Kde koupit v ČR věci na bastlení

none_

Kde koupit v ČR věci na bastlení
« kdy: 06. 01. 2018, 10:37:56 »
Ahoj,
Hledám radu, kde nakupujete věci na bastlení? Konkrétně mám problém sehnat propojovací vodiče s takovýma těmi plastovými koncovkami. Viz https://www.gme.cz/propojovaci-vodice-vidlice-vidlice-40-kusu

Chtěl bych je pokud možno za rozumnou cenu a všechny tři varianty (M-M, F-F, M-F). Tu 100,- za ně na GME bych byl ochoten zaplatit jenže oni mají jeden druh jen v Plzni, druhý druh v Hradci a třetí v Ostravě a nejsou to schopní poslat přes e-shop.

Vím, ta cena je příšerně drahá a pokud bych je objednal v Číně, tak budou dohromady za $3, ale nechtělo se mi na ně měsíc čekat.

Ideální by byl buď e-shop s rozumnou dopravou nebo nějaká prodejna v Praze.

Díky

okjjn

Re:Kde koupit v ČR věci na bastlení
« Odpověď #1 kdy: 06. 01. 2018, 11:00:23 »
Takové věci si vyrábím doma. Alespoň se člověk naučí pájet.  ;)

Jednotlivé vodiče řeším doma něčím takovým - nevím ale momentálně, jestli souhlasí průměr:
http://www.ceha-kdc.cz/shop/produkty/1774-vodic-u-3x-0-8

Ale pokud chcete platit nehorázné peníze zrovna za tyhle propojky, najdete je třeba tady:
https://www.hwkitchen.cz/arduino-prislusenstvi/

Na spoustu ostatních věcí je dobrý SOS electronic:
https://www.soselectronic.cz/

UTFG (nebo jiný vyhledávač)

fgfxdf

« Odpověď #2 kdy: 06. 01. 2018, 11:02:03 »
Do nepajiveho pole muzes zastrkavat jednozilovy drat, ktery neni krouceny z mnoha vlaken.
V poho s tim delam a za nula nula prdlacky.

none_

« Odpověď #3 kdy: 06. 01. 2018, 11:12:48 »
Díky. Zkusím ty normální dráty. Jinak Google jsem zkusil, ale nejčastější výsledek bylo: vyprodáno.

Glix

PJ_

« Odpověď #5 kdy: 06. 01. 2018, 12:33:55 »
Často nakupuji v Hadexu v OV ať už na prodejně a nebo poštou na dobírku.
www.hadex.cz

dustin

« Odpověď #6 kdy: 06. 01. 2018, 12:49:50 »
S těmi čínskými "duponty" mám dost špatné zkušenosti, piny jsou tenoučké a v nepájivých polích nemívají spolehlivý kontakt. Samice bývají volné, spoje moc nedrží.

Ale jsou velice levné, to rozhodně :-) Obávám se, že ty v českých obchodech jsou ty samé, jen za několikanásobné české ceny. Nevím, nikdy jsem je tu nekupoval.

?

« Odpověď #7 kdy: 06. 01. 2018, 13:19:35 »
Dupont konektorů byli dřív plný počítače, kde byly používaný k připojení fronpanelu (tlačítka, ledky, případně display) a měli kvalitní silné kroucené vodiče. Minimálně 4 páry. Dneska je to většinou v case připájený k malýmu PCB a i kvalita vodičů je nyní mizerná. V malým množství se dají udělat ručně, neboť kontakty dovnitř dutinek i dutinky snadno koupíš. Naohývat se to dá kleštěma a vodič připájet. Originálu se ale nepřiblížíš. Pokud jich potřebuješ víc, určitě se vyplatí koupit krimplovací kleště.

Do nepájivého pole stačí zvonkáč.

Spousta věcí se dá recyklovat.

x

« Odpověď #8 kdy: 06. 01. 2018, 14:30:30 »
drobnosti a běžné věci na www.svetsoucastek.cz
další možností https://arduino-shop.cz nebo nějaký překupník na aukru.
Speciální součástky na www.tme.cz ale to je spíše velkoobchod a spousta položek má minimální objednávací množství třeba 10ks.

gme je čím dál tím horší a horší, dodací lhůty dlouhé, návštěva prodejny chce silné nervy a prodávají čínské pajcy za cenu srovnatelnou s originálem a ještě to kolikrát vydávají za originál. před 10ti lety byly super, ale dnes už bych si tam nic neobědnal.

x

« Odpověď #9 kdy: 06. 01. 2018, 14:33:00 »
Díky. Zkusím ty normální dráty. Jinak Google jsem zkusil, ale nejčastější výsledek bylo: vyprodáno.

kup si pár metrů UTP kabelu typu drát a rozkuchej na jednotlivé žíly, do nepájivého pole ideální.
Lepší je CAT6 kabel, levné CAT5 mají slabší žíly a hůř se s tím pracuje a občas se to láme.

andy

« Odpověď #10 kdy: 06. 01. 2018, 15:46:55 »
Taketo vodice by som objednal na ebayi z ciny/hk, alebo pozriet aj bankgood, ale to je tak 2-3 tyzdne. Suciastky na tme alebo farnell. Vacsinu veci maju aj po kuse, predsalen stale existuju opravari elektroniky. A stale to bude lacnejsie ako gme. Minule som v gme videl krabice tme, takze asi tak (ked som asi 15 minut stal vo fronte). Z tme mi to dosla zasielka na dalsi den a nedaval som ani kuriera. Len ten ich interface je 'neuveritelny'. Ale je urceny pre velkoodberatelov, takze mam pochopenie.

?

« Odpověď #11 kdy: 06. 01. 2018, 17:12:35 »
Spousta věcí z číny má sice dlouho dodací dobu, ale ceny jsou takové, že se často vyplatí kupovat věci do zásoby, pro případ co kdyby, i když nejsou hned k užitku. Všelijaké převodníky rozhraní, redukce, konektory, napájecí moduly, sady základních součástek jako rezistory, kondenzátory,...

MMN

« Odpověď #12 kdy: 06. 01. 2018, 17:41:05 »
aliexpress.com

dustin

« Odpověď #14 kdy: 06. 01. 2018, 17:56:55 »
Poslední dobou mi pro věci z Číny přijde ebay levnější než aliexpress