Jak se neztratit ve vlastním kódu?

PetrM

Re:Jak se neztratit ve vlastním kódu?
« Odpověď #15 kdy: 23. 11. 2017, 08:16:44 »
Ahoj, když děláte fakt velký projekt, jak si zapamatovat celou strukturu kódu? Neexistuje nějaká grafická aplikace, ve které by se daly vytvořit třeba názvy souborů s propojením? Děkuji za tip. O.

Na Doxygen jsi koukal?

Jinak základ je mít nějakou logickou strukturu programu a pak se v tom dá hledat docela dobře...


Re:Jak se neztratit ve vlastním kódu?
« Odpověď #16 kdy: 23. 11. 2017, 09:31:49 »
Prostě je IDE jeden z řady nástrojů a technik, co programátor používá, aby dosáhnul nějakých výsledků. Že to neumíš je tvůj problém, ne problém IDE.

Problém je v tom, že uživatelé IDE ho považují za "silver bullet", který vyřeší problémy s architekturou aplikace.

Hezky pěkně strašák!

perceptron

Re:Jak se neztratit ve vlastním kódu?
« Odpověď #17 kdy: 23. 11. 2017, 10:09:00 »
no jo... to sa vo vim programuje ked mate jednoclenny team... ze kite

dustin

Re:Jak se neztratit ve vlastním kódu?
« Odpověď #18 kdy: 23. 11. 2017, 10:19:22 »
I v jednočlenném týmu se kvalitní IDE hodí (třeba pro domácí projekty), např. když se chci zorientovat v novém kódu, prozkoumat kód použitých knihoven atd (IDE rovnou u zabalených knihoven stáhne jejich zdrojáky, kam mohu dávat breakpointy a sledovat proměnné), atd.

OTO

Re:Jak se neztratit ve vlastním kódu?
« Odpověď #19 kdy: 23. 11. 2017, 11:35:50 »
Nehledám něco, co generuje automaticky nějaký výstup.
Našel jsem tento "dead" projekt, škoda.. https://jaredforsyth.com/treed/ ale hledám něco bez nodejs. Rychlé vkládání a přehledný výstup.


Kit

Re:Jak se neztratit ve vlastním kódu?
« Odpověď #20 kdy: 23. 11. 2017, 11:54:04 »
I v jednočlenném týmu se kvalitní IDE hodí (třeba pro domácí projekty), např. když se chci zorientovat v novém kódu, prozkoumat kód použitých knihoven atd (IDE rovnou u zabalených knihoven stáhne jejich zdrojáky, kam mohu dávat breakpointy a sledovat proměnné), atd.

K čemu jsou dobré breakpointy? :D

borekz

  • ****
  • 486
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak se neztratit ve vlastním kódu?
« Odpověď #21 kdy: 23. 11. 2017, 12:03:12 »
K čemu jsou dobré breakpointy? :D
Pokud si vystačíš s logováním, tak se aspoň hodí hw breakpoint při přepsání paměti. Konkrétně v C++. V pomalých jazycích se tyto kontroly provádí za běhu programu.

Re:Jak se neztratit ve vlastním kódu?
« Odpověď #22 kdy: 23. 11. 2017, 12:04:22 »
I v jednočlenném týmu se kvalitní IDE hodí (třeba pro domácí projekty), např. když se chci zorientovat v novém kódu, prozkoumat kód použitých knihoven atd (IDE rovnou u zabalených knihoven stáhne jejich zdrojáky, kam mohu dávat breakpointy a sledovat proměnné), atd.

K čemu jsou dobré breakpointy? :D

To je jenom realny zivot, toho si nevsimej, samotari :-D

Kit

Re:Jak se neztratit ve vlastním kódu?
« Odpověď #23 kdy: 23. 11. 2017, 12:17:46 »
I v jednočlenném týmu se kvalitní IDE hodí (třeba pro domácí projekty), např. když se chci zorientovat v novém kódu, prozkoumat kód použitých knihoven atd (IDE rovnou u zabalených knihoven stáhne jejich zdrojáky, kam mohu dávat breakpointy a sledovat proměnné), atd.

