Jak dál? Aneb jak být víc motivován

bezmotivace

Jak dál? Aneb jak být víc motivován
« kdy: 18. 01. 2018, 20:14:52 »
Pekny vecer,
Nevim, mozna mi poradite s mym problemem. Uz dlouhou dobu pocituji, ze nemam motivaci. Pracuji jako vyvojar. Moje prace? Rano vstanu jdu do prace, odsedim tam 8.5h a jedu domu. A to kazdej den, porad dokola. Moje pozice je vyvojar. Jenomze vyvoj nedelam uz hodne dlouho, protoze neni co delat, tak nekdy neco pretestuji, jinak nic nedelam. Mam hodne casu, jak v praci tak i doma. Chctel bych delat neco svyho, nejakej projekt, proste neco, na cem budu procvicovat sve znalosti, rozsirovat si je. Jenom nevim co. Je tuna aplikaci. Vim, ze neni dulezite vymyslet neco perfektniho, hlavni je neco delat. Protoze kdyz delam hovno v praci, tak o par let nebudu nic vedet. Premyslim napriklad nad aplikaci na spravovani prijmu a vydaju, nakolik delam szco. Anebo cuda, nebo opencv, jenomze c++ neni moje domena. Je hodne zajimavych temat v it, jenomze nemam background pro to a nevim jestli ma smysl se ucit neco takovyho. A nechci byt zas jenom patlal. Dnes je IN IoT, to by mohla by zajimavej konicek.
Mozna si rikate, proc kurva nezmeni praci. Ja opravdu hodne nad tim uvazuji, ale nevidim nic zajimavyho. A delat js nebo html, proste web me desi.
Byly jste nekdy v takovyhle situaci a co poradite?
« Poslední změna: 19. 01. 2018, 09:54:23 od Petr Krčmář »

proKurve

Re:Jak dal? Aneb jak byt vic motivovan.
« Odpověď #1 kdy: 18. 01. 2018, 20:34:12 »
Stáhni si novou knihu o bastlení od Martina Malého a začni bastlit, z toho se pak plynule můžeš posunout na IoT.

Mr. Advise

« Odpověď #2 kdy: 18. 01. 2018, 20:54:39 »
Byl. Nejhorsi je nedelat nic a pokracovat v zabehlem rezimu a uzirat se myslenkama na to, co by mohlo byt.
Vyhrad si svuj "me-time", vem si papir, tuzku a zacni si delat myslenkovou mapu. Pokud nebudes lhat sam sobe, doberes se k nejakemu/nejakym relevantnim zaverum. At uz ti na konci vyjde IoT, hry nebo cokoliv jineho, musis udelat ten posledni a nejdulezitejsi krok - zkusit to a vydrzet. Jedine tak vypadnes ze soucasneho kolotoce.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 18. 01. 2018, 21:03:31 »
“‎The most important days in your life are the day you were born........and the day you find out why.” (Mark Twain)

;-)

Milan

« Odpověď #4 kdy: 18. 01. 2018, 21:14:46 »
Co resite? Ja byl pred X lety ve stejne situaci. Ve firme kde jsem pracoval zarizli projekt, novy projekt v nedohledu... Tak jsem si sehnal praci v cizine a dal vypoved. V tomhle poradi. Sice jsem uz zase zpatky, ale bylo to to nejlepsi co jsem pro sebe mohl udelat.

<sdfasdfa

« Odpověď #5 kdy: 18. 01. 2018, 21:17:43 »
zkus japonsky system 1 minuty. do velike veci se cloveku nechce a hleda si bariery.
vymysli si nejaky projekt a zacni s tim, ze denne 1 minutu venujes tomu projektu.
tim si zvyknes na pravidelny cyklus a zacnes tomu venovat vice a vice casu.

moznosti:
1) nauc se jiny programovaci jazyk
2) nauc se nejaky framework
3) zkus si neco nakonfigurovat, nejaky server, sluzbu apod.
4) zkus arduino a hw

bezmotivace

« Odpověď #6 kdy: 18. 01. 2018, 21:20:57 »
Dekuji. Budu muset neco udelat. Kazdej den uvazuji nad tim "proste musis neco zacit delat, je jedno co." Kdyz uz sa do neceho pustim, tak hned mam myslenky typu ma to smysl tahle appka?
Co se tyce Cuda nebo her, nebo opencv, osobne si myslim, ze je tam potreba nejakej background, pokud nechci vyuzivat knihovny tretich stran. Mam 1.stupen VS, na magistr jsem se vysral. Nevim mozna jsem udelal chybu, to uz je ted jedno. Nevydelavam malo penez, ale kdyz mam rict pravdu, tak radsi o 10k mene, kdyz by slo o zajimavejsi praci, ktera cloveku neco da. Vstavat kazdej den, delat tu samou rutinu, to cloveka stoji hodne sil.

