Linuxák na Windowsu 10

AgentK

• 129
  • Evolve or die!
    • Zobrazit profil
Re:Linuxák na Windowsu 10
« Odpověď #30 kdy: 28. 12. 2017, 11:42:26 »
Celé se to nainstalovalo zpět při nějaké aktualizaci. Bude mně trvat asi minutu to smazat. A planeta se opět začne točit.

Ano, mame vlastne velke stesti, ze otaceni Zeme zavisi jen v male mire na tom, co si Widle 10 samovolne nainstalovaly nebo naopak odinstalovaly. V opacnem pripade by jiz zivot na Zemi byl vyhuben.

Prekvapuje me ale, ze pouzivate system, nad kterym mate jen omezenou kontrolu a kteri si dela, co se soudruhum v Redmondu zachce a zretelne vam to nevadi a pripada vam to normalni.

Nepřipadalo mně to normální, nyní již ano. Zvyk. Protože jako vy Einsteini, nám na tom běží aplikace a s těmi se tráví 99 % času. Občas to řekne, že se to má restartovat. Jednou za 1/4 roku nebo tak. Tak se holt při dalším zapnutí uvaří trochu delší kafe.
To je jak s těmi antiviry. Přišel MS a ná, tady máte Essentials. Nikdo od té doby neřeší.

Prostě a jednoduše. Jsem už moc starý na to, abych se v tom vrtal jak linuxový fanatik na koleji.

Hele, chce to trochu odstup a nadhled. Ne kazdymu Einsteinovi vyhovuje windows prostredi. Ted nemyslim jak barevny jsou okynka, ale jak se s tim pracuje a co tam je za nastroje.
Nikdo prece netvrdi, ze ideal je gentoo a vsechno kompilovat (to byly casy.... :)).

milhaus

« Odpověď #31 kdy: 28. 12. 2017, 11:50:57 »
Nikdo prece netvrdi, ze ideal je gentoo a vsechno kompilovat (to byly casy.... :)).
A co ti dalo kompilovani vseho? Beztak ti je to dneska k nicemu, beztak mozno delas lopatacke veci, stejne jako ja a tuna dalsich lidi tady na foru.

milhaus

« Odpověď #32 kdy: 28. 12. 2017, 11:51:37 »
Doplneni:
Nekdo klatil holky na koleji, nekdo kompiloval na linuxu. Posudte sami, co by lepsi.

CoffeeMan

« Odpověď #33 kdy: 28. 12. 2017, 12:03:25 »
Doplneni:
Nekdo klatil holky na koleji, nekdo kompiloval na linuxu. Posudte sami, co by lepsi.

Určitě se najde někdo, kdo stihl obojí. Určitě...

milhaus

« Odpověď #34 kdy: 28. 12. 2017, 12:16:45 »
Urcite ne nekdo tady na rootu.

Digi

« Odpověď #35 kdy: 28. 12. 2017, 13:01:27 »
Jestli je někdo paranoidní nebo to má rád vše pod kontrolou, tak by měl používat linux a ne kriplit windowsy, navíc se to při dalším updatu stejně posere.
Nedávno jsem našel toto:
https://hackernoon.com/the-2017-pentester-guide-to-windows-10-privacy-security-cf734c510b8d
a upřímně, ne nechápu to...

AgentK

• 129
  • Evolve or die!
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 28. 12. 2017, 13:19:37 »
A co ti dalo kompilovani vseho? Beztak ti je to dneska k nicemu, beztak mozno delas lopatacke veci, stejne jako ja a tuna dalsich lidi tady na foru.

Nevim cemu se rika lopatacka prace. Pokud je to to, co si myslim, tak ji v drtivy vetsine nedelam.

Kompilovani, stejne jako ostatni veci co jsem delal (a delam) mi daly urcity vhled jak co funguje. Pokud ten boj clovek vzda a prestane byt zvedavy, tak je neco spatne. V IT a prilehlych oborech rozhodne.

-K-

AgentK

• 129
  • Evolve or die!
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 28. 12. 2017, 13:21:35 »
Doplneni:

Aha, ja to predtim nepochopil, ty jen trolis. Tohle je ovsem z tech zoufalejsich pokusu.

