Posílání peněz na PayPal a placení na eBay

trey

Posílání peněz na PayPal a placení na eBay
« kdy: 16. 01. 2018, 14:58:44 »
Ahojte. Prosím vás. Mám účet u Fio banky v CZK. Jednou jsem již peníze (CZK) zasílal na PayPal, kde vše dorazilo do poslední koruny. Pak jsem přes PP platil na Ebay (myslím, že bylo třeba měnu GBP) částku 81,- a sežralo mi to za převod tak 15,- z CZK na GBP.

Už bych to nechtěl opět podstupovat. Ebay má nevýhodný kurz, jak je známo. Je možné nějak již na účtě u Fio zaslat CZK s převodem (uvnitř Fio) na GBP na PayPal? Jak? Je to i levnější, ne? Jak to řešíte a jak bych mohl co nejlépe uskutečnit převod na (pouze GBP, jiná tam ani není, snad) měnu GBP, aby nedorazily na PP CZK, ale hned GBP? Děkuji vám za pomoc.
« Poslední změna: 16. 01. 2018, 18:34:14 od Petr Krčmář »

filip

Re:Posílání peněz na PayPal a placení na Ebay
« Odpověď #1 kdy: 16. 01. 2018, 15:16:03 »
Jednodussi je si s paypalem sparovat platebni kartu (na karte si nastavit rozumny limit). Potom pri placeni paypalem je potreba vybrat, aby byla nauctovana castka v puvodni mene. Potom prevod dela tvoje banka a nikoli paypal.

?

Re:Posílání peněz na PayPal a placení na Ebay
« Odpověď #2 kdy: 16. 01. 2018, 18:15:42 »
Fio osobní účet lze zdarma otevřít v korunách a dalších 14 cizích měnách:
AUD, CAD, DKK, EUR, GBP, HRK, HUF, CHF, JPY, NOK, PLN, RUB, SEK, USD

ptc

Re:Posílání peněz na PayPal a placení na eBay
« Odpověď #3 kdy: 17. 01. 2018, 07:22:27 »
Ebay nema zadny nevyhodny kurz ani nic neprevadi - to je vec Paypalu.

V PP staci nastavit aby PP neprovadel konverzi meny, jedina nevyhoda je, ze to pri platbe uz nemuze
zobrazit castku v Kc kterou ti to strhne, ale jen v te mene ve ktere platis.

Posilat penize na PP ucet je pakarna, kazdy kdo to mysli trochu vazne ma PP sparovany s kartou.

trey

« Odpověď #4 kdy: 17. 01. 2018, 11:28:04 »
Na­padlo mě, zda-li je to mož­né, zří­dit si u Fio pod­účet v ci­zí mě­ně (GBP) a po­té si z hlav­ní­ho CZK účtu po­sí­lat na účet zří­ze­ný v GBP, tím se CZK pře­ci pře­ve­dou au­to­ma­tic­ky na mě­nu pod­účtu, te­dy na GBP. A za­sí­lá­ní pe­něz me­zi své pod­účty je u Fio zdar­ma, v ja­ké­ko­li mě­ně, te­dy vše je zdar­ma a až kar­tu od pod­účtu bych spá­ro­val s Pa­y­Pa­lem. To by šlo, ne? Jen ja­ká je nej­čas­těj­ší mě­na na Ebay? GBP ne? Hlav­ně z Čí­ny. A ta­ky, co s Pa­y­Pa­lem, když mám již na své jmé­no a na svůj hlav­ní účet, vše v CZK, ve­de­ný účet? Když bu­du poz­dě­ji chtít s pod­účtem v GBP spá­ro­vat Pa­y­Pal, mu­sím si za­lo­žit se stej­nou mě­nou, ja­ko bu­de můj pod­účet, Pa­y­Pal?

?

« Odpověď #5 kdy: 17. 01. 2018, 11:40:25 »
Banky, včetně Fio, mají též nevýhodný kurz. U větších částek se vyplatí vybrat hotovost, jít do směnárny a uložit zpět na účet v jiné měně.

