IPv6 test lab a vhodný router

Rootless Rooter

IPv6 test lab a vhodný router
« kdy: 09. 02. 2011, 10:39:36 »
dobry den,

mam v plane postavit v praci IPv6 lab,kde by bolo mozne overit,otestovat si zakladne veci od routovania az po VPN tunely. k dispozicii mam dva boxy od Juniperu [NS50],L2 switche a ako klientske boxy pouzijem dva WinXP PC.

idea je taka,ze cely lab bude fyzicky izolovany od produkcneho prostredia - v podstate chcem vybudovat dva oddelene IPv6 subnety a tieto medzi sebou prepojit IPv6 routerom a teda 'odsimulovat' realny IPv6 tak,aby som mohol tieto dva subnety prepojit VPN tunelom [2xJuniper].

jedina nevyriesena otazka zostava volba IPv6 routera,a tu by som vas rad poziadal o nazor.
tu som otvoreny akemukolvek rieseniu ak bude postavene na GPL/OpenSource zaklade :]
debian/*bsd ? pfsense?

este pre ilustraciu 'topologia' labu:

(LAN_1)<-->[NS50_A]<-->router_A---(   VPN   )--router_B<-->[NS50_B]<-->(LAN_B)
     |                                                                                                               |
  PC_A                                                                                                        PC_B 
« Poslední změna: 09. 02. 2011, 10:48:13 od Petr Krčmář »

Stanislav Petr

Re: IPv6 test lab
« Odpověď #1 kdy: 09. 02. 2011, 10:46:51 »
A existuje nejakej duvod dam davat ten router? Proc to neudelate primo na tom Netscreenu?

http://www.juniperforum.com/index.php?page=9

Rootless Rooter

Re: IPv6 test lab a vhodný router
« Odpověď #2 kdy: 09. 02. 2011, 17:57:57 »
vdaka za odpoved.
kazdopadne - ten link,ktory ste pripojil k Vasej odpovedi riesi uplne nieco ine - a sice trivialny pripad konfiguracie AutoIKE vpn medzi dvoma junipermi. navyse je to route based vpn, co je v principe iny
postup - ja pouzivam policy based vpn.

je mi jasne,ze mozem tie netscreeny prepojit - untrust X untrust,staci cross utp kabel...
ale z kedze sa chcem co najviac priblizit 'realnemu IPv6 svetu' rad by som tam mal aj tie routre.
medzitym som sa ale posunul o kus dalej, vyzera to,ze je mozne postavit ipv6 router s pfsense [pfsense.org]

Rootless Rooter

Re: IPv6 test lab a vhodný router
« Odpověď #3 kdy: 17. 02. 2011, 10:14:50 »
tak, len update:

ipv6 test lab mam uspesne rozbehnuty.
ako ipv6 router som nakoniec pouzill Vyatta Core 6.0.
vyborne sa hodi na testovanie/development IPv6/IPv4 BGP,OSPF,RIPng ...