Raději bych doporučil si nejdříve udělat/navrhnout pořádné pracoviště, tj monitor do výše očí atd. Případně externí klávesnici/monitor... . A pak se teprve rozhodovat pro "dražší" židle.
Jinak k té terapii. Trochu jsem si na ní musel zvykat ale není to špatné posezení. Ty naše mají i "balónek" v opěrátku atd., dají se pěkně nastavit i do takové té ne úplně zafixované polohy, pokud to má někdo rád. Doporučuji ale zajít do obchodu a vyzkoušet, sedí se na ní trochu zvláštně.
Mají je v několika velikostech a umí to kombinovat z různých velikostních sad(tedy v obchodě, nevím jak přes web).
Trochu zklamáním jsou pro mne područky(alespoň ty co máme my, možná už mají lepší). Nejdou pořádně zafixovat, párkrát se nám při nějaké manipulaci se židlí zasekli v krajní poloze otočení. Ukotvení dole také není nejlepší a pokud se někdo o područky opírá tak mu to 5 let nevydrží.
Dejte pozor na výběr povrchu, nás na to bohužel neupozornili takže jsme vybírali jen podle barvy, ale některé pěkně vypadající (máme takový trochu hrubý) nejsou zrovna odolné (tj je to tak do zasedačky ale ne na časté sezení/používání).
Záleží ale jak je kdo opatrný, třeba při zasouvání opěradel pod stůl, nebo třeba někdo dává nohy pod sebe atp. Tak to je pak úplná tragédie.
Také pozor na váhové omezení, mají různé typy. Ale i přes "správný výběr", už jsme museli během záruky vyměnit několik koleček(ty mají asi jen jeden typ).
Židle a pracovní prostředí je sice hodně důležité, ale osobně(kdybych to platil já) bych raději investoval do něčeho s lepším poměrem cena/výkon. A možná něco se "síťovanými" zády. Kolega má takovou pěknou a sedí se na tom také dobře,V létě je to prý fajn. Typ nevím.
Pokud máte zdravotní problémy tak je to pro vás možná dobrá volba, ale samotná židle, pokud se na ní budete "kroutit" vám nepomůže možná i naopak. A pravděpodobně se vám na ní takovým způsobem ani nebude dobře sedět.