mmm

« Odpověď #7 kdy: 18. 01. 2018, 21:29:53 »
pokud nechci vyuzivat knihovny tretich stran.

to budeš dělat hodně zbytečné práce. K tomu se hledá motice těžko. Navíc jen jako hobby, nikdo tě za to nezaplatí.

<sdfasdfa

« Odpověď #8 kdy: 18. 01. 2018, 21:32:45 »
vymysli si 14 denni projekt a ten stihni udelat. pak vetsi a postupne vetsi a vetsi.

prvni 14 denni projekt:

rozblikej ledky s arduinem, precti tlacitko, precti analogovou hodnotu trimru.

bezmotivace

« Odpověď #9 kdy: 18. 01. 2018, 21:43:12 »
Nad novym jazykem jsem taky uvazoval. Jenom co v nem delat? Hello world asi ne. Precist knizku nebude dostacujici, kdyz to neprecvicim na projektu, tak to zapomenu. Knizky citam, nebo nekdy taky i prednasku. Mozna ze se pustim do arduina nebo rpi.

Citace
to budeš dělat hodně zbytečné práce. K tomu se hledá motice těžko. Navíc jen jako hobby, nikdo tě za to nezaplatí.
O penize nejde, protoze v praci mam tolik volnyho casu, ze muzu to delat tam a dostanu zaplaceno. Cloveka to hodne sere, kdyz nevi jak dal, co delat. Moc lidi s IT neznam, se kteryma by jsme mohli neco delat spolecne.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 18. 01. 2018, 21:52:16 »
rozblikej ledky s arduinem, precti tlacitko, precti analogovou hodnotu trimru.

Neuzitecne projekty nejsou moc motivujici. Kdyz uz se ucit, tak na necem, co k necemu bude slouzit.

bezmotivace

« Odpověď #11 kdy: 18. 01. 2018, 21:59:29 »
Presne takhle uvazuji Jardo. Jenomze kdyz budu stale myslet na to, co delat, tak budu tam kde jsem ted.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 18. 01. 2018, 22:09:41 »
Tak nepremyslej, hrabni do Guuglu a hledej, jaka aplikace/HW reseni lidem chybi. Kdyz se budes nutit do projektu, ktery je na hovno a nikoho, ani tebe nezajima, akorat te to jeste vic otravi.

Anebo na cas delej neco, co s IT vubec nesouvisi. Treba se uc cizi jazyky, s tim Cesi mivaji problemy. Pro zacatek se muzes kouknout na Duolingo. Podle vseho na to mas casu dost a je to dobre na to, aby clovek nezesenilnel.

bezmotivace

« Odpověď #13 kdy: 18. 01. 2018, 22:13:19 »
Co resite? Ja byl pred X lety ve stejne situaci. Ve firme kde jsem pracoval zarizli projekt, novy projekt v nedohledu... Tak jsem si sehnal praci v cizine a dal vypoved. V tomhle poradi. Sice jsem uz zase zpatky, ale bylo to to nejlepsi co jsem pro sebe mohl udelat.
Uvazuji nad tim. Ale neni to jednoduchy. Mam pritelkyni a ta by nesla do zahranici. Rika ma, at to zkusim, ze vzdyt vydrzime chvili bez sebe a muzem se navstevovat. Reknu vam, vyse 10 let jsem se ucil nemecky, mam 2 certifikaty a co mam z toho ted? Velky kulovy. Nemcinu pouzivam jenom tehdy, kdyz prectu nejaky nemecky clanek. Pracoval jsem ve firmach, kde se jazyk ani anglicky ani nemecky nepouzival. Anglicky jenom na cteni dokumentace. A kdyz clovek nepouziva jazyk, tak to zapomene casem.

Mr. Advise

« Odpověď #14 kdy: 19. 01. 2018, 00:29:16 »
Chlape ty jsi same "tohle nejde, protoze...". Zavri ten root a pripadne dalsi fora/videa/...  kde se snazis najit odpoved - nenajdes ji tady/tam. Zkus to, co jsem napsal vyse ;)