Recruiterka prosí o pomoc (jen feedback)

qwertz

Re:Recruiterka prosí o pomoc (jen feedback)
« Odpověď #120 kdy: 05. 12. 2017, 14:30:36 »
No já si myslím, že dobrý život není nemožný, příklad: seženete si práci na pražském Chodově za 60k hrubého, tj. 43k čistého nebo kolik (neberu tolik ale odhaduji)....

No dejme tomu, že máte to štěstí a můžete do práce 2 dny v týdnu (takovou nabídku jsem v praze ještě osobně nepotkal, neomezeny homeoffice jsem měl jinde), takže jste ten 1% štěstlivec. Proč raději nepracovat za 45k v místě svého bydliště?  To znamená 33k čistého, jenže 6k vám stejně sežralo ubytování, něco padne na dopravu do Prahy, a jestli jste ještě vůbec v plusu, tak jenom pár korun.

Zato musíte cestovat jak debil, manželský sex máte podle rozvrhu :-) , k tomu únava a stres. To je přesně ten příklad, kdy to vůbec nestojí za to.

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #121 kdy: 05. 12. 2017, 14:34:43 »
Pokud ti nevadí pendlování, můžeš bydlet u hranic a dvakrát týdně si dojet pro Bavorský nebo Vídeňský plat. Pracovních nabídek je dost, stačí se naučit německy.

Hele, neříkám, že nevadí, ale upřímně ty 2 dny v kanceláři prostě být potřebuji, nikdo mě v dnešní době nebuzeruje za home office, ale i když si ho beru v maximální míře, tak prostě do té kanceláře zamířit musím (socializace, meetingy atd.). Asi bych nechtěl mít 100% home office a myslím, že i hodně firem si uvědomuje, že úplná vzdálená kancelář nefunguje dobře, já osobně s tím mám špatné zkušenosti a i kdyby to nebyl požadavek firem (jakože často je), tak bych prostě do té kanceláře alespoň dvakrát týdně zavítal,... Ono strašně moc dělá "konverzace u automatu na vodu" a já si bez ní práci nedovedu představit (dělal jsem 2 roky 100% home office a prostě to nefachalo...).

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #122 kdy: 05. 12. 2017, 14:39:43 »
No dejme tomu, že máte to štěstí a můžete do práce 2 dny v týdnu (takovou nabídku jsem v praze ještě osobně nepotkal, neomezeny homeoffice jsem měl jinde), takže jste ten 1% štěstlivec. Proč raději nepracovat za 45k v místě svého bydliště?  To znamená 33k čistého

Protože těch 45k hrubého se na vesnici či malém městě stejně nevydělá a člověk musí do okresního města. Navíc těch 60km z Prahy, znám lidi co to dojíždějí denně, to je z Benešova na Chodov, cca. 30-40 minut jízdy autem ve špičce, což je stejný čas jako z jedné strany Prahy na druhou.

Jinak dobré home officy hodně firem vysloveně nenabízí, ale dost mimopražských zaměstnanců je schopno si je vyjednat. Ono když se člověk firmě vyplatí, tak i ta firma je často ochotna něco kousnout, dokonce vím o firmě, která je vysloveně vysazená na práci z domova, a přesto ji pár svým mimopražským zaměstnancům, co dojíždějí denně třeba z Pardubic, dovoluje. Jsme jenom lidi... A kšeft je kšeft, kort když je těch zaměstnanců v Praze takový nedostatek ;)

Youda

« Odpověď #123 kdy: 05. 12. 2017, 14:49:56 »
hmm. tak to určitě. Podle inzerátů rodiný barák v Šestajovicích s pozemkem alespoň 1000m2 vychází na 11M a více.
Citace

Heh, to jsou zase blaboly. Pritom je to tak jednoduche, kdo chce, hleda navody, kdo nechce, hleda duvody.
Jediny rozdil ceny stavby baraku okoli Prahy porovnani s libovolnou moravskou zadeli je v cene pozemku. Vychazi to priblizne tak, ze pozemek je o cca mego-dve drazsi nez nekde v zadeli, vsechno ostatni stoji stejne. Konkretne ja jsem kupoval pozemek v Brandyse v roce 2010 za 2500 za metr. V onech sestajovicich je nyni na prodej pozemek 2000 metru za 2600 za metr.
https://www.sreality.cz/detail/prodej/pozemek/bydleni/sestajovice-sestajovice-/2674683996#img=0&fullscreen=false

A Setajovice jsou jem priklad, kolem Prahy je hromada slusnych mist k bydleni, zminoval jsem je jenom kvuli te komedii, ze skrzeva caru na mape zdrahly parcely na dvojnasobek.

