Kodexy chování na konferencích - zbytečnost?

Ivan Nový

Re:Kodexy chování na konferencích - zbytečnost?
« Odpověď #105 kdy: 29. 01. 2018, 23:32:46 »
Takhle je jasné, jaké pravidlo je porušeno a bez nějakého vybavování to lze jednoduše a slušně vyřešit. Jak jsem psal, jsou to jednoduše nástroje na minimalizaci konfliktů a je fajn, když se z nich nic nemusí aplikovat :)

Jo tento případ je asi ok, ale mám bohužel ve svém okolí lidi, kteří se cítí dotčeni úplně čímkoli ("snowflakes"), to potom nevím, jak řešit. Řekněme, že si vezmu čistě náhodou žluté tričko a zrovna bude přednášet někdo z Asie a může to cítit jako já nevímco, přitom to tak nebylo myšleno (a raději ani nedomýšlím, jaký průser by bylo přijít v bílém tričku, které mám například ze Silicon Hillu).

Z toho CoC si odnáším tento rozporuplný pocit "my podporujeme multi-všechno, jsme inkluzivní atd. ale musíte se přitom chovat přesně tak, jak to ctí v USA".

Tak to nectí v USA, tak to ctí američtí komunisti, kteří to používají jako zbraň proti slušným lidem. Jsou to běžné levicové totalitní praktiky, kterým není radno ustupovat. Zparchantělé korporátní elity se tomu podvolují, aby zůstaly u koryta.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #106 kdy: 29. 01. 2018, 23:40:22 »
To je naprosto střízlivý a správný názor, nicméně na základě čeho ho na konferenci nepustíte? Lístek má koupený, při online nákupu těžko poznáte, co je to za člověka... Na nevkus se to velmi těžko svede, kde je hranice toho, co může být na tričku napsáno. Třeba to myslel v žertu, třeba chtěl dívkám zvláštním způsobem polichotit a moc se mu to nepovedlo...

Vykopnu ho proto, ze prekrocil hranice slusneho vkusu a neoblekl se dostatecne civilizovane a neutralne, jak by clovek ocekaval od nekoho, kdo jde na konferenci. Vy jste uz videl treba code of conduct vytisteny na listku do divadla, kde by se psalo, ze od navstevniku se ocekava slusne obleceni, ne napriklad bermudy s cervenymi Adidaskami a wifebeaterem? Ja ne, jaksi se predpoklada, ze lidi vedi, jak se na to slusne obleci.

Ostatne bych tam take mohl mit mensi zasobu tricek s logem konference a hrisnikum bych je prodaval za ponekud natazenou cenu. Oni by si priste dali majzla.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #107 kdy: 29. 01. 2018, 23:45:37 »
Řekněme, že si vezmu čistě náhodou žluté tričko a zrovna bude přednášet někdo z Asie a může to cítit jako já nevímco, přitom to tak nebylo myšleno (a raději ani nedomýšlím, jaký průser by bylo přijít v bílém tričku, které mám například ze Silicon Hillu).

Ale hovno. Jednak Asiati nejsou zluti, zluti byvaji spis nekteri Jihoamericani, kdyz v Evrope nedostatkem slunce vyblednou. Jednak prd vite o symbolice barev. Zlutym trickem svemu okoli signalizujete, ze jste nezadany a svolny k baleni.

mmm

« Odpověď #108 kdy: 30. 01. 2018, 00:03:57 »
Takhle je jasné, jaké pravidlo je porušeno a bez nějakého vybavování to lze jednoduše a slušně vyřešit. Jak jsem psal, jsou to jednoduše nástroje na minimalizaci konfliktů a je fajn, když se z nich nic nemusí aplikovat :)

Jo tento případ je asi ok, ale mám bohužel ve svém okolí lidi, kteří se cítí dotčeni úplně čímkoli ("snowflakes"), to potom nevím, jak řešit. Řekněme, že si vezmu čistě náhodou žluté tričko a zrovna bude přednášet někdo z Asie a může to cítit jako já nevímco, přitom to tak nebylo myšleno (a raději ani nedomýšlím, jaký průser by bylo přijít v bílém tričku, které mám například ze Silicon Hillu).

Z toho CoC si odnáším tento rozporuplný pocit "my podporujeme multi-všechno, jsme inkluzivní atd. ale musíte se přitom chovat přesně tak, jak to ctí v USA".

Tak to nectí v USA, tak to ctí američtí komunisti, kteří to používají jako zbraň proti slušným lidem. Jsou to běžné levicové totalitní praktiky, kterým není radno ustupovat. Zparchantělé korporátní elity se tomu podvolují, aby zůstaly u koryta.

je bojovník za transexuály v armádě John McCain komunista? Úchylnost se v Americe stala normou a protlačují ji obě velké strany. Pro radikální levici to naopak není téma.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #109 kdy: 30. 01. 2018, 00:22:13 »
je bojovník za transexuály v armádě John McCain komunista? Úchylnost se v Americe stala normou a protlačují ji obě velké strany. Pro radikální levici to naopak není téma.

