Poraďte notebook pro vývojáře

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
Re:Poradte notebook prosim
« Odpověď #15 kdy: 05. 01. 2018, 21:15:28 »
Za mě, Dell Latitude 5580 - https://www.alza.cz/dell-latitude-5580?dq=4822345&o=4

podsvícená klásnice, záruka NBD (Next Business Day), ultrabook, možnost dokiny (to tuším XPS nemají), stvořen pro každodenní používání (hliníkové panty atd...).

Osobně už jsem měl Dell Latitude tři různé kusy, měl jsem i různé jiné laptopy, ale s Latitude jsem spokojen asi nejvíc.

Jako vývojář bych hodně řešil tu dockinu, přeci jenom dva větší monitory je značný benefit.

Miro

« Odpověď #16 kdy: 05. 01. 2018, 21:29:15 »
Citace
Pak bych spíš začel do obchodu a optal se profesionálů. Tady ti každý napovídá co se mu hodí

nazory od profesionalov som ocakaval prave tu ... v obchode sa mozno vyznaju do parametrov ale prakticke skusenosti s pracou na takychto strojoch maju podla mna minimalne ... jedine ze si na nom pustili word alebo csko.

Miro

« Odpověď #17 kdy: 05. 01. 2018, 21:31:37 »
Za mě, Dell Latitude 5580 - https://www.alza.cz/dell-latitude-5580?dq=4822345&o=4

podsvícená klásnice, záruka NBD (Next Business Day), ultrabook, možnost dokiny (to tuším XPS nemají), stvořen pro každodenní používání (hliníkové panty atd...).

Osobně už jsem měl Dell Latitude tři různé kusy, měl jsem i různé jiné laptopy, ale s Latitude jsem spokojen asi nejvíc.

Jako vývojář bych hodně řešil tu dockinu, přeci jenom dva větší monitory je značný benefit.

Dakujem, pozriem nanho :) ta sluzba Next Business Day vyzera super, je nieco take aj pre ine znacky? Alebo take nieco ma len Dell?

Vykook

• 135
    • Zobrazit profil
    • homepage
« Odpověď #18 kdy: 05. 01. 2018, 21:43:29 »
Ne každej novej Macbook Pro má ten touchbar. Já mám třeba 2017 a k tomu klasické fn klávesy.

Naozaj? Dik, nevedel som ze je aj taka varanta :)
Taky je levnější, ale má to i ty horší stránky. Jen 2 porty(což mě zas tak moc nepálí, doma prakticky nic nezapojuju a v práci mám thunderbolt dock) a jen jeden větrák, kterej se ale o to víc hučí, což je občas vcelku vopruz.

Fernet

« Odpověď #19 kdy: 05. 01. 2018, 21:51:52 »

Klasickou dokinu už to neumí, to měla naposledy řada e5570. 5580 má už jen USB-C konektor a tedy dokování s jistým omezením. Některé k0nfigurace s procesorem QM a nvidia grafikou pak umí Thunderbolt3.  Naproti tomu XPS mají Thunderbolt3 v jakékoliv konfiguraci.

« Odpověď #20 kdy: 05. 01. 2018, 22:31:38 »
Za mě XPSko. Na 15" je super, že RAMky jsou ve slotech a DDR4. Dokování přes Thunderbolt 3 se pomalu stává standardem a varianta s FullHD matným displejem je lehce přes 40. Navíc má super výdrž.

Pak bych spíš začel do obchodu a optal se profesionálů. Tady ti každý napovídá co se mu hodí

Jo, protože co obchod, to profesionál...  :)

omg

« Odpověď #21 kdy: 05. 01. 2018, 22:39:10 »
rada od profesionala:
kasli na windows - nefunguji, spomaluji po poslednem spectre attacku - nekupuj intel/amd!
kasli na linux - kernel 4.xx spatne funguje na cokolik novem
kasli na macbook - stejna chyba jako windows s spectre

kup si: chromebook acer r13 50 gb + sezen si vps (da se za 50 usd na rok 4 cores i more kdyz bys potreboval tip dam page kde se da ziskat lacno za tych 50 usd)

vyhody: nespomaluje, nema bugy, cokolik s win/linux se da otestovat pres vps, sit se da manazovat, dlouha zivotnost, nizka cena

UF

« Odpověď #22 kdy: 05. 01. 2018, 22:50:52 »
rada od profesionala:
kasli na windows - nefunguji, spomaluji po poslednem spectre attacku - nekupuj intel/amd!

kup si: chromebook acer r13 50 gb + sezen si vps (da se za 50 usd na rok 4 cores i more kdyz bys potreboval tip dam page kde se da ziskat lacno za tych 50 usd)

vyhody: nespomaluje, nema bugy, cokolik s win/linux se da otestovat pres vps, sit se da manazovat, dlouha zivotnost, nizka cena

WTF? to sme to dopracovali hodne daleko ...