Vlastni cena stavby stoji vsade stejne, kupovat existujici dum bude v soucasne bubline jedine magor. Konkretne ja mam typovy domek od teto pardubicke frmy : http://www.precis-mp.cz/Stranka/katalog-rodinnych-domu
A kdyz si prohlidnes cenik, ta firma nerozlisuje, jestli bude stavet barak u Prahy nebo v Humpolci.
Ja konkretne objednal jenom hrubou stavbu, zbytek dilci subdodavky od ukrajinske party, cena domu byla o 20% NIZSI, nez je cenikova cena v onom katalogu.

Kdyz jsem kupovak Kodiaqa, napsal jsem mail do 15 autosolonu v od prahy az po Lovosice. Rozumne slevy dali jedine v Praze, v regionech neni konkurecni tlak takze sleva nula. V Praze jsem dostal slevu z 830 na 750 kKc. To jsem zminoval proto, ze mimo nemovistosti je v Praze a okoli casto levneji, nez v regionech.

Doprava do prace mi trva 30 minut rano a 25 minut vecer. Pro srovnani, Metro C jede konecna-konecna 36 minut, metro B 42 minut - pripocitel priblizeni na metro busem/tramvaji. 30 minut do prace je v Praze normalni dojezdovy cas.
Kolega z Rican, za 26 minut vlakem v centru na Hlavnim Nadrazi. Svepravny clovek je schopen se podivat na vlak-bus.cz a zjisti si dojezdove doby.

ppavel

« Odpověď #124 kdy: 05. 12. 2017, 15:09:35 »
Citace
Navíc těch 60km z Prahy, znám lidi co to dojíždějí denně, to je z Benešova na Chodov, cca. 30-40 minut jízdy autem ve špičce, což je stejný čas jako z jedné strany Prahy na druhou.

Mohl by ses tech lidi zeptat, proc nejezdi vlakem? Do Benesova jezdi rychliky 2x za hodinu (CD, Arriva Express) a k tomu osobaky taky 2x za hodinu. Takze naprosto perfektni spojeni.

qwertz

« Odpověď #125 kdy: 05. 12. 2017, 15:09:52 »
45k v Plzeňském, Jihomoravském nebo Moravskoslezském kraji není žádný problém. Nemusíte přece bydlet na vesnici, ale v blízké vzdálenosti do města nebo na periferii (podle preferencí).

Pokud bydlíte takhle blbě, musíte řešit závislost na autě, musíte řešit druhé auto pro manželku, navíc fakt chcete denně řídit 120km - to je občas horší než tu hodinu pracovat! Navíc stačí jedna autonehoda a doprava v okolí prahy kolabuje.

Jako chápu lidi, co jou z Prahy nebo středočeského kraje, tam je to fakt v řiti a pokud tam chete bydlet, jiná alternativa není. Ale srovnání se zbytkem ČR je pro prahu fakt na hovno.

Heh, to jsou zase blaboly. Pritom je to tak jednoduche, kdo chce, hleda navody, kdo nechce, hleda duvody.
Jediny rozdil ceny stavby baraku okoli Prahy porovnani s libovolnou moravskou zadeli je v cene pozemku. Vychazi to priblizne tak, ze pozemek je o cca mego-dve drazsi nez nekde v zadeli, vsechno ostatni stoji stejne. Konkretne ja jsem kupoval pozemek v Brandyse v roce 2010 za 2500 za metr. V onech sestajovicich je nyni na prodej pozemek 2000 metru za 2600 za metr.
https://www.sreality.cz/detail/prodej/pozemek/bydleni/sestajovice-sestajovice-/2674683996#img=0&fullscreen=false
Vy jste teda srandista. Bydlet na pozemku bez příjedzové cesty, kde nejbližší komunikaci vlastní váš soused, s polovinou domku (fakt musí být lahoda řešit bourání nebo rekonstrukci) a navíc vedle čističky odpadních vod, to je jistě sen každého kdo se chce usadit a postavit si dům.

