Totalni chaos v kodu, aneb ho**o kod

vojtas

Totalni chaos v kodu, aneb ho**o kod
« kdy: 02. 01. 2018, 17:37:15 »
Zdar kluci. V praci delame na projektu. Kdyz se ke mne dostal kus kodu, tak to byl totalni chaos. Jde o WPF aplikaci (ale na tom nesejde), kde vsechno je psane v code-behindu (napr. nasel jsem code-behind >1200 radku kodu). Ale totalne vsechno. Pres ruce mi preslo nekolik projektu, ktere boli ve spojeni wpf a mvvm. Tady? Dojdu za projektakem, ze to neni nejlepsi reseni resit vsechno v codebehindu a mame tady vzor MVVM. Bylo receno, ze at to delam tak, jak to je. Uz jenom ze mam psat takovy kusy hoven kodu me odraduji a neco mi v hlave mi rika, at to nedelam. zadeke k cemu potom rozdelovat do trid, vzdyt to dejme do jedny.

?

Re:Totalni chaos v kodu, aneb ho**o kod
« Odpověď #1 kdy: 02. 01. 2018, 18:02:17 »
No tak to nedělej.

vojtas

« Odpověď #2 kdy: 02. 01. 2018, 18:07:34 »
Me jenom sere, ze se voli takovyhle pristup.

Thommas

« Odpověď #3 kdy: 02. 01. 2018, 18:13:44 »
Hodně takovýchto projektů jsem viděl všechno naprasené na jednom místě nejlépe. Žádné rozumné struktury, všechno dědíí od všeho statické konstruktory v nestatické třídě(nejlépe každá má svůj) které šahají do databáze napřímo. padá to o půl systému vedle když je nějaká chyba .. No viděl jsem toho dost. Radím zdrhat jak jen nejrychleji to jde :)

vojtas

« Odpověď #4 kdy: 02. 01. 2018, 18:41:20 »
stve me ta lopatarna. ja vim, ze je hodne lidi, kteri o navrhovych vzorech vedi kulovy a proc se pouzivaji, ale prece delat hovno kod. kam to spejem.

vojtas

« Odpověď #5 kdy: 02. 01. 2018, 19:17:10 »
a prominte mi to slovo lopatarna (ne nejsem javaman), ale ja fakt nevim. par let jsem delal na Slovensku, tam je to snad jeste horsi nez u nas, co se tyce IT. V jedny firme mi rekli, ze oni nepouzivaji to a to, protoze kdyz nekdy k tomu sadne i mene zdatny IT clovek, nech tomu rozumi. Jsem na nich cumel, co to vypotili

lobo

« Odpověď #6 kdy: 02. 01. 2018, 19:38:40 »
mile Bravicko,
dnes mam zlu naladu lebo som si osolil caj a susedov pes sa mi vysr@l na topanky.
co ja len budem robit.
lutujte ma vsetci....

@vojtas... kolko mas rokov?

vojtas

« Odpověď #7 kdy: 02. 01. 2018, 19:44:57 »
je mi 35. a ne neprisel jsem si sem vylevat dusi, jenom rikam jak to je, a jak to cloveka sere.

instalater

« Odpověď #8 kdy: 02. 01. 2018, 19:57:40 »
Bylo receno, ze at to delam tak, jak to je. Uz jenom ze mam psat takovy kusy hoven kodu me odraduji a neco mi v hlave mi rika, at to nedelam. zadeke k cemu potom rozdelovat do trid, vzdyt to dejme do jedny.
Co ti budu povídat. V práci nechceš dělat co ti řekne nadřízený protože víš líp. A na root si přijdeš stěžovat ??? To neříkej nám, my ti to v práci asi nevyřešíme.

technomaniak

« Odpověď #9 kdy: 02. 01. 2018, 19:59:06 »
je mi 35. a ne neprisel jsem si sem vylevat dusi, jenom rikam jak to je, a jak to cloveka sere.

A z čeho usuzuješ, že nás zajímá jak se cítíš a případně jaké to máš v práci? V USA je normální, že pokud někdo těmi potřebami trpí tak jimi neobtěžuje ostatní a platí si psychologa u kterého se vykecá. Mimochodem, nic ti nebrání zalést do nějaké hospy, ožrat se tam jako prase a hučet ty své výplachy do místních štamgastů.

instalater

« Odpověď #10 kdy: 02. 01. 2018, 19:59:29 »
Par let jsem delal na Slovensku, tam je to snad jeste horsi nez u nas, co se tyce IT.
JJ copak Slovensko. Tam maji v některých oblastech mechanické počítače protože tam neni elektrika. Něco takového přeprogramovat to je věda.

grg

« Odpověď #11 kdy: 02. 01. 2018, 20:16:49 »
Tam maji v některých oblastech mechanické počítače protože tam neni elektrika.
Mechanické počítače? To si bol asi niekde v nejakej modernej časti, na hranici s Moravou. Napríklad ja toto píšem na ščote, r.v. 1831.

kverulant

« Odpověď #12 kdy: 02. 01. 2018, 20:19:32 »
V jedny firme mi rekli, ze oni nepouzivaji to a to, protoze kdyz nekdy k tomu sadne i mene zdatny IT clovek, nech tomu rozumi
Oni mysli na to ze ten kod pak jeste nekdo bude muset cist nebo dokonce menit? To jednoho nastve.

Tomáš Roll

« Odpověď #13 kdy: 02. 01. 2018, 20:26:02 »
Nejspíš narychlo spíchnutý zkušební projekt, který se stal  řízením osudu trvalým a rozvíjejícím se.

Tomáš Roll

« Odpověď #14 kdy: 02. 01. 2018, 20:28:27 »

Mechanické počítače? To si bol asi niekde v nejakej modernej časti, na hranici s Moravou. Napríklad ja toto píšem na ščote, r.v. 1831.

Mechanické fakturovací a saldo stroje jsem viděl v provozu ještě v polovině 90. let.