V čem vyvíjet Java GUI

Viktor

V čem vyvíjet Java GUI
« kdy: 16. 02. 2011, 14:14:54 »
Zdravim, neviem sa rozhodnut v com vytvarat GUI v Jave. Swing ma znacne vyhody v tom, ze je vsade, kde je aj Java, ale je to stare, dlho nevyvijane a pomale. Narozdiel od toho tu je moznost programovat v Qt, to je ale potrebne dodatocne doinstalovat..

Dalsia vec je uplatnenie na trhu, nechcem ist do niecoho, co bude v mojej profesii nepouzitelne, takze je to dolezity faktor mojho rozhodovania.

Co hovorite vy? Ake mate skusenosti?

Vdaka
« Poslední změna: 17. 02. 2011, 06:22:03 od Petr Krčmář »

Re: Java GUI
« Odpověď #1 kdy: 16. 02. 2011, 14:38:44 »
Závisí od konkrétneho použitia. Všeobecne platné riešenie asi neexistuje.

« Odpověď #2 kdy: 16. 02. 2011, 14:48:22 »
Jak uz rikal muj predrecnik: zavisi na pouziti.

Swing pomaly neni, ale je hodne citlivy na schopnosti programatora. Je potreba pouzit obsluhu udalosti pouzivajici dalsi thready, aby se zbytecne nezdrzoval AWT thread, ktery updatuje UI. V pripade pouziti Swingu doporucuji (opet v zavislosti na okolnostech) mrknout na NetBeans platform nebo JSR 296.

Dalsi moznost je SWT, ale s tim nemam zkusenosti. A casem bych hodil okem po Java FX 2.0.

alefo

« Odpověď #3 kdy: 16. 02. 2011, 16:06:44 »
Neexistuje všeobecne platné riešenie: Swing je proste klasika, vehementne používaný, s podporou atď, hoci treba pochopiť nuansy (tie thready) a záludnosti. Na Swingu je zase postavený NetBeans RCP, plus máte k dispozícii na úvod rovno dizajnér (hoci i v SWT je možné použiť plug-in od Google do Eclipsu). Pokiaľ viem, tak JSR 296 je mŕtve.

SWT je zase prudko spojené s Eclipsom, dokumentácie je o niečo menej a mám dojem, že namiesto základnej práce so SWT sa obvykle rovno skáče do Eclipse RCP.

S QT a bindingom do Javy nemám vôbec skúsenosti, ako je na tom dokumentácia a praktické skúsenosti?

Keby išlo o ranu istoty, tak zrejme Swing s postupným prechodom na NetBeans RCP.

Jakub D.

Re: V čem vyvíjet Java GUI
« Odpověď #4 kdy: 19. 02. 2011, 13:46:44 »
Ohledne Swingu bych jen dodal dve veci: ten framework je hodne silny, jde v nem udelat takrka cokoliv. Nicmene dle nekterych lidi je slozity. Pokud se pro neho rozhodnete, tak zvazte nasazeni nektereho z dostupnych Look & Feel motivu. Vychozi Metal neni nic moc, od nejakeho update JRE je k dispozici lepsi Nimbus. Nebo zkuste externi motivy, treba http://www.jgoodies.com/.

Re: V čem vyvíjet Java GUI
« Odpověď #5 kdy: 19. 02. 2011, 16:55:19 »
Ešte by som do debaty prihodil GTK, s tým sa mi pracovalo dobre pod javou.