Měna imho též záleží na tom, zda nakupuješ na ebay.co.uk nebo na ebay.com. Na UK ti bude převažovat GBP, protože se ukazují nabídky nativně v GBP a nabídky v jinech měnách, převedený do GBP. Zatímco na .COM se cena většinou zobrazuje v původní měně EUR, GBP, USD,... plus se převádí to lokální měny, třeba CZK.

MarSik

« Odpověď #6 kdy: 17. 01. 2018, 11:46:16 »
Bacha taky na transakční měnu u plateb kartou. Platební karta má typicky povolené třeba platby v CZK + EUR a veškeré platby se tudíž nejdříve převedou na transakční měnu (na straně VISA nebo MC) a pak v bance na měnu účtu. Takže tam ty převody jsou občas dva.

trey

« Odpověď #7 kdy: 17. 01. 2018, 11:46:41 »
Jenže u Fio je konverze a zasílání částek přeci na své vlastní účty , nezáleže na měně, zcela zdarma, ne? Tak se to píše v podmínkách.

Rhinox

« Odpověď #8 kdy: 17. 01. 2018, 12:44:36 »
Placeni tim spusobem ze poslete penize na PP hluboce NEDOPORUCUJU! I PayPal vas taky muze vojebat (coz se mi stalo uz 2x), a pak prijde vhod jako zalozne reseni zablokovat platbu kartou. I kdyz tady je riziko ze pak PP zablokuje ucet...

?

« Odpověď #9 kdy: 17. 01. 2018, 12:46:04 »
Ano, konverze je zdarma (bez poplatku), stejně jako ve směnárnách. Však vydělávají na kurzu. Kurzy bank ale nejsou výhodný, za EUR v bance zaplatíš třeba o 50 haléřů víc než vě směnárně.

trey

« Odpověď #10 kdy: 17. 01. 2018, 12:53:25 »
Jinak, než přes svou banku, přece výhodněji nelze převádět. Pořád je to lepší, než PP kurz, ne? Jak dražší to vlastně je?

?

« Odpověď #11 kdy: 17. 01. 2018, 13:48:22 »
Jo, asi to bude stále výhodnější než kurz PP. Pokud máš ve svém městě pobočku Fio a směnárnu, vyjde nejvýhodněji vybrat CZK na pokladně/z bankomatu (bez poplatku), vyměnit ve směnárně za valuty (za výhodný kurz a bez poplatku), valuty na pobočce uložit na svůj účet v cizí měně (bez poplatku). Kartu k účtu v cizí měně si spárovat s PP.

Banky i směnárny mají svém webu kurzovní lístky, takže není problém si spočítat rozdíl. Jaký kurz má PP netuším, určitě to taky nekde uvádějí.

Ale toto se netýká pouze PP. Třeba když jsem při nákupu letenek u Ryanair zadal českou kartu, převedl mi cenu v EUR na CZK za jejich kurz, kde bych za 1EUR platil asi o 2CZK víc než ve směnárně. A to ještě byla taková sranda, že karta byla vedená v EUR, takže by na mojí EUR kartu byla účtována platba v CZK, která by se následně ještě jednou v bance konvertovala do EUR, za nevýhodný kurz banky. Prodělal bych tak 2x.

trey

« Odpověď #12 kdy: 17. 01. 2018, 14:22:17 »
Kurz PP:
1 CZK = 0,0336 GBP

Kurz Fio:
1 CZK = 0,0341 GBP

Je nějaká lepší možnost převodu, než ručně směnárny?

?

« Odpověď #13 kdy: 17. 01. 2018, 14:56:22 »
Snad existují i online směnárny, ale osobně nemám vyzkoušeno.

Pokud se jedná o měnší částky, řešil bych to tím převodem FIO (CZ) > FIO (EUR) a pár korun bych neřešil.