Vy jste zase chytry, jak sranky s vanocnimi svetylky. Znate aspon nejakeho transexuala? Vite, co ti lide prozivaji? Nejspis ne, vite uplne hovno, ale kritizujete z pozic jakychsi predstav, ktere jste si vytvoril patrne na zaklade cetby Blesku nebo jinych sracek.

« Odpověď #110 kdy: 30. 01. 2018, 00:24:24 »
takze jarda se prave priznal, ze je tranďák. to mnohe vysvetluje.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

mmm

« Odpověď #111 kdy: 30. 01. 2018, 00:59:12 »
Vy jste zase chytry, jak sranky s vanocnimi svetylky. Znate aspon nejakeho transexuala? Vite, co ti lide prozivaji? Nejspis ne, vite uplne hovno, ale kritizujete z pozic jakychsi predstav, ktere jste si vytvoril patrne na zaklade cetby Blesku nebo jinych sracek.

Pro radikální levici to naopak není téma.

mě je ukradené, co dělají v civilu. Jestli je armáda nechce, je to věc armády a ne politiků.

mmm

« Odpověď #112 kdy: 30. 01. 2018, 01:07:51 »
mě je ukradené, co dělají v civilu. Jestli je armáda nechce, je to věc armády a ne politiků.

mně

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #113 kdy: 30. 01. 2018, 01:41:09 »
takze jarda se prave priznal, ze je tranďák. to mnohe vysvetluje.

No jiste, zase jeden chytrej....

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #114 kdy: 30. 01. 2018, 01:42:44 »

Na americkou armadu seru, rec je o vasem oznaceni transexuality za uchylnost.

Petr

« Odpověď #115 kdy: 30. 01. 2018, 01:48:38 »
Takhle je jasné, jaké pravidlo je porušeno a bez nějakého vybavování to lze jednoduše a slušně vyřešit.

To není pravda.
Pokud někomu řeknu, že to tričko je sexistické a jelikož sexistické věci jsou proti CoC, tak s ním dovnitř nesmí, ten člověk může stejně začít tvrdit, že:
1) to sexistické není
2) to není natolik závažné chování, abyste ho za to mohli vyhodit.

Což jsou zhruba stejné dvě věci, kterýma bude argumentovat, když v CoC bude jenom "chovejte se jako lidi".

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #116 kdy: 30. 01. 2018, 02:35:29 »
2) to není natolik závažné chování, abyste ho za to mohli vyhodit.

Obtezovani ostatnich ucastniku neni zavazne chovani? Takove triko by bylo v poradku, kdyby kazdy ucastnik konference sedel ve vlastni krabici a nikdo ho nevidel.

BTW, az nekdo prijde v poblitem triku, bude to zavazne chovani? Navic o poblitem triku nejspis v CoC nebude zminka, protoze to nikdo nepredpokladal.

tnr

« Odpověď #117 kdy: 30. 01. 2018, 07:21:50 »
Obtezovani ostatnich ucastniku neni zavazne chovani? Takove triko by bylo v poradku, kdyby kazdy ucastnik konference sedel ve vlastni krabici a nikdo ho nevidel.

Obtezovani ostatnich ucastniku je tricko s nejakym napisem ? No prosim :-D
To je asi stejna logika, jako ze hatespeech / mikroagrese (pod coz se schova dnes uplne cokoliv) je nasili :-D

To je presne ta precitlivelost, o ktere mluvim - ten clovek si dela ostudu max sobe. A pokud nekoho rozhazuje neci tricko, nemel by radsi vubec chodit ven mezi lidi - na ulici potka clovek horsi veci nez tricko s napisem :-)

Navic jak uz jsem to psal - vzdycky se najde neco, co bude pro nekoho urazlive...

Ivan Nový

« Odpověď #118 kdy: 30. 01. 2018, 08:13:43 »

Samozřejmě, že je komunista, pokud to protlačuje. Katolická církev je dnes už taky komunistická. A to je zlo.

Ivan Nový

« Odpověď #119 kdy: 30. 01. 2018, 08:19:05 »

Obtezovani ostatnich ucastniku je tricko s nejakym napisem ? No prosim :-D
To je asi stejna logika, jako ze hatespeech / mikroagrese (pod coz se schova dnes uplne cokoliv) je nasili :-D

To je presne ta precitlivelost, o ktere mluvim - ten clovek si dela ostudu max sobe. A pokud nekoho rozhazuje neci tricko, nemel by radsi vubec chodit ven mezi lidi - na ulici potka clovek horsi veci nez tricko s napisem :-)

Navic jak uz jsem to psal - vzdycky se najde neco, co bude pro nekoho urazlive...

Mimochodem, samotná urážlivost je negativní lidská vlastnost omezující komunikaci a de facto jde o mikroagresi. Proto ji taky neomarxisti hojně využívají ve svém boji proti civilizaci. Kdo se uráží kvůli obsahu třička je buď  neomarxista a dělá to záměrně, bez příslušných emocí (lotr) a nebo je to užitečný idiot (hlupák) s neomarxisty vymytým mozkem a projektující své emoce do nesmyslů hlásaných neomarxismem.

Jen tak na okraj, křesťané mají Novým Zákonem zakázáno nechat se někým napálit. Pokud se tak stane, je to především jejich chyba.