Mimochodem kdyz uz jsme u toho Bluetooth, tak prinejmensim Debian nebyl do teto chvile schopny vyprodukovat nejaky fungujici Power Management, na notebooku, ze ktereho prave pisu, mi s nim vydrzi baterka necele 2h, oproti Win, kde je to 2x tolik. [...]
zkus misto blbejch kecu(ktere sem z citace cutnul) tohle: https://www.root.cz/clanky/tlp-prodluzte-vydrz-notebooku-az-o-30/
Ja nechci prodlouzit vydrz o 30% hlavo dubova, ja chci prodlouzit vydrz o 100%.
Sranda je, ze se mi vybitim nb nahle vypl, nasledne po najeti se spustil fsck, napsalo to ze smula, ze se nezdarilo, hodilo me to do konzole a ze mam fsck spustit manulane.
Tak ok, je to sracka, ale napsal jsem fsck a odpoved: "in linux-util 2.24"
Krap fsck nefunguje, ale mam ho pry manualne spustit. Tak jsem si dal vypsat prikazy, nastesti me napadlo spustit fsck.ext4, ten zafungoval. Jako pica jsem asi 100x potvrdil rucne, ze chci opravit inode a hotovo. Debian nabehl.
Tak jsem chtel spustit Synaptic abych si nainstaloval alespon tu polofunkcni sracku TLP. Bohuzel, nenabehl, "cannot obtain exclusive lock to blablabla". Neco se posralo ve filesystemu a opravovat ten sranec nebudu, nejsem nejaky panic co furt sedi za kompem.
Rok a den nechci linux ani videt. Kdyby se mi stalo na pracovnim stroji, tak ten Debian na miste znicim i s diskem.