MasoxCZ

« Odpověď #38 kdy: 28. 12. 2017, 14:57:00 »
Jestli je někdo paranoidní nebo to má rád vše pod kontrolou, tak by měl používat linux a ne kriplit windowsy

Fakt nerad ti kopu do hrádečku z písečku, ale pokud je někdo fakt paranoidní nebo chce mít fakt všechno pod kontrolou, tak by 1) neměl používat ani linux, a 2) by neměl používat vůbec žádnej počítač. Maximálně tak nějakej osmibit a soukromou BBSku, kam pustí jen prověřený spolutenoristy.

MasoxCZ

« Odpověď #39 kdy: 28. 12. 2017, 15:04:42 »
k tomu "za chvilku" frcet, ono nez se nainstalujou metrosr&cky vcetne hry CandyCrush, nez se zindexujou polozky pro startumenu (aby slo vubec neco i vcetne zakladnich aplikaci a systemovejch vyhledat), nez se naintalujou aktualizace, nez se provedene dokonceni pri vypinani a dokonceni pri zapinani, tak to trva dost dlouho, za tu doby mam nainstalovany GNU/Linux vcetne vice aplikaci a aktualizacei nekolikrat ;-)

Fakt jo? To instaluješ na nějakým 5.200rpm Medalistu, ne? Na novýho noťase jsem 10tky instaloval před tejdnem (dodáno s 1TB hybridem, na systém jsem si tam dal dodatečně m2 SSDčko a přisypal RAMku), a na ploše jsem byl za ani ne 12 minut.

MasoxCZ

« Odpověď #40 kdy: 28. 12. 2017, 15:08:06 »
Tak oni ty Widle muzou dodavat uplne ciste. Nasledne si pa muzou podle potreby kterekoliv Widle individualne opatchovat pres widloupdate.

Hele, a nějakou úžasnou propracovanou teorii o tom, PROČ by to dělali a riskovali že je všude pro státní správu zakážou, tam nemáš? Aha, já zapomněl, oni nic takovýho na :Déčku ani na sovětským Kinosvětě ještě nevysílali, viď?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 28. 12. 2017, 15:19:10 »
Fakt jo? To instaluješ na nějakým 5.200rpm Medalistu, ne? Na novýho noťase jsem 10tky instaloval před tejdnem (dodáno s 1TB hybridem, na systém jsem si tam dal dodatečně m2 SSDčko a přisypal RAMku), a na ploše jsem byl za ani ne 12 minut.

Je neuveritelne, co clovek musi udelat, aby se ty Widle daly pouzivat. Uz aby zacaly delat notebooky s dvema sestnactijadrovymi CPU.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 28. 12. 2017, 15:22:22 »
Hele, a nějakou úžasnou propracovanou teorii o tom, PROČ by to dělali a riskovali že je všude pro státní správu zakážou, tam nemáš? Aha, já zapomněl, oni nic takovýho na :Déčku ani na sovětským Kinosvětě ještě nevysílali, viď?

To nevim, ale muzou jim treba slapnout na krk tripismenkovi soudruzi. Staci, aby soudruh Trump prosadil novy zakon, takovy Patriot Act na steroidech a nebudou mit na vybranou. Prece by nestali na strane teroristu ze Severni Korei nebo Ruska. Kdo neni s nami je proti nam, prece.

ritny_otvor

« Odpověď #43 kdy: 28. 12. 2017, 15:29:28 »
Ja používam roky Linux, ale popravde v poslednej dobe mi je to nejako jedno. Vo veľkom používam web aplikácie a niekedy aj zabúdam čo mi tam vôbec beží.

MasoxCZ

« Odpověď #44 kdy: 28. 12. 2017, 15:36:42 »

Je neuveritelne, co clovek musi udelat, aby se ty Widle daly pouzivat. Uz aby zacaly delat notebooky s dvema sestnactijadrovymi CPU.

E? Jako proč? Zrovna teď sedím u IvyBridge XPS14tky s dvoujádrem i7-3517U s 8GB a systémem na 128GB Adatech plus 500GB plotnovým shitu na data, a hodně dlouho se mi nestalo, že bych já čekal na něj. 4jádro s 6700HQ s 16GB a systémem na 256GB WDčku na mě čeká v kanclu, protože jsem si pořád ještě nekoupil větší baťoh a do stávajícího se mi kvůli úhlopříčce nevejde. Daleko větší problém mám, že se většinou nevejdu na displej, takže často jedu na čtyřech až šesti plochách, ale procesor se obvykle šmrdolí do 10ti procent. Aspoň to nefuní a netopí, a jednou za čas to utáhne Unturned.