Jestli tohle je ten důvod, proč se přestěhovat a jít pracovat do Prahy, pak jste skutečně dobře pobavil. Ty super ceny, když už náhodou v této oblasti najdete mají dvacet otazníků. Lidi nejsou idioti, aby prodávali pozemek za čtvrtinu ceny parcel v okolí jen tak.

hdhdhf

« Odpověď #126 kdy: 05. 12. 2017, 15:21:59 »
Citace
Navíc těch 60km z Prahy, znám lidi co to dojíždějí denně, to je z Benešova na Chodov, cca. 30-40 minut jízdy autem ve špičce, což je stejný čas jako z jedné strany Prahy na druhou.

Mohl by ses tech lidi zeptat, proc nejezdi vlakem? Do Benesova jezdi rychliky 2x za hodinu (CD, Arriva Express) a k tomu osobaky taky 2x za hodinu. Takze naprosto perfektni spojeni.
Na cas bude vlak podobne, na penize drazsi auto ... rekl bych ze rozhodne jestli by se v benesove musel dopravovat k vlaku autem. pokud ani tak uz lepsi dojet do prahy ... .

Ostravak

« Odpověď #127 kdy: 05. 12. 2017, 16:03:31 »
45k v Plzeňském, Jihomoravském nebo Moravskoslezském kraji není žádný problém.
Ja tvrdim, ze to stale problem je.

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #128 kdy: 05. 12. 2017, 16:39:27 »

To zní jako skvělé spojení, pokud máte pozemek hned u hlavní zastávky Benešova, jo aha, takový pozemek vlastně prakticky nikdo nemá nebo stojí tři mega, aha ono dojet k vlaku mhdčkem, počket, dojet do centra, a pak z centra mhdčkem do práce není moc časově výhodné, aha :)

Ono mě stačí jít na metro jenom 500m v Praze a od metra 500m, a hned je to 10 minut pěší k cestě k dobru, a to se nebavím o přestupech a čekání, pak ta cesta vlakem je v pohodě 2 hodiny jedním směrem...

Tady na fóru je asi dost tatarů, co nechápe základní časovou a finanční efektivitu, ono člověk stejně to auto na nákupy a další věci potřebuje, a ten náklad v autě není ani tak o benzínu, jako o amortizaci a údržbě...

buran

« Odpověď #129 kdy: 05. 12. 2017, 16:48:18 »
U nás na vesnici se za Brnem ze začala dít taková neplecha... Pokud má nějaký místní občan za barákem zahrádku tak ji buď (stačí podepsat papír realitka vyřídí zbytek) prodá jako pozemek na kterém postaví v zápětí barák, chytřejší postaví ten barák sami a obratem za pár mega udají nějakému mladému úspěšnému Slovákovi z IBM.
Vůbec jim nevadí že mají nově dvoumetrový dvorek a brambory už budou chodit kupovat do obchodu. Za ty prachy do smrti na práci nesáhnou a brambory jim bude vozit ITesco. Netušíte proč jsou firmy tak p**ovské a nenapadne je založit pobočku v Jindřichově Hradci nebo Mikulově ale musí to byt Praha - Brno ? Dyť v Mikulově jsou uplně stejné cvičené opice jako v tý Praze nebo ja nevim, budou 20km jezdit z Valtic  a zaplatíte jim třetinu, vysvětlí mi to někdo..

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #130 kdy: 05. 12. 2017, 16:56:02 »
navíc fakt chcete denně řídit 120km - to je občas horší než tu hodinu pracovat! Navíc stačí jedna autonehoda a doprava v okolí prahy kolabuje.

Umíte číst? Učili to ve škole? Třeba když píšu 2 dny v týdnu a pak z toho vypadne denně? Asi neumíte...