K čemu jsou dobré breakpointy? :D

To je jenom realny zivot, toho si nevsimej, samotari :-D

Já jen, že jsem kdysi breakpointy dělával v assembleru, ale tuto metodu jsem v modernějších jazycích opustil jako neefektivní a divím se, že ji ještě někdo provozuje.

jpu

Re:Jak se neztratit ve vlastním kódu?
« Odpověď #24 kdy: 23. 11. 2017, 12:18:12 »
dobre IDE akym visual studio bezpochyby je, dokaze velke veci. zmapovat kod, povytvarat diagramy, analyza kodu. Samozrejme u Kita toto vsetko dokaze aj VIM :D

Re:Jak se neztratit ve vlastním kódu?
« Odpověď #25 kdy: 23. 11. 2017, 12:22:38 »
I v jednočlenném týmu se kvalitní IDE hodí (třeba pro domácí projekty), např. když se chci zorientovat v novém kódu, prozkoumat kód použitých knihoven atd (IDE rovnou u zabalených knihoven stáhne jejich zdrojáky, kam mohu dávat breakpointy a sledovat proměnné), atd.

K čemu jsou dobré breakpointy? :D

To je jenom realny zivot, toho si nevsimej, samotari :-D

Já jen, že jsem kdysi breakpointy dělával v assembleru, ale tuto metodu jsem v modernějších jazycích opustil jako neefektivní a divím se, že ji ještě někdo provozuje.

Ruzne situace si vyzaduji ruzne nastroje. Samozrejme clovek sam pise bezchybny kod... ale neni jenom vlastni kod. V realnem zivote, kdyz mas trebas kolegy. Kapis?

jpu

Re:Jak se neztratit ve vlastním kódu?
« Odpověď #26 kdy: 23. 11. 2017, 12:33:21 »
Kit asi pouziva toto :D:
Citace
__asm int 3

gll

Re:Jak se neztratit ve vlastním kódu?
« Odpověď #27 kdy: 23. 11. 2017, 12:44:28 »
Ruzne situace si vyzaduji ruzne nastroje. Samozrejme clovek sam pise bezchybny kod... ale neni jenom vlastni kod. V realnem zivote, kdyz mas trebas kolegy. Kapis?

Proč sem pletete kolegy? Téma vlákna je "Jak se neztratit ve vlastním kódu?". Debugger je samozřejmě užitečný i pro vlastní kód.

Re:Jak se neztratit ve vlastním kódu?
« Odpověď #28 kdy: 23. 11. 2017, 13:13:41 »
Ruzne situace si vyzaduji ruzne nastroje. Samozrejme clovek sam pise bezchybny kod... ale neni jenom vlastni kod. V realnem zivote, kdyz mas trebas kolegy. Kapis?

Proč sem pletete kolegy? Téma vlákna je "Jak se neztratit ve vlastním kódu?". Debugger je samozřejmě užitečný i pro vlastní kód.

To je takovy Kituv nevyrceny problem...

Kazdopadne ono i minule a budouci ja je, pokud mne od nej deli dost casu, v mnohem spis kolega.

Kit

Re:Jak se neztratit ve vlastním kódu?
« Odpověď #29 kdy: 23. 11. 2017, 13:45:15 »
Já jen, že jsem kdysi breakpointy dělával v assembleru, ale tuto metodu jsem v modernějších jazycích opustil jako neefektivní a divím se, že ji ještě někdo provozuje.

Ruzne situace si vyzaduji ruzne nastroje. Samozrejme clovek sam pise bezchybny kod... ale neni jenom vlastni kod. V realnem zivote, kdyz mas trebas kolegy. Kapis?

Nikde jsem se nezmiňoval o bezchybném kódu, ovšem na hledání chyb debugger opravdu nepotřebuji. Připadá mi to poněkud zastaralé a dávno překonané.