Já jsem se učil tak, že jsem nečetl příručky, ale práve četl anglické texty, čili pozoroval jak to oni dělají. Když jsem narazil na něco co neznám, dohledal jsem si o co jde, zda to je nějaká fráze, kdy se použivá, zda má nějaká specifická užití a podobně. Bez toho jsem vlastně nebyl schopen pochopit ten text.
Také jsem zkoušel různé přiručky, ale jednak nebyla motivace to číst a také člověk nemusí znát úplně vše, ale měl by znát to co se používá. Proto se mi stalo ideálním řešením koupit si nějakou knihu rovnou v angličtině, s tématem co mne zajíma. Tím že jsem ji četl, jsem nasával postupně nové prvky či slovíčka.
Prostě přeneseně řečeno, průzkum bojem, s důrazem na pragmatismus.
A pak je důležité to v určité fázi obrátit a zkusit ty texty tvořit. Tam si teprve člověk uvědomí zda to opravdu zná či nikoliv. Při čtení má člověk někdy tendence přeskakovat, domýšlet si a podobně. Kdyby to nebyl root.cz, tak bych třeba dopořučil: zkus přepsat svůj příspěvek zde na fóru do angličtiny a zjístíš jak na tom jsi. Ale raději ne, hned bys byl ukamenován místními trolly