Práce OSVČ a smlouva

jan.hus

Re:Práce OSVČ a smlouva
« Odpověď #15 kdy: 10. 01. 2018, 08:35:44 »
jo to chapu. jenomze jestli to mam chapat tak, ze musim udelat 8h kazdej den? beru to tak, ze jestli udelam 15h/den, tak dostanu maximalne zaplaceno za 1MD=8h. Jestli udelam 4h, tak dostanu pulku.

Diskobolos

« Odpověď #16 kdy: 10. 01. 2018, 08:49:33 »
Víte, krásná ukázka jak to nedělat. Prostě beru si tolik práce, kolik zvládnu. Buď se o práci podělím (třeba za provizi), nebo slušně ukončím spolupráci tam, kde mi to přestává vyhovovat (prachy, poměry atd...). Chápu, že se to špatně řídí, neumí se říkat ne a prachy jsou potřeba, ale za ty léta praxe jako OSVČ jsem zjistil, že i průměrný vývojář, který drží slovo, má velkou konkurenční výhodu.

jan.hus

« Odpověď #17 kdy: 10. 01. 2018, 09:08:05 »
v dnesni dobe kdy je vysokej dopyt po IT lidech, je to jedno. nekde nedodrzite slovo, tak ja se o tom dovi nekdo jiny? neob nekdo ze zahranici?

Jméno:

« Odpověď #18 kdy: 10. 01. 2018, 09:56:56 »
po lidech nedodrzujici slovo je naopak dopyt velice nizky :)

ja to delam tak, ze vezmu pocet hodin co jsem udelal od posledni fakturace, vydelim 8 a zaokrouhlim, to pak fakturuju jako MD, nikdy s tim nikdo nemel problem..

ale mam i klienty co chteji radsi hodiny, tak maji hodiny.

vetsinou byva nejjednodussi se proste zeptat jak to tam odkud ti posilaji penize chodi a udelat to tak :))

jan.hus

« Odpověď #19 kdy: 10. 01. 2018, 10:00:54 »
v hlavni praci mam ted docela hodne toho po novem roce. jenomze mi jde o to, jestli musim nebo nemusim odpracovat tolik hodin. nemam smlouvu o dilo, nebo ze do urcityho terminu mam neco dodat. jsem limitovan jenom cenou za MD.