sexuální pozornost"
jsou věci, které se nedělají,
než že to tričko něco z toho představuje.
Když se budeš bavit s lidma, tak ti to první vcelku v pohodě odsouhlasej jako něco, co není slušné... A pokud to odsouhlasej jako samozřejmé, není důvod, aby to tam bylo...
Muzu poprosit o odpoveed na moji otazku s hate free trickem?
Osobně na tomto tričku neshledávám nic závadného - podle mě na něm není nic urážlivého proti pohlaví, sexuální orientaci, postižení, rasy ani náboženství. Nevidím zde nic diskriminačního proti skupině osob, ani konkrétní osobě. Ale rád si to nechám vysvětlit.
To počkej.. Takhle ten CoC nefunguje. Otázka, zda je něco špatné je nadřazená tomu, zda je něco v CoC. Nejdřív je něco špatné, a pak až se to možná do CoC dostane. Ne naopak. Stejnětak pokud CoC zakazuje dobré chování, je chyba v něm a ne v tom chování.
Radši to teď demonstruji na (trochu přehnaných, ale naprosto ekvivalentních) příkladech:
To, co děláš je jako
1) "Říct, že vražda je v pořádku a odůvodnit to tím, že v CoC není napsaného nic o tom, že vražda je špatná"
2) "Říkat, že bojovníci proti minulému režimu jsou zločinci, protože to, co dělali tenkrát bylo v rozporu s tehdejšími zákony"
Přijde mi, že se za ten CoC chcete schovávat....