Nelze spustit instalaci Windows 7

Frenk

Nelze spustit instalaci Windows 7
« kdy: 27. 12. 2017, 18:51:41 »
Dobrý den, mám dotaz, chci přeinstalovat windowsy 7. Mám svůj original product key, tak jsem jen stáhl ze stránek microsoftu instalační iso soubor. ten jsem nabootoval na flash disk, v boot menu přes klávesu delete jsem nastavil ať se první spustí usb disk(nebo něco jako vyměnitelný disk tam bylo), uložit a konec, ale prostě nespustí se nikdy a naběhne klasicky windowsy staré na plochu. Ani se neobjeví věta "instalační soubor spustíte stiskem libovolného tlačítka". Proto jsem rychle šel koupit ještě DVD, a na něj jsem vypálil windowsy. Nastavil jsem prioritně ať se spouští CD/DVD a zase nic.... Poradíte někdo prosím?
« Poslední změna: 27. 12. 2017, 19:45:16 od Petr Krčmář »

Jenda

Re:win 7 nelze spustit instalace
« Odpověď #1 kdy: 27. 12. 2017, 19:01:56 »
Normálně s Windows neradím, ale předpokládám, že člověk, který jde s Windows problémem na Root už je asi opravdu hodně zoufalý.

Takže: 1) co znamená „nabootovat ISO na flash disk“, 2) v QEMU to funguje?

Youda

« Odpověď #2 kdy: 27. 12. 2017, 19:08:21 »
Jako prvni pokus flashni bios na posledni verzi

Frenk

« Odpověď #3 kdy: 27. 12. 2017, 19:13:52 »
ok zkusím díky:-)

Frenk

« Odpověď #4 kdy: 27. 12. 2017, 19:26:44 »
dočetl jsem se že je to riskantní, a proto bych to nechal jako poslední možnost. Není jiná varianta?

« Odpověď #5 kdy: 27. 12. 2017, 19:32:51 »
Ak udate biosu nepomoze, tak kedysi bol presne takyto problem s bootovanim DVD instalacky Win 7 a oprava bola taka, ze sa musel zobrat boot sector z instalacneho DVD Visty a prasknut ho na to DVD 7cky a potom to uz instalacku 7micky nabootovalo a normalne sa instalovalo .....

- este je moznost, ze ten system nezvlada nabootovat tvoje vygenerovane USB (treba skusit ine, linux, win, ...) a mas zaroven mechaniku , ktora nevie nacitat to napalene DVD (vymena mechaniky??)

CoffeeMan

Re:Nelze spustit instalaci Windows 7
« Odpověď #6 kdy: 27. 12. 2017, 20:14:44 »
Hlavně žádný BIOS neflashujte boha jeho. Problém bude mezi klávesnicí a židlí.

Za 1) podívejte se, jestli to medium (flash disk, či optický disk) má takovou strukturu... prostě jestli tam fakt máte tu instalaci Windows 7. Tj. jak u blbejch. Jestli na tom disku vidíte setup.exe.

Neviditelný

« Odpověď #7 kdy: 27. 12. 2017, 21:01:10 »

Za 1) podívejte se, jestli to medium (flash disk, či optický disk) má takovou strukturu... prostě jestli tam fakt máte tu instalaci Windows 7. Tj. jak u blbejch. Jestli na tom disku vidíte setup.exe.
Zrovna přitomnost setup.exe není žádný průkazný test.

Postupoval bych asi takto:
- Jde na stroji, kam to hodláš nainstalovat nabootovat z jiného instalačního DVD či USB?
- Jde z toho DVD nabootovat jinde? Nemáš-li po ruce další počítač, zkus to třeba ve VirtualBoxu.
- To ISO, co jsi stáhl z webu MS je určeno pro vypálení na DVD nebo nakopírování na flashku? Není to totiž stejné a neupravený DVD image nahulákaný na flashku vyžaduje podporu ze strany BIOSu, aby z něj bylo možné bootovat a ne každý BIOS tohle umí.

