Tak vzhledem k tomu, ze jedinym duvodem, proc si koupit Mac je MacOS (vse ostatni bez problemu nabidnou jini HW vendori a vetsinou lepe/levneji), tak me prijde dost ujete koupit si Mac s tim, ze nevim, ze mi vyhovuje MacOS.
Já ho právě mám kvůli HW, o macOS mi ani tolik nejde, ale potřebuji na cesty stroj na úpravu fotek. Za mě nutnost je ips display, vysoké rozlišení, odolnost proti prachu, hoooodně rychlý disk na zápis, slušná grafika a podpora externí, intel i7, hooodně paměti (se 16GB se ale nějak porvávám) rád bych podporu linuxu, ale freebsd mi také dostačuje.
Zatím se mi nedostal do rukou notebook, kde bych fotky dokázal zpracovat tak rychle jako na macbook pro, rád bych i někde vyzkoušel system76, ale zatím jsem neměl tu možnost, na zkoušku se mi 100t dávat rozhodně nechce.
Kdybyste náhodou někdo měl tip, sem s ním, s macbookem trpím kvůli kompatibilitě, ale zkoušel jsem už kde co, vše od dellu je prostě o polovinu pomalejší pro mě na úpravu fotek (zkoušeno, mám známosti v českém Dellu).
Jinak v Parallels jde linux provozovat velmi slušně, vlastně tak funguji, macOS se mi stará o bezproblémový power manaegment, touchpad a vše okolo a já si v klidu jedu ve virtuálnu na linuxu, kde mám vše co potřebuji a zpomalení není takové, abych pořád na tom nebyl lépe než jinde.