Předstíráte na pohovoru/v práci nadšení?

Karrlos

Předstíráte na pohovoru/v práci nadšení?
« kdy: 11. 12. 2017, 20:32:32 »
99% inzeratu hleda ninju, superhrdinu, proste typka zapalenyho do te a te technologie, co ma 5000+ star github, minimalne 7 technickych blogu, objizdi vsechny mozny konference, ucastni se meetupu a ruznych it skupin, vsechno to stiha a je to pohodovej kamos na pokec do hospody.

Takovej clovek asi neexistuje nebo 1 z milionu. Na pohovoru dostanete autistu/znudeny/nasranyho typka a zjistite, ze vase napln prace je opet nejaka mrdka typu CRUD.

Holky z HR se snazej to napravit teambuildingem, ale lopatacka prace nadseni sama o sobe negeneruje.

Predstirate na pohovoru/v praci nadseni?
« Poslední změna: 11. 12. 2017, 20:42:41 od Petr Krčmář »

mmm

Re:Predstirate na pohovoru/v praci nadseni?
« Odpověď #1 kdy: 11. 12. 2017, 20:51:36 »
Každou práci lze vykonávat s nepředstíraným nadšením.

?

Re:Předstíráte na pohovoru/v práci nadšení?
« Odpověď #2 kdy: 11. 12. 2017, 20:59:10 »
Práce není vězení a když mě práce přestane bavit, nebo mě přestane bavit předstírat že mě baví, tak se můžu sebrat a jít pryč. Stupidní práce tě může bavit, protože máte super kolektiv nebo tě naopak super práce nebude bavit, protože jsou okolo tebe samý hovada.
Míra předstírání taky často závisí na výši výplaty.

Navíc je tu možnost změnit obor úplně. Jestli tě nebaví dělat lopatu někde v openspace, můžeš jít někam pást krávy.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Predstirate na pohovoru/v praci nadseni?
« Odpověď #3 kdy: 11. 12. 2017, 21:02:52 »
Každou práci lze vykonávat s nepředstíraným nadšením.

Jiste. Vyvazet zumpy, cistit kanaly, vysetrovat lidem tluste strevo strevoskopem, natirat mosty, ... Chce to jen najit ty spravne stachanovske uderniky.

@Karrlos: Bych se bal, ze kdyz budu predstirat nadseni, tak me budou povazovat za 1) patolizala, 2) za vola, ktery jim bude delat prescasy a vikendy, jak se jim zamane a navic pokud mozno zadarmo.

yyy

« Odpověď #4 kdy: 11. 12. 2017, 21:23:04 »
Práce není vězení a když mě práce přestane bavit, nebo mě přestane bavit předstírat že mě baví, tak se můžu sebrat a jít pryč. Stupidní práce tě může bavit, protože máte super kolektiv nebo tě naopak super práce nebude bavit, protože jsou okolo tebe samý hovada.
Míra předstírání taky často závisí na výši výplaty.

Navíc je tu možnost změnit obor úplně. Jestli tě nebaví dělat lopatu někde v openspace, můžeš jít někam pást krávy.

I've just always been very passionate about not starving to death...

?

« Odpověď #5 kdy: 11. 12. 2017, 21:32:00 »
yyy:
no tak se můžeš jít taky pást.

#

« Odpověď #6 kdy: 11. 12. 2017, 21:41:29 »
Ona je otazka, jestli clovek neni uplnej debil, pokud na takovej inzerat reaguje, ze?

Uz tu zaznelo, prace ktera me nebavi (a tim myslim alespon 80% casu), na takovou mrdam.

« Odpověď #7 kdy: 11. 12. 2017, 21:44:37 »
Šmarjápano.

Erik80

« Odpověď #8 kdy: 11. 12. 2017, 22:32:03 »
Nepredstieram. Som len lopata :)

tmp

« Odpověď #9 kdy: 11. 12. 2017, 23:01:25 »
Ne. Predstieram znudeneho nasraneho autistu.

anonym

« Odpověď #10 kdy: 12. 12. 2017, 09:08:36 »
To dělají kočandy z HR. Jednou po nás jedna chtěla, abychom při focení vyskočili do vzduchu, že je to tam ve firmě jakože super a cool. Holky bych pomiloval, ale uchazeče moc přilákat neumí. A ony se holky pořád snaží a vymýšlí jak. Pořád je to ale marné, když hledají jako obchodnice. Programátor není hňup. To je jako kupovat auto. Chci, ať k němu prodejce napíše jeho stav, co kde s čím jak je. Je pro mě lepší kupovat něco, kde znám závady, než zajíce v pytli. Jenže HR je prostě holka z HR. Jsou v béčkových firmách na okrasu a na třídění životopisů. Hlavní parametry HR tedy jsou kozy, zadek a blondýna nebo brunetka. Nejlepší jsou zrzky  :-*

qwertz

« Odpověď #11 kdy: 12. 12. 2017, 10:11:20 »
Nemyslím si, že by na pozicích "programátor" pracovalo statisticky méně hňupů než v HR. Rozdíl je jen v tom, že každý programátor si myslí, "že je vyjímečný".  Takových mistrů světa už jsem potkal.... ;D

anonym

« Odpověď #12 kdy: 12. 12. 2017, 10:24:22 »
Nemyslím si, že by na pozicích "programátor" pracovalo statisticky méně hňupů než v HR. Rozdíl je jen v tom, že každý programátor si myslí, "že je vyjímečný".  Takových mistrů světa už jsem potkal.... ;D

Já mám zafixované, že programátor to je pan Někdo. Samozřejmě ne každý, kdo se označuje za programátora, je Programátor 8)

tykva

« Odpověď #13 kdy: 12. 12. 2017, 11:03:56 »
. Nejlepší jsou zrzky  :-*
Jojo ne nadarmo se rika  - cim zrzavejsi strecha, tim vlhci sklep :-)

Karel

« Odpověď #14 kdy: 12. 12. 2017, 11:13:21 »

Ten rozdíl tam není, ony i holky a pánové z HR si myslí, že jsou výjimeční. Je to lidská vlastnost a třebas v USA jsem ji pozoroval i u dělníků a skladníků. Osobně nevidím nic špatného na tom, že si někdo váží sám sebe. Dokud se chovají slušně a důstojně k ostatním, tak s tím problém nemám.

Každopádně je lepší nikdy nic nepředstírat. A na pohovoru spíše držet "pocker face", i kdyby se mi to líbilo. A v práci už vůbec ne. Když se mi něco nelíbí, tak to řeknu. Nebudu se tvářit nadšeně, když je něco blbost. Ale platí to i naopak - nebudu se tvářit zkroušeně, když je mi dobře. Když mě něco baví, tak to dám najevo. A když už mě to nějakou dobu nebavilo dost často, tak jsem šel jinam.

Spíše než s lidmi, co se za každou cenu tváří happy, mám totiž zkušenost s lidmi, co se za každé situace tváří strašně zkroušeně. Moc práce, je to těžké, nikdo to neocení, plat mizerný, samý blbec, moc hluku, málo lidí, oběd špatný atd. Je to u nich často póza, která má jen dva cíle: odradit kohokoliv, kdo by po nich mohl něco chtít, a vypadat tak, jako by si zasloužili extra odměnu nebo alespoň speciální zacházení.