Hodně se mi líbí OS X od Applu, je to krásný operační systém, dobře se na něm pracuje, Macbooky jsou super sexy - space gray, woow
.
A tak si říkám, proč Linux má, sorry za ten výraz, nějaký vyblitý Gnome a KDE, Ubuntu mělo Unity, což taky nebylo nic moc a teď snad zase přechází na Gnome. Mně se to prostě nelíbí. Sám používám Elementary OS. Je to taková trochu napodobnenina OS X.
Přijde mi, že v 21. století by už někdo mohl praštit do stolu (spíš nějaká skupina) a konečně postavit na Linuxu něco opravdu dobrýho. Však v čem je problém? Jádro je ok, je tam všechno, co je potřeba. Je to čistě o tom desktopovým prostředí a aplikacích. Proč má MS Visual Studio, Apple XCode a Linux tak akorát KDevelop. Máme tady open sourcnutej Swift, takže i nový moderní jazyk.
Fakt by se mělo začít dělat na něčem novém. Zahodit X11 a všechno už dělat jen pro Wayland. Jít trochu cestou Applu a Windows. Ne že každá část půjde zaměnit a zase bude existovat miliarda různých compositorů apod.. Na to ať si ti dobrodruzi stáhnout nějaký to Ubuntu apod..