Pokud je ten image bez problémů nabootovatlený jinde, můžeš zkusit nejdřív resetovat BIOS do továrního nastavení a případně ho aktualizovat.

CoffeeMan

« Odpověď #8 kdy: 27. 12. 2017, 21:15:14 »

Zrovna přitomnost setup.exe není žádný průkazný test.

Postupoval bych asi takto:
- Jde na stroji, kam to hodláš nainstalovat nabootovat z jiného instalačního DVD či USB?
- Jde z toho DVD nabootovat jinde? Nemáš-li po ruce další počítač, zkus to třeba ve VirtualBoxu.
- To ISO, co jsi stáhl z webu MS je určeno pro vypálení na DVD nebo nakopírování na flashku? Není to totiž stejné a neupravený DVD image nahulákaný na flashku vyžaduje podporu ze strany BIOSu, aby z něj bylo možné bootovat a ne každý BIOS tohle umí.

Pokud je ten image bez problémů nabootovatlený jinde, můžeš zkusit nejdřív resetovat BIOS do továrního nastavení a případně ho aktualizovat.

:o Nejdříve si ujasněme, že je to ISO vůbec na tom mediu. A tím se nemyslí, že tam je soubor s příponou .iso.

Já za ty roky už to mám totiž na háku, jak někdo přijde se záhadou.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #9 kdy: 27. 12. 2017, 21:22:59 »
jen odhad, vypalujes na DVD iso jako obraz(na DVD by pak bylo nekolik souboru a adresaru => DOBRE)? nebo jen jako soubor(na DVD by pak byl jen jeden ISO soubor => SPATNE) ? ;-)
a ta sama otazka asi plati i pro to USB ;-)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 27. 12. 2017, 21:32:50 »
Hlavně žádný BIOS neflashujte boha jeho.

A to jako proc? Pokud v release blabolu k novejsim BIOSum pisi, ze opravuji nejakze vypecene chyby, tak spis radsi upgradovat. Originalni verze nekdy byvaji hanebne zabugovane.

Unknown

« Odpověď #11 kdy: 27. 12. 2017, 21:33:48 »
Takže: 1) co znamená „nabootovat ISO na flash disk“

+1

CoffeeMan

« Odpověď #12 kdy: 27. 12. 2017, 21:37:28 »
Hlavně žádný BIOS neflashujte boha jeho.

A to jako proc? Pokud v release blabolu k novejsim BIOSum pisi, ze opravuji nejakze vypecene chyby, tak spis radsi upgradovat. Originalni verze nekdy byvaji hanebne zabugovane.

Servisy jsou taky zabugované lidmi, co si flashují BIOS a neumí to.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 27. 12. 2017, 21:43:08 »
Existuji minimalne dve widlacke metody vytvoreni bootovatelne instalacky na flashce: https://www.lifewire.com/how-to-install-windows-7-from-usb-2626264 https://www.makeuseof.com/tag/usb-installation-disk-windows-7-extra-software/ .

Pak existuji ruzne cesty, jak instalacku udelat z Linuxu, ale kdysi jsem s nimi totalne pohorel a musel jsem si pujcit netbook s Widlemi 7, ktery pak celou noc formatoval flash a na konec jsem vytvoril funkcni instalacku.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #14 kdy: 28. 12. 2017, 00:01:19 »
Pak existuji ruzne cesty, jak instalacku udelat z Linuxu, ale kdysi jsem s nimi totalne pohorel[...]
ja pouzil z Linuxu program WinUSB, fungovalo to, ted vim ze je novejsi verze vznikla jeho forknutim, tu sem zatim nezkousel:
https://github.com/slacka/WoeUSB
http://www.webupd8.org/2016/06/make-bootable-windows-10-usb-install.html
http://www.webupd8.org/2017/06/tool-to-create-bootable-windows-usb.html