Vystudoval jsem účetnictví na VŠE, po třech letech dělám za směšných 30 tisíc na pozici účetního (začínal jsem jako junior účetní na 25). Už na střední jsem programoval weby v PHP a Javascriptu/HTML/CSS/MySQL, napsal jsem i nějaký ten jednodušší program, ale nakonec jsem místo na IT na FITu šel studovat VŠE, čím dál tím víc uvažuji o tom, že se zkusím doučit lehký programovací jazyk jako třeba Python a pokusím se získat práci programátora, který má nástupák o deset až patnáct tisíc víc, než já po třech letech praxe.
Myslíte si, že se dá něco takového stihnout za rok a že to má smysl? Jak já to vidím, mzdy v bankovnictví spíše stagnují, zatímco IT pracovníci na nejnižších pozicích mají za daleko jednodušší práci daleko více peněz. Už mě nebaví dělat za takové peníze. Případá mi, že jsem ztratil úplně zbytečně tři roky na VŠ a další tři roky špatně placenou prací a místo toho jsem mohl už po střední dělat za víc peněz, něž dělám dneska po třech letech praxe. Mám chuť se na vše vykašlat a začít znovu s IT.