Petr M

• 105
    • Zobrazit profil
« Odpověď #131 kdy: 05. 12. 2017, 18:08:45 »
U nás na vesnici se za Brnem ze začala dít taková neplecha... Pokud má nějaký místní občan za barákem zahrádku tak ji buď (stačí podepsat papír realitka vyřídí zbytek) prodá jako pozemek na kterém postaví v zápětí barák, chytřejší postaví ten barák sami a obratem za pár mega udají nějakému mladému úspěšnému Slovákovi z IBM.
Vůbec jim nevadí že mají nově dvoumetrový dvorek a brambory už budou chodit kupovat do obchodu. Za ty prachy do smrti na práci nesáhnou a brambory jim bude vozit ITesco. Netušíte proč jsou firmy tak p**ovské a nenapadne je založit pobočku v Jindřichově Hradci nebo Mikulově ale musí to byt Praha - Brno ? Dyť v Mikulově jsou uplně stejné cvičené opice jako v tý Praze nebo ja nevim, budou 20km jezdit z Valtic  a zaplatíte jim třetinu, vysvětlí mi to někdo..

Protože Praha a Brno jsou "exkluzivní adresy" a firmy po nich kdoví proč touží. Jenomže exkuzivní = nemůžou si to dovolit všichni = drahý.
1. Drahý nemovitosti, sehnat halu nebo pozemek pro firmu znamená sáhnout hodně hluboko do kapsy.
2. Drahá pracovní síla. Je tam hodně firem a málo domorodců, s požadavky na odbornost a praxi jejich počet exponenciálně klesá. Jediná možnost, jak přetáhnout pracovníka, je dát víc než ostatní.
3. Je problém tam dostat lidi odjinud, protože je potřeba jim kompenzovat předražený nájem nebo dojíždění.

Díval jsem se schválně na nejbližší volný byt k přespání od kanclu. Za 1+kk 20m^2 10k5/měsíc... :Q

buran

« Odpověď #132 kdy: 05. 12. 2017, 18:28:10 »
Offtopic: me se zda, ze ten kdo dela v Praze a nebo Brne a nema tam zapis na katastru je pekne s prominutim v zadeki a ne ze je na tom nejak uberskvele.

Bezi krysi zavod s dalsima naplaveninama, to co vydela prosustruje za bydleni nebo dojizdeni a v 40-45ti bude delat asi tak co ...
Takovej nastrojar z lisovny v Rumburku s 10 lety praxe musi byt proti tomu naprosto v pohode. Pospravuje vercajky, ve tri sedne do fabie, a vcetne nakupu je za dvacet minut doma hned vedle chalupy prazaku a zbytek dne ma volnej, zadny bifleni RFC.  .. To ma jeste dve deticky zenu a topeni s rekuperaci, pro zdejsi nerdy vse scifi

oNeDaL

« Odpověď #133 kdy: 05. 12. 2017, 18:49:06 »
Offtopic: me se zda, ze ten kdo dela v Praze a nebo Brne a nema tam zapis na katastru je pekne s prominutim v zadeki a ne ze je na tom nejak uberskvele.

Bezi krysi zavod s dalsima naplaveninama, to co vydela prosustruje za bydleni nebo dojizdeni a v 40-45ti bude delat asi tak co ...

To se nedá takhle říct, je to o povaze člověka. Kdo od 20 investuje do bydlení a nerozhazuje prachy za koks si na ten barák nebo byt do 40 v pohodě zacáluje.

qwertz

« Odpověď #134 kdy: 05. 12. 2017, 18:51:10 »
navíc fakt chcete denně řídit 120km - to je občas horší než tu hodinu pracovat! Navíc stačí jedna autonehoda a doprava v okolí prahy kolabuje.

Umíte číst? Učili to ve škole? Třeba když píšu 2 dny v týdnu a pak z toho vypadne denně? Asi neumíte...

To má být řečnická otázka nebo pokus být vtipný?

Protože těch 45k hrubého se na vesnici či malém městě stejně nevydělá a člověk musí do okresního města. Navíc těch 60km z Prahy, znám lidi co to dojíždějí denně, to je z Benešova na Chodov, cca. 30-40 minut jízdy autem ve špičce, což je stejný čas jako z jedné strany Prahy na druhou.