Určitě tam dej time.sleep třeba s těmi třemi sekundami (nebo i méně), ale je důležité, aby program neběžel v nekonečné smyčce stylem "co to dá" a nevyžíral výkon zbytečně jen pro sebe. Co by bylo ještě určitě dobré se podívat, že na tom raspberry nic neloguje šíleně často do logů. Ony ty paměťové kartičky, které se tam používají, nemají zrovna průmslovou odolnost a časté zápisy jim úplně nesvědčí.
Co se týče návodů na internetu, tak k nim se musí přistupovat trochu s opatrností - ono je hodně verzí těch různých raspberry, hodně různých displejů, hodně různých verzí softwaru k tomu a leckdy se něco mírně změní nebo návod neřekne přesně, s jakou verzí čeho pracoval, takže pak člověk naráží na různé problémy. Na druhou stranu to k tomu patří, získáš nějaké zkušenosti. Pro zasmání:
http://geek-and-poke.com/geekandpoke/2016/11/27/good-questionsCo se týče Pythonu, tak mě tam nejvíc zarazil ten problém s ljust, to jsem nedokázal nijak zopakovat a poradit, bylo v tom něco, co jsem na dálku nedokázal poznat, to mě trochu vykolejilo. Co se týče češtiny a unicode, zkus to někdy rozběhat pod trojkovým pythonem. Dost možná ho tam i máš a spouští se příkazem "python3". Ve dvojce byla práce s unicode dost šílená. Ve trojce by pak mohlo fungovat jednoduché a snadno pochopitelné message = message.replace("á", "a") atd.
Co se týče trolů na rootu, s tím se musí počítat. Však to také byla výjimka, že jsem tu něco psal, zaujalo mě téma. Ale obvykle to nemá moc smysl :-)