Job snů a nebo peklo na zemi, aneb flákárna v práci

wolf

Re:Job snů a nebo peklo na zemi, aneb flákárna v práci
« Odpověď #15 kdy: 18. 11. 2017, 21:15:59 »
dotaz na tazatele
nech mě hádat...na gymplu/střední/vejšce si na sociální život sral a teď  si to vyžíráš? Klidně to napiš. Anonymní internet snese všechno :)

milous

« Odpověď #16 kdy: 18. 11. 2017, 21:29:28 »
Dělám v práci skoro dva roky, řeším linuxovou administraci, jsem na to vlastně sám, a platově je to asi v pohodě, i když bych jinde mohl mít o něco víc, ale zase nějak zvlášť moc ne.

Jsem hodně zkušenej BLA BLA BLA BLA

https://cs.wikipedia.org/wiki/Zbyte%C4%8Dn%C3%BD_%C4%8Dlov%C4%9Bk

TomasJK

« Odpověď #17 kdy: 18. 11. 2017, 22:15:10 »
Já před pár lety mel podobnou situaci. Přihlásil jsem se na postgraduální studium, vyjednal v práci, že jeden den nebudu dostupný.  Pak jsem začal létat nejdříve po Evropě  a pak i po světe na konference. Dnes s doktorátem si sice nevydělám více, ale troufl jsem si do zahraničí. Doporučuji prodat televizor,  nastavit filtry na domácím routeru pro blokování stránek s hrama a s tématikou  jen pro dospělé. To je pak nuda k sežrání a člověka to dokope dělat něco smysluplného.

mikrom

« Odpověď #18 kdy: 18. 11. 2017, 23:07:02 »
Dost také trpím samotou, v práci si s programátory moc nepokecám, doma taky ne, přijde mi, že jsem furt sám, a vlastně všechny ty aktivity, co tu byly navrhované - třeba procházky, apod., to už mám odzkoušené, že po čase samotného přestane bavit.
No to, ze nepokecas v praci je iba tvoj problem, zmen to a skus pokecat, chod s nimi obcas na pivo.
Co sa tyka tych aktivit: Zrejme sa nedokazes prinutit, lebo si lenivy z tej TV a chyba ti disciplina.. Potrebujes nad sebou niekoho, kto ta k tomu dokope. Pomoc je lahka: Prihlas sa do nejakeho klubu, kde su organizovane treningy a kde budes muset cvicit, alebo si najdi individualneho trenera. V takomto klube sa zoznamis s mnoho ludmi a prestane byt z teba samotar. Dokonca mozno si tam najdes aj babu a potom tvoj bezstarostny zivot navzdy skonci ;D

M

« Odpověď #19 kdy: 18. 11. 2017, 23:18:00 »
Pokud máte vztah k technice a nevadí vám moc fyzická práce, lze např. pomáhat při obnově úzkokolejky. Sejde se tam více lidí a pohyb pomáhá zahánět trudnomyslnost. Letos už ne, už je špatné počasí, až další rok.  http://www.mladejov.cz/brigada

anonym

« Odpověď #20 kdy: 18. 11. 2017, 23:47:33 »
No vy ste se tu sešli teda. Chlap potřebuje 3 věci, které se navzájem doplňujou, testosteron, babu a prachy. Prachy máš, testosteron jedině sport a babu pak máš automaticky.

Nečum furt na na blbosti a podívej se na něco pořádného:
https://www.youtube.com/watch?v=QZXc39hT8t4

Mier  8)

cumil

« Odpověď #21 kdy: 19. 11. 2017, 00:41:15 »
Stává se vám to taky v tolika pracích, že upadnete do rutiny, flákárny, a pak to má negativní dopad i na váš soukromý život. Fakt nechci každý rok nebo dva měnit práci, zaměstnavatelé mě kvůli tomu nemají rádi, ale teď tak nějak cítím, že každý mi závidí pohodičku a že nic nedělám, a jak to mám super, a já se cítím nepotřebný a v zadeki.

Můj kamarád, admin, se takto děsně nudil a postupoval podobně. Pak začal ze Silk Road objednávat různé "dobroty". Dnes je už třetím rokem na heroinu, má kompletně rozpadlou osobnost a velmi snížené šance návratu do běžného (nebo aspoň zravého) života.

Bacha na to.
To si delas zadek... Vazne?

cumil

« Odpověď #22 kdy: 19. 11. 2017, 00:47:56 »
Dělám v práci skoro dva roky, řeším linuxovou administraci, jsem na to vlastně sám, a platově je to asi v pohodě, i když bych jinde mohl mