No abych jenom nekecal okolo... soudím, že se jedná o Windowsy...
Už pod Windows 7 existuje standardní utilitka Resource Monitor - ukazuje per process okamžitou zátěž na disk a na síť.
Start -> spustit -> resmon .
Pod Windows 10 se tuším tyhle statistiky přestěhovaly do Správce procesů.
Pak jsem zakopl o
NIRsoft "network traffic view". Taky zajímavý nástroj.
Jenom s tím dlouhodobějším logováním si lámu hlavu.
V zásadě tápu, jak dostat v příkazovém řádku Windows počítadla provozu za konkrétní ethernetový port v počítači. Netstat -e není zrovna podrobný.
Totiž před pár týdny jsem pod Linuxem napsal takový jednoduchý
perlový skript, který umí slíznout téměř jakákoli data přes SNMP (umí přeložit OID podle MIB souboru, který dodáte), periodicky třeba jednou za sekundu, a ukládat do textového souboru. Ale šel by hrozně snadno přestříhat, aby sbíral nějaké údaje z lokálního systému. Hlavní while() smyčka je asi na dvanáct řádků perlového zdrojáku - a o tu jde hlavně:
- olízne sledované proměnné
- vezme okamžitý systémový čas
- vhodně ho zformátuje aby mu rozuměl GnuPlot
- pošle zformátované časové razítko na standardní výstup
- za ním čárkami oddělený seznam hodnot sledovaných proměnných v textové podobě
- konec řádku
- vteřinu si schrupnout
...a tak pořád dokola.
Výsledkem je CSV soubor, který se předhodí GNUplotu.
Člověk si může pěkně poladit ten grafický výstup (rozsahy, cejchování, barvičky) a nemusí instalovat Nagios apod - ani kvůli sběru, ani kvůli grafování. Perlem se dají data letmo přepočítat/zformátovat. Je to jednoduché a pořád dost "na koleně", aby se to dalo podle potřeby dosochat. Na úlohy typu "potřebuju si tady den-dva sledovat pár hodnot se záznamem na disk" jsem nic podobně jednoduchého nenašel. Zprovoznil jsem to pod Linuxem, nevím kolik práce by dalo naportovat to do Windows. Samotný Perl a Gnuplot pod Windows mám, nevím jak libsnmp a třeba knihovní funkce gettimeofday() a strftime() :-)
Další čtení:
https://superuser.com/questions/776491/internet-traffic-counter-and-current-speed-for-my-laptop-with-windows-7https://www.howtogeek.com/224170/how-to-monitor-your-network-usage-in-windows-10/