Nazdar, mám uloženou v OS X známou wifi, ale včera jsem se od wifi odpojil (Alt Shift na wifi ikonu, a Odpojit od sítě %s), pak uspal do RAM Macbook Retina. Po probuzení jsem si ale všiml, že se k té wifi síti připojil.
Jak toto chování zakázat? Aby se nestalo, že se notebook proti mé vůli připojí k wifi.
Úzce to souvisí a a vlastně je způsobeno problémem, že se
notebook po zapnutí wifi připojí k té uložené . Totiž jsem předpokládal, že pokud bych wifi vypnul, tak by při příšítím zapnutí wifi se k ní zase připojil . Tudíž jsem na to šel mazaně a pouze se odpojil od dané Wifi s očekáváním, že se nepřipojí sám od sebe, ale
OS X byl lišáčtější a po probuzení se automaticky připojil k té wifi proti mé vůli.
Opakuji, že Wifi síť mám a chci ponechat uloženou, abych nemusel psát pokaždé heslo, ale zároveň se k ní automaticky nepřipojovat.
Hledám tedy nějaké nastavení, které by zakázalo se k dané wifi síti automatické připojovaní a nebo nastavení, které by globálně zakázalo automatické připojení k wifi po jejím zapnutí a nebo po probuzení notebooku, jestliže před uspáním byla wifi zapnutá, ale nepřipojen k žádné wifi.
Takové nastavení zatím posrádám, a není to
Zapamatovat si sítě, ke kterým se počítač připojil nebo
Zeptat se na připojení do nových sítí.