Android: stratený telefón

Android: stratený telefón
« kdy: 29. 11. 2017, 02:19:10 »
Zdravím,

nedávno som stratil sekundárny telefón, ktorý som hneď zablokoval, ale za pár hodín už som sa k nemu nedostal, pravdepodobne ho nálezca vypol, tak sa chcem proti tomu poistiť nejakou aplikáciou, kebyže stratím aj druhý telefón.

Čo používate pri takých situáciach vy? Našiel som aplikácie typu IFTTT alebo MacroDroid, ktoré napríklad pri prijatí smsky s určitým textom zapnú svoju polohu a odošlú ju prijímateľovi, začnú vyzváňať, pri odblokovaní obrazovky urobia fotku predným fotoaparátom a odošlú ju na určitý email a podobne. Zaujímalo by ma ale, či existuje ešte nejaké lepšie riešenie, ktoré by sa dalo v tomto prípade použiť?
« Poslední změna: 29. 11. 2017, 08:45:26 od Petr Krčmář »

Re:Android: stratený telefón
« Odpověď #1 kdy: 29. 11. 2017, 08:48:03 »
Na to existují specializované nástroje, já znám Cerberus, který umí spoustu věcí:
  • schovat se v systému, aby nebyl vidět mezi aplikacemi
  • je možné ho naflešovat rovnou do systému, takže se nedá odstranit ani resetem
  • umí poslat nové číslo po výměně SIM karty
  • odesílat polohu, poslouchat zloděje, dělat fotky z obou kamer
  • a hromadu dalších věcí

Podobných aplikací bude určitě spousta.

« Odpověď #2 kdy: 29. 11. 2017, 23:45:20 »
Ďakujem, presne niečo také som hľadal, na inom fóre mi bolo ešte odporučené LostDroid, ale tam mi moc nešla zapnúť poloha, ale je možné, že som niečo robil zle.
Cerberus stojí 5€ na rok, čo nie je tak moc, ale najprv skúsim ešte pohľadať niečo zadarmo.

iko

• 149
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 30. 11. 2017, 08:48:44 »
androidlost