ale právě to nechci upřednostňovat na úkor nějaké horší znalosti matematiky v porovnání s MFF.
Myslel som, ze sa chces prave matematike vyhnut... Ked ti na nej tak zalezi, tak potom nechapem preco nejdes radsej studovat matematiku. Na informatike sa vzdy berie iba ciastocny a zhustenejsi obsah z toho co sa prebera na matematike. A na matematike sa tiez programuje.
Ja som studoval matematiku v 90 rokoch v Bratislave.
S informatikmi sme mali nejake predmety spolocne (linearna algebra, analyza, programovanie). Dalsie matematicke predmety, ktore mali informatici potom, boli uz iba nejake zhustene vybrane kapitoly, a vela veci nemali vobec. U nas na matematike to islo pomaly ale pekne do hlbky: algebra, obycajne a parcialne diferencialne rovnice, komplexna analyza, funkcionalna analyza, pravdepodobnost, statistika, numericke metody, linearne a nelinearne optimalizacne metody ... atd. Predmety na odbore matematika sa dali volit aj z informatiky. Aj ja som si vtedy zvolil ako maly okruh informatiku a potom som to trochu lutoval, pretoze prednasky - az na par vynimiek - ma moc nebavili. Zrejme to bolo tym, ze prednasajuci informatickych predmetov boli vtedy mladi, nevedeli prednasat a vysvetlovat a vytvarali zbytocny stress. Podla mna na matematike boli vtedy prednasky na ovela vyssej urovni - snad sa dnes situacia zlepsila aj na informatike, ale aj tak nelutujem ze som vystudoval matiku.