Náklady: virtuální nebo fyzický server

siva01

• *
  • 28
  • Linuxák, Drupalista a fanda open source
    • Zobrazit profil
    • LudekKvapil.cz
Náklady: virtuální nebo fyzický server
« kdy: 08. 02. 2011, 23:07:27 »
Chtěl bych se zeptat jak vypočítat náklady na server.

Našel jsem tohle: http://www.4smart.cz/    - ty ceny mi připadají šíleně nízké. Není to nějaký podovod ? 

Potřebuji server pro cca 30 microsite.  PHP + MySQL.  Počítejme návštěvnost tak 50 uživatelů na doménu a den. Tedy cca  1500 návštěv denně na server.

Vyplatí se více fyzická mašina, nebo virtuální stroj ?
« Poslední změna: 08. 02. 2011, 23:51:50 od Petr Krčmář »
Drupal & AI solutions

Jenda

Re: Náklady: virtuální nebo fyzický server
« Odpověď #1 kdy: 09. 02. 2011, 00:06:24 »
Viděl bych chyták v té koruně za miliardu cyklů CPU - to je zhruba 5000 Kč za hodinu procesorového času, což mi přijde dost extrémní.

VS

« Odpověď #2 kdy: 09. 02. 2011, 00:59:41 »
Realitu konkrétní nabídky VPS komentovat nebudu.

Jinak - 30 "microsite" webů s návětěvností 50 lidí za den... tady zátěž vůbec neřešte, to na dedikovaný server není ani náhodou. I server s nejslabším Intel CPU + 2 GB RAM by takových webů utáhl v pohodě 3000 (není-li tam nějaké extra náročné, resp. zprasené PHP).

Zvolíte-li kvalitní VPS nebo hosting máte oproti obyčejnému dedikovanému serveru navíc výhodu ve vysoké dostupnosti a kvalitním zálohování.

SH

« Odpověď #3 kdy: 09. 02. 2011, 02:24:29 »
Docetl jsem az sem: Klesne-li předplacený kredit k nule, budou vaše virtuály zastaveny. Po opětovném dobití kreditu si je můžete znovu spustit. A to kalkulují s provozem VoIP ústředny ... uplně to vidím - dobrý den, zde hlasová schránka, bohužel se nikam nedovoláte, protože majitel čísla přečerpal zakoupený kredit pro procesorový čas, hezký den...
VPS bych se nebál, ale konkrétně do tohodle bych nešel ani za zlatý prase a to ani v případě, že bych si tam chtěl zbudovat nějaké pískoviště.

kolousek

« Odpověď #4 kdy: 09. 02. 2011, 09:13:55 »
Viděl bych chyták v té koruně za miliardu cyklů CPU - to je zhruba 5000 Kč za hodinu procesorového času, což mi přijde dost extrémní.
ta jejich nabidka se mi docela libila (pro pokusy), poslal jsem jim mail, at ujasni nesrovnalost mezi cenou za 1 mld cyklu = 1Kc a ukazkovym uctovanim, kde to vychazi na 0.001Kc. Uvidime, jak se ozvou. Zdar

kolousek

« Odpověď #5 kdy: 09. 02. 2011, 09:49:21 »
Dobre zpravy!!
Tak se ozvali opravdu rychle a jeste k tomu s dobrymi zpravami :) Sekli se v ceniku, cena je opravdu tech (dobrych) 0.001 Kc za 10^9 cyklu CPU.
Tim padem je ten projekt pro me velmi zajimavy (diky tomuto foru, ze jsem se o nem dozvedel) a urcite si u nich neco na pokusy poridim..a kdo vi co dal.
Co jsem cetl stranky, tak chteji cenu drzet jen na pokryti skutecnych nakladu a vydelavat ne primarne na tomto projektu..navic podpora linuxu. Drzim palce!
*like*

jenom_ja

« Odpověď #6 kdy: 09. 02. 2011, 09:58:01 »
Opatrne s nimi, neveril by som firme, co ma "seriozny" mail tvaru vpspodpora(zavináč)gmail.com.

jiri...

« Odpověď #7 kdy: 11. 02. 2011, 00:11:00 »
spis bych bralnejaky multihosting - neco jako angel-hosting.cz nebo wedos.cz
do toho vyse uvedeneho bych teda nesel.... ani za nic :-)

pribinacik

« Odpověď #8 kdy: 11. 02. 2011, 07:54:49 »
...ale webstranku maju peknu - rovno z wordu :)

vitaly

« Odpověď #9 kdy: 12. 02. 2011, 01:35:20 »
Potřebuji server pro cca 30 microsite.  PHP + MySQL.  Počítejme návštěvnost tak 50 uživatelů na doménu a den. Tedy cca  1500 návštěv denně na server.

Ale proc VPS? 30 microsite a 1500 navstev denne neni tak moc. A proc nezkusit obyceny shared hosting?
Ale i kdy chcete virtualni server dnes za 300-700Kc muzete si poridit virtualni server z jednym IP.