Koupě specifického notebooku

meth

Koupě specifického notebooku
« kdy: 15. 01. 2018, 09:43:42 »
Ahojte, vyhliadol som si notebook, ktory nie je mozne nikde na ceskom eshope najst. Jedna sa o model Lenova. Neviete mi povedat ci existuje nejaky obchod ktory by bol schopny ho aj napriek tomu nejakym sposobom doobjednat? (Zijem v CR, takze preferujem ceskych predajcov)
« Poslední změna: 15. 01. 2018, 21:26:57 od Petr Krčmář »

Re:Kupa specifickeho notebooku
« Odpověď #1 kdy: 15. 01. 2018, 09:58:44 »
Ahojte, vyhliadol som si notebook, ktory nie je mozne nikde na ceskom eshope najst. Jedna sa o model Lenova. Neviete mi povedat ci existuje nejaky obchod ktory by bol schopny ho aj napriek tomu nejakym sposobom doobjednat? (Zijem v CR, takze preferujem ceskych predajcov)

Určitě ano, ale nedoplatíte se. Protože český prodejce by musel na toto zboží držet české záruky, včetně lhůt pro vyřízení. To se nevyplatí u jednoho kusu. Rizika na Vás přenést zákonně nemůže, takže se to může leda projevit do ceny. Počítal bych cca se 100 % přirážkou proti ceně, pokud je to z USA, s vyšší v případě Číny a pod., a o něco nižší v případě EU.

« Odpověď #2 kdy: 15. 01. 2018, 10:19:17 »
Hehe zrovna jsem včera plakal nad nějakým entry-level Ideapadem V110, jak dovedně designéři u tohoto modelu domrvili klávesnici. Že je PageUp a PageDown dostupný jenom přes Fn, to by tolik nevadilo - horší je, že kurzorová šipka nahoru je vlevo od maličkého pravého shiftu, takže místo velkého písmenka napíšu malé a ješte mi kurzor pokaždé ujede o pář řádek výš... za tohle by měli zodpovědného designéra nebo PM šéfa rozčtvrtit. Ještě že to dostal důchodce, který neumí psát bez koukání. Kdybych si to omylem koupil sám, musel bych to vrátit. Přitom o generaci starší lenovo B50 má klávesnici citelně duševně zdravější.

« Odpověď #3 kdy: 15. 01. 2018, 10:26:23 »
Osobně považuji notebooky s numerickou klávesnicí za zhůvěřilost, která naprosto zničila ergonomii. Na klávesnici bylo vždy důležité mít oddělený segment hlavní klávesnice od kurzorů a ty zase od numerické klávesnice. Notebooky to zničily. A to nemluvím ani o tom, že touchpad se musel posunout mimo střed obrazovky a uživatel nemá jinou možnost, než pracovat na notebooku zkroucený. Laptop má být přenosné zařízení, a ne hlavní pomůcka pro práci. Na tvoření tabulek, na účetnictví a pod., patří velká klávesnice a monitor do výšky očí (může být rešeno dockem nebo stojanem na notebook).

Bohužel, dost často vidím nešťastníky, kteří na celodenní práci vyfasovali notebook, a vidím to dokonce i ve firmách, kde se nesmí odnášet domů - de facto tím nahradili desktop.

Grr.