Je možno na minipočítači Intel Compute Stick používat Netbeans?

Erwin

Chtěl bych si pořídit minipočítač Intel Compute Stick STK1AW32SC za účelem programování semestrálních prací v Javě SE, C++, PHP za použití Netbeans. Zajímá mě, jestli to výše zmíněný stroj útáhne. Máte s tímto počítačem nějaké zkušenosti?

MD

Re:Je možno na minipočítači Intel Compute Stick používat Netbeans?
« Odpověď #1 kdy: 01. 01. 2018, 18:32:05 »
Citace
Chtěl bych si pořídit minipočítač Intel Compute Stick STK1AW32SC za účelem programování semestrálních prací v Javě SE, C++, PHP za použití Netbeans. Zajímá mě, jestli to výše zmíněný stroj útáhne. Máte s tímto počítačem nějaké zkušenosti?
Přímo programování jsem na něm neprovozoval, ale určitě to utáhne ve smyslu, že na něm vyvíjet a testovat půjde, pokud mu dáte dost času. Záleží ale na velikosti těch aplikací (2 GB RAM není moc, 32 GB úložiště taky ne, zejména pokud byste jel na Windows).

Navíc HW výbava není zrovna oslnivá (jen 2 USB porty, u starších modelů byl problém oužívat BT a Wifi naráz, nevím, jak je to u tohoto).

Spíš bych doporučil si pár tisíc připlatit za vlastní disk a RAM a jít třeba do Intel NUC.

Jenda

« Odpověď #2 kdy: 01. 01. 2018, 21:58:01 »
Subjektivně mi Netbeans přišly docela pomalé i na procesoru, který má na cpubenchmark.net 2x vyšší skóre než tenhle Atom. 2 GB RAM si to taky sežere jak nic.

SirionRazzer

« Odpověď #3 kdy: 02. 01. 2018, 15:34:40 »
Ne, není to dobrý nápad. Na stejném HW (tablet s z3735f@1.84 GHz, 2 GB RAM, 64 GB eMMC, W10) jsem zkoušel VS2015 a Intellij IDEA. Samotné programování je naprosto OK, ale jakmile zapneš browser, jdeš do swapu. Procházení webu je trhané a pomalé, taby se pořád reloadují.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #4 kdy: 02. 01. 2018, 15:49:49 »
@SirionRazzer coz delaji vybrzdene windows, pokud netbeans chce nahodit na gnu/linux, browser na danem hw bude v pohode, na kdyz mnohem pomalejsim trhane nemam, i na 1GHz cpu a 512MB ram mi da browser 10tabu bez swapu a trhani ;-)