Koupím UMPC pro běh Linuxu

nobody(ten pravej)

Re:Koupím UMPC pro běh Linuxu
« Odpověď #15 kdy: 15. 01. 2018, 03:39:23 »
zkusim tu druhou dnes najit a napisu ti stav mozne aktualni max kapacity, pripadne jestli budes chtit udelat nejake realnej test vydrze tak napis co te zajima, nejlepe test ktery muze bezet sam aniz bych ho resil :)

Ffff

« Odpověď #16 kdy: 15. 01. 2018, 07:24:25 »
Mam gpd pocket s ubuntu. Kolik bys dal?

Sadd

Re:UMPC
« Odpověď #17 kdy: 15. 01. 2018, 09:37:57 »
Skládací smartphony s klávesnicí nikdo nedělá, tak se musím vydat proti proudu času.
Právě že dělá, je to ten gemini pda, jen čekám až to přijede do evropy. Dokonce i s českým layoutem.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 15. 01. 2018, 11:40:53 »
Právě že dělá, je to ten gemini pda, jen čekám až to přijede do evropy. Dokonce i s českým layoutem.

Jo, ale 17x8 cm, to je do kapsy tak kdyz nosite monterky nebo podobne gate s kapsami na stehnech. Do jedne PDA, do druhe vercajk.

Sadd

« Odpověď #19 kdy: 15. 01. 2018, 12:28:29 »

Jo, ale 17x8 cm, to je do kapsy tak kdyz nosite monterky nebo podobne gate s kapsami na stehnech. Do jedne PDA, do druhe vercajk.
Ano, je to dělané do vnitřní kapsy saka/kabátu/bundy, stejně jako kdysi Psion a "stejné" rozměry má i Viliv N5 (172 x 86 x 25). A mimochodem to je tak trochu každé UltraMobilePC trochu větší než mobil do kapsy.
OT: Mimochodem Jardo, co máte za mobil Vy?

?

« Odpověď #20 kdy: 15. 01. 2018, 13:03:33 »
Ono cokoliv menšího na časté psaní delších textů - emaily, blogy a podobně nemá moc smysl, hlavně s HW klávesnicí. Dokáže to částečně nahradit notebook (pro ty, co ho tahají fakt jen na psaní zméněného).

Na té klávesnici ale imho chybí trackpoint.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 15. 01. 2018, 13:14:26 »
OT: Mimochodem Jardo, co máte za mobil Vy?

Haha, ja mam dva stare flip founy Nokia a drzim se jich jak kliste. Vejdou se totiz do kapsy (i oba najednou) jeste s dalsim bordelem a nemaji dotykovy display, krome toho umi akorat telefonovat a maji kalendar s blbnikem. Na prenaseni mam netbook a na cesty jeste mensi netbook - jsem si ted koupil Eee PC 901 za 25€. Je mensi, nez jsem si predstavoval. Az se na tom ponekud blbe pise, tak by me zajimalo, jak se pise na tehlech uplne mrnavych hrackach. Vali se mi tu stary Psion, respektive klon a na tom se psalo docela blbe. Je to moc titerne, jeste horsi nez to 901.

ByCzech

• 1 861
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 15. 01. 2018, 13:20:16 »
Hm, tak tech vazne do kapsy moc po svete nebeha. Do kapsy by nesel snad ani Zaurus.

Ale dají se najít

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 15. 01. 2018, 13:49:37 »
Ale dají se najít

Roztomile, ale jaksi na to davaji dosti iritujici OS. Takze jeste aby na tom jel dobre Linux, idealne bez oseru jako polovicni vydrz baterky a BT mysi, protoze nefunguje matlaci display nebo funguje tak blbe, ze je lepsi ta mys.

ByCzech

• 1 861
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 15. 01. 2018, 14:11:25 »
Ale dají se najít

Roztomile, ale jaksi na to davaji dosti iritujici OS.

Tím myslíš ten Ubuntu Linux 16.04 LTS jako jeden ze dvou podporovaných?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 15. 01. 2018, 14:26:47 »
Tím myslíš ten Ubuntu Linux 16.04 LTS jako jeden ze dvou podporovaných?

To jsem si nejak nevsiml, ale to by bylo skoro jako z blata do louze. Pravda je, ze kdyz tam chrochta Ubuntu, asi by sel i jiny Linux. Akorat doufam, ze tam nejsou nejake hovadske binarni bloby, ktere vyrobce milostive jednou zkompiloval pro Ubuntu a kvuli kterym by tam jiny Linux nemusel jit a jednou by ani to Ubuntu nemuselo jit upgradovat.

Pavouk106

• 2 399
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #26 kdy: 15. 01. 2018, 15:36:48 »
Haha, ja mam dva stare flip founy Nokia a drzim se jich jak kliste. Vejdou se totiz do kapsy (i oba najednou) jeste s dalsim bordelem a nemaji dotykovy display, krome toho umi akorat telefonovat a maji kalendar s blbnikem. Na prenaseni mam netbook a na cesty jeste mensi netbook - jsem si ted koupil Eee PC 901 za 25€. Je mensi, nez jsem si predstavoval. Az se na tom ponekud blbe pise, tak by me zajimalo, jak se pise na tehlech uplne mrnavych hrackach. Vali se mi tu stary Psion, respektive klon a na tom se psalo docela blbe. Je to moc titerne, jeste horsi nez to 901.
Jarda na sebe něco prásknul, to vidím prvně (v takovym rozsahu) :-) To víš, musíš si najít tu hranici, kdy je pro Tebe důležitější pohodlný psaní nebo velikost. S těma telefonama skoro až souhlasím, i když sám mám matla(i)foun. Mít pohodlnej přístup do emailu a k internetu u mě zatím vítězí nad čistou funkčností jako mobilní telefon (česky: internet = pro mě víc, než stará 3310).

Mě se taky líbí tyhle hračky, ale z cenových důvodů jsem co se přenosnosti týče zakořenil (skončil) u Toshiba AC100. Neváží to nic, je to už 10" (do kapsy nEEE), má to v sobě ARM, jede na tom Arch a vydrží to na baterku něco mezi 3 a 5 hodinama. Za 500 od jednoho z kolegů tady na Root.cz ;D

Kdyby někdo nabídnul za zajímavou cenu (do litru) něco podobně přenosnýho (max. 10") neobvyklýho, poslouchám :-) Docela bych taky bral starej Palm na tužkový baterky. Ale to jen ze zvědavosti a sběratelských důvodů, takže za nějakou směšnou částku. Nerad investuju moc do věcí, který jsou mi pak k ničemu (a že už jich mám ;D ).

Sadd

« Odpověď #27 kdy: 15. 01. 2018, 15:59:00 »
Myslel jsem si to :) Na klávesnici jsem osobně taky zvědavý, můžeme na install-festu porovnat když tam donesete 901 :)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 15. 01. 2018, 16:15:49 »
Myslel jsem si to :) Na klávesnici jsem osobně taky zvědavý, můžeme na install-festu porovnat když tam donesete 901 :)

Tam se nedostanu, krome toho mam nainstalovano.