Poraďte notebook pro vývojáře

Miro

Poraďte notebook pro vývojáře
« kdy: 05. 01. 2018, 15:17:56 »
Ahojte, som freelancer vyvojar ktory nema v notebookoch prehlad, a potreboval by som poradit pri kupe. Rozhodol som sa tento rok spravit si radost formou noveho stroja, kedze moj sucasny uz ma celkom vysoky vek a potrebuje dochodok :)

Nepotrebujem ziadne specialne vymozenosti ako nejaka vodeodolnost, senzor odtlackov prstov, 4k atd ... (tiez je otazka ci by s tym vsetkym neboli na linuxe problemy). Potrebujem spolahlivy vykon na vyvoj, dostatok ram (aspon 12 gb) a dobru vydrz baterie na cesty. Skratka nejaky najlepsi mozny kompromis tychto vlastnosti. Zvazujem tieto modely:

• Dell XPS 15
  • Lenovo Carbon X1
  • MacBook Pro 15 (ak by som sa rozhodol pre Mac, viac ma laka 2015 verzia, pretoze neviem si predstavit pracovat s tym dotykovym panelom, a tiez ma irituje mensie mnozstvo konektorov)

Co poviete? Vybrali by ste na mojom mieste nieco z tohto zoznamu? Popripade neviete ci nebude tento rok nejaky novy zaujimavy model ktory by mohol splnat moje predstavy? Vdaka.
« Poslední změna: 08. 01. 2018, 08:44:55 od Petr Krčmář »

Miro

Re:Poradte notebook prosim
« Odpověď #1 kdy: 05. 01. 2018, 15:19:10 »
Zabudol som napisat co si pod dobrou vydrzou predstavujem, takze potreboval by som aspon 7-8 hodin ak by to bolo mozne.

Mufasa

« Odpověď #2 kdy: 05. 01. 2018, 15:22:44 »
Osobne by som z tychto siel asi do XPS

mlcm

« Odpověď #3 kdy: 05. 01. 2018, 16:27:29 »

Vykook

• 135
    • Zobrazit profil
    • homepage
« Odpověď #4 kdy: 05. 01. 2018, 16:46:27 »
Ne každej novej Macbook Pro má ten touchbar. Já mám třeba 2017 a k tomu klasické fn klávesy.

Miro

« Odpověď #5 kdy: 05. 01. 2018, 16:49:21 »
Ne každej novej Macbook Pro má ten touchbar. Já mám třeba 2017 a k tomu klasické fn klávesy.

Naozaj? Dik, nevedel som ze je aj taka varanta :)

urednikx

« Odpověď #6 kdy: 05. 01. 2018, 17:53:00 »
lenovo v zadnem pripade. a jestli dell nebo mac bych vybral podle os ktery chces pouzivat. Osobne si myslim, ze kupovat  apple a cpat tam nejaky linux by byla blbost.

Miro

« Odpověď #7 kdy: 05. 01. 2018, 18:12:49 »
pokial by som kupil mac jasne ze uz tam linux nedam :) doteraz som pouzival ubuntu, takze ak by som kupil dell alebo lenovo urcite by som ho dal aj tam. Lenovo sa mi celkom pozdavalo, ma ho aj ubuntu na stranke medzi podporovanymi strojmi. Smiem vediet preco nie?

Miro

« Odpověď #8 kdy: 05. 01. 2018, 18:19:56 »
Este som rad rozsiril svoj list o THINKPAD T570.

dott2

« Odpověď #9 kdy: 05. 01. 2018, 19:46:13 »

Než se začneš ptát ostatních, mohl by sis nejdřív udělat aspoň základní průzkum trhu sám.
Informace, že si můžeš pořídit nový macbook bez touchbaru je na dva kliky odkudkoliv.

Miro

« Odpověď #10 kdy: 05. 01. 2018, 20:04:29 »
Citace
Než se začneš ptát ostatních, mohl by sis nejdřív udělat aspoň základní průzkum trhu sám.
Informace, že si můžeš pořídit nový macbook bez touchbaru je na dva kliky odkudkoliv.

Nie zeby som to nemohol najst, ale proste vsade ho prezentuju s touchbarom, takze nenapadlo ma ani hladat nieco take ... myslel som ze je to tam default.
Btw. ako som si precital koment tak som ho hladat skusil, no bez touch baru je len MB 13 a nie 15. A v dotaze som spominal ze zvazujem 15tku :)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #11 kdy: 05. 01. 2018, 20:11:48 »
Nez budes mit blbe kecy tak si to over... tuknu na google, napisu "macbook pro 2017", tuknu na hledat, tuknu na prvni vysledek: https://www.apple.com/cz/macbook-pro/
skroluju kilomentrovejma okecavkama az se dostanu (po ~30x tuknuti) k:
"Tohle je řada MacBooků Pro"
- 13palcový
- 13palcový s Touch Barem a Touch ID
- 15palcový s Touch Barem a Touch ID

takze podle toho se zda ze 15" je jen s TouchBarem...

kdr

« Odpověď #12 kdy: 05. 01. 2018, 20:33:27 »

To si tady z nás děláte pr-dell?? >:( To jsou informace, který najde na internetu snadno snad i houpací kůň.

Miro

« Odpověď #13 kdy: 05. 01. 2018, 20:46:51 »

To si tady z nás děláte pr-dell?? >:( To jsou informace, který najde na internetu snadno snad i houpací kůň.

Preco by som mal? Venujem sa tomu do coho sa rozumiem, a hw to nie je. Doteraz mi fungoval moj notas, takze som sa nezaujimal o nove technologicke vychytavky, a uz vobec nie vo svete apple. Btw. vid moj horny koment ... 15tka bez touchbaru neexistuje, takze moj udiv bol zbytocne.

programatoreee

« Odpověď #14 kdy: 05. 01. 2018, 20:51:21 »

Preco by som mal? Venujem sa tomu do coho sa rozumiem, a hw to nie je.
Pak bych spíš začel do obchodu a optal se profesionálů. Tady ti každý napovídá co se mu hodí