Vykook

• 135
    • Zobrazit profil
    • homepage
« Odpověď #23 kdy: 05. 01. 2018, 23:06:35 »
rada od profesionala:

Jo jo, Chrome OS totiž není vůbec Linux! Ty profesionále  8)

dott2

« Odpověď #24 kdy: 05. 01. 2018, 23:39:35 »
Než se začneš ptát ostatních, mohl by sis nejdřív udělat aspoň základní průzkum trhu sám.
Informace, že si můžeš pořídit nový macbook bez touchbaru je na dva kliky odkudkoliv.
Nez budes mit blbe kecy tak si to over... tuknu na google, napisu "macbook pro 2017", tuknu na hledat, tuknu na prvni vysledek: https://www.apple.com/cz/macbook-pro/
skroluju kilomentrovejma okecavkama az se dostanu (po ~30x tuknuti) k:
"Tohle je řada MacBooků Pro"
- 13palcový
- 13palcový s Touch Barem a Touch ID
- 15palcový s Touch Barem a Touch ID

takze podle toho se zda ze 15" je jen s TouchBarem...

máš pravdu, omlouvám se za blbé kecy, nevím vůbec jak mě napadlo plést se do diskuze o macbook pro :)))

omg

« Odpověď #25 kdy: 05. 01. 2018, 23:44:05 »
rada od profesionala:

omg asi sem patrne nespomenul ze tenhle notas nema ani intel ani amd takze netrpi bezpecnostnou/vykonovou vadou
a stabilitou je na tom lepe nez mac.....
ps: chrome os je linux vod google, takze narozdil od vsech problematickejch distribuci dela co ma a nedela potize...

linux a win a mac fanboys mali by prestart premyslet fanboy casti mysle a zamerit ze sa na logiku............

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 05. 01. 2018, 23:47:18 »

No neni, protoze OS tam je jen jako lepidlo mezi HW a Guugl Chrome. Tuto ulohu muze zastavat libovolny OS, volba padla na Linux kvuli cene.

tmp

« Odpověď #27 kdy: 06. 01. 2018, 10:10:25 »
Ak volit Lenovo ThinkPad ci Carbon tak nova generacia (L/X/T480 a podobne) je za rohom, mozno by malo zmysel pockat par mesiacov. Ja pouzivam starsi ThinkPad s linuxom a som spokojny, je to taky kanclovy notas -- dobra konstrukcia, vzhlad neurazi, na hry to ale moc nebude. Bohuzial novsie modely mi v nasich koncinach pridu dost predrazene.

S XPS15 skusenosti nemam, ale pomer cena/vykon mi pride lepsi nez u ThinkPadov - lepsi displej, mas tam gtx1050, takze si clovek moze nieco i zahrat. Nove ThinkPady budu mat stale nanajvys mx150.

MacBook Pro - no je to proste mac, so vsetkymi vyhodami i nevyhodami. Zalezi naco to clovek chce a kolko je ochotny utratit. Keby si mam vybrat medzi base modelmi T480, xps15 a mbp13 bez touchbaru tak osobne volim ten mbp.

tmp

« Odpověď #28 kdy: 06. 01. 2018, 10:46:04 »
mozno by malo zmysel pockat par mesiacov
EDIT: ono pokial ma clovek tu moznost tak obecne ma podla mna zmysel par mesiacov pockat, zistit co prinesu mobilny coffee lake a ryzen.

V2kt0r

« Odpověď #29 kdy: 06. 01. 2018, 11:07:15 »
...
Naozaj? Dik, nevedel som ze je aj taka varanta :)
Než se začneš ptát ostatních, mohl by sis nejdřív udělat aspoň základní průzkum trhu sám.
Informace, že si můžeš pořídit nový macbook bez touchbaru je na dva kliky odkudkoliv.
Bože, zase jeden takovej.
Neser, lidi jako ty dělají všeobecnou imidž IT odborníků jako sociopatické sebranky.
Tento tazatel má shortlist, ptá se slušně na názory a dokonce si ještě pamatuje, jak se slušně komunikuje.
Na rozdíl od tebe.