Nemám přístup na NTFS disk

ByCzech

• 1 863
    • Zobrazit profil
Re:Nemám přístup na NTFS disk
« Odpověď #15 kdy: 27. 11. 2017, 18:51:22 »
Protoze si debil? a kdyby si cetl to co pisu a ne jen posledni prispevek tak by si vedel ze tohle mi tam nekdo psal a radil.
Jak vidim najdu si jine forum

Ty pouštíš příkaz na nesprávnou cestu, JardaP i já ti radíme správnou cestu, potažmo jak tu správnou zjistit a já jsem debil a JardaP je špatný. No jasně :D

Aby bylo jasno, já i JardaP jsme si všimli, co ti radil Jenda. A protože ti to nešlo, snažili jsme se ti poradit, že ten příkaz musíš změnit jinak, než si myslíš. Radu dostaneš opakovaně a místo poděkování jsi ještě hulvátský. Takže souhlas, běž na jiné fórum, tady na to nejsme zvědaví.

j

« Odpověď #16 kdy: 27. 11. 2017, 18:55:48 »
Protoze si debil? a kdyby si cetl to co pisu a ne jen posledni prispevek tak by si vedel ze tohle mi tam nekdo psal a radil.
Tak to si debile najdi, protoze kdyz je nekdo blb, a netusi ze mu nekdo dava hint jako priklad ze tam to vetsinou je, tak si zaslouzi tak maximalne nakopnou rit.

A jinak ti to stejne bude khovnu, protoze v /media sou automaticky bfulike mounty a po pristim restartu to nejspis stejne vsechno zapomene.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 27. 11. 2017, 18:59:58 »

Ano, najdi si nove forum.

Debil je ten, kdo bez mysleni aplikuje prikazy bez toho, aby si zjistil, co a jak delaji a bez toho, aby je prizpusobil zkutecne situaci, kterou radce nemuze vzdy znat. V predchozich prispevcich mas vsechny informace potrebne k tomu, aby to i myslici zacatecnik rozchodil.

BTW, kdysi bylo oblibenym vtipem nekterych dobraku radit pouziti prikazu rm -f /. Jsi klasicky kandiat, ktery by prisel o data.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 27. 11. 2017, 19:02:05 »
A jinak ti to stejne bude khovnu, protoze v /media sou automaticky bfulike mounty a po pristim restartu to nejspis stejne vsechno zapomene.

Ano, ale pokud si tam vytvori adresar, jak jsem psal, tak prava na nem zustanou nastavena. Ovsem pokud se jedna o interni disk, je debilni ho montovat do /media klikanim ve file manageru. Od toho je tu fstab.

ByCzech

• 1 863
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 27. 11. 2017, 19:09:32 »
pokud si tam vytvori adresar, jak jsem psal, tak prava na nem zustanou nastavena.

Vzhledem k jeho reakcím na rady to moc nepředpokládám.

Další řešení jsou upravit přístupy/vlastníka adresáře . v kořenu toho disku, acl ap.

A obecně platí, že pokud neví co dělá, tak by si to nejdřív měl nastudovat, aby se pak nedivil, že se mu změní něco nějak, jak nechtěl. Ještě by pak chtěl nadávat do debilů ostatním. :D

ByCzech

• 1 863
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 27. 11. 2017, 19:14:21 »
BTW, kdysi bylo oblibenym vtipem nekterych dobraku radit pouziti prikazu rm -f /. Jsi klasicky kandiat, ktery by prisel o data.

Spíš

Kód: [Vybrat]
rm -Rf /
Viděl jsem to vylepšené i o historku, když někdo chtěl poradit, jak si má pustit videa ve fullscreenu, tak mu k tomu byla poslána zhruba taková legenda:

rm = Real Media přehrávač
-Rf = really fullscreen

:D

Myslím, že hulváta maria jsme byli velmi hodní.