Co je to za modní trend v dnešních firmách?

gll

Re:Co je to za modny trend v dnesnych firmach?
« Odpověď #15 kdy: 07. 01. 2018, 11:52:57 »
Zajimave je, ze tato temata tu zakladaji jen Slovaci ... .

národnost bych do toho nepletl. Javaman je bohužel Čech.

filipus

« Odpověď #16 kdy: 07. 01. 2018, 11:54:55 »
neda sa predsa dopredu vediet, do coho clovek ide. Nevidim do internych zalezitosti firmy a na pohovore som sa nestretol s tym, aby mi prezentovali ich kody apod. Myslim, ze to by nikde ani neukazali. Otazka je skor ina, ci je vobec sanca najst na tomto nasom trhu nieco, by za nieco stalo. A nielen prechadzat z kaluze do blata. Samozrejme clovek hlada v ramci moznosti, co ma k dispozicii a vacsinou tie technologie, ktore ovlada.

« Odpověď #17 kdy: 07. 01. 2018, 11:58:31 »
neda sa predsa dopredu vediet, do coho clovek ide. Nevidim do internych zalezitosti firmy a na pohovore som sa nestretol s tym, aby mi prezentovali ich kody apod. Myslim, ze to by nikde ani neukazali.

Primo zdrojaky asi ne, ale vetsinou neni problem probrat cely Joeluv test.
A ono stejne ty zdrojaky nemusis videt - staci chvili poslouchat druhou stranu a clovek ziska predstavu.

filipus

« Odpověď #18 kdy: 07. 01. 2018, 12:00:10 »
mal som zatial len jednu dobru skusenost formou brigady, ale islo o zahranicnu firmu. Tam sa na dodrziavani standardov dbalo, robili code-review, za zly kod vedeli pokarhat a upovedomili cloveka co zlepsit, dat nejaky hint. Clovek sa tam naucil dost. Odvtedy sa to zacalo vliect len same zle skusenosti. Bohuzial odvtedy slo len o rydzo slovenske firmy.

Ondra Satai Nekola:
v tom ti davam za pravdu.

« Odpověď #19 kdy: 07. 01. 2018, 12:09:22 »
staci se podivat jak se ta firma prezentuje(cena vs kvalita), jake ma zakazniky a pripadne produkty, na pohovoru taky zjistis vic nez dost kdyz se budes spravne ptat.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Jano7

« Odpověď #20 kdy: 07. 01. 2018, 12:40:01 »
Existuje vela dobrych slovenskych firiem, trebars QBSW, Nike, Innovatrics, ci Eset. Do nich sa na poziciu vyvojara ale nemusi byt lahke dostat. Tresa zaroven aktivne hladat tie dobre firmy.

Co sa tyka terminu lopata, ktory sa tu tak casto pouziva - ide o zasadne nepochopenie trendov v softarovom vyvoji. Programator, ktory vyvija business aplikaciu nema co kodit low-level zalezitosti, ako su transakcie, relacie, zakladne algoritmi atd. Bez frameworkov vyvijat moderne business aplikacie je holy nezmysel.

filipus

« Odpověď #21 kdy: 07. 01. 2018, 12:52:02 »
Innovatrics som pocul, dobra firma. Eset? Debilny manazment to tam cele ruca.

Inkvizitor

« Odpověď #22 kdy: 07. 01. 2018, 12:57:08 »
Profi firma, stejně tak i profi programátor vždy a hodně používá "commenty" u kódu právě proto, aby, když si někdo k tomu sedne, se mohl v tom rychle zorientovat a pokračovat dál nebo upravit, aktualizovat, doplnit atd.

Nebo naopak. Komentaru co nejmene a  kdykoli se cokoli zda jen trochu obtizne srozumitelne bez nej, tak refaktorovat, aby komentar potreba nebyl. (Samozrejme s vyjimkou API a dokumentace mimo kod, trebas popisu navrhu.)

Přesně tak. Nic proti komentářům, ale nemohou suplovat rozumné strukturování kódu.

Programmer

« Odpověď #23 kdy: 07. 01. 2018, 13:06:21 »
Jenže commenty kromě toho, že popisují wocogo v daném místě, mohou také popisovat úmysl autora.
1 věc se může programovat 2 různými způsoby.

filipus

« Odpověď #24 kdy: 07. 01. 2018, 13:07:46 »
Profi firma, stejně tak i profi programátor vždy a hodně používá "commenty" u kódu právě proto, aby, když si někdo k tomu sedne, se mohl v tom rychle zorientovat a pokračovat dál nebo upravit, aktualizovat, doplnit atd.

Nebo naopak. Komentaru co nejmene a  kdykoli se cokoli zda jen trochu obtizne srozumitelne bez nej, tak refaktorovat, aby komentar potreba nebyl. (Samozrejme s vyjimkou API a dokumentace mimo kod, trebas popisu navrhu.)

Přesně tak. Nic proti komentářům, ale nemohou suplovat rozumné strukturování kódu.
Lenze ked nie je rozumne strukturovany kod a ani komentare, to potom co?

« Odpověď #25 kdy: 07. 01. 2018, 13:09:35 »
Jenže commenty kromě toho, že popisují wocogo v daném místě, mohou také popisovat úmysl autora.

Umysl jde popsat i pojmenovanim veci.

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 07. 01. 2018, 13:10:04 »
Programator, ktory vyvija business aplikaciu nema co kodit low-level zalezitosti, ako su transakcie, relacie, zakladne algoritmi atd. Bez frameworkov vyvijat moderne business aplikacie je holy nezmysel.
To řekni firmám, co hledají fullstack vývojáře.

gll

« Odpověď #27 kdy: 07. 01. 2018, 13:24:10 »
Programator, ktory vyvija business aplikaciu nema co kodit low-level zalezitosti, ako su transakcie, relacie, zakladne algoritmi atd. Bez frameworkov vyvijat moderne business aplikacie je holy nezmysel.

fullstack neznamená vynalézání kola.

gll

« Odpověď #28 kdy: 07. 01. 2018, 13:26:00 »

úmysl se může rozcházet s výsledkem.

filipus

« Odpověď #29 kdy: 07. 01. 2018, 13:45:12 »
dalsi buzzword dnesnej doby. Firma hlada fullstack vyvojara. V ponimani slovenskych firiem to je dievca pre vsetko :). Kvalitnych a ozajstnych fullstack vyvojarov je ako safranu a daju si za to aj patricne zaplatit. To v nasich trhovych podmienkach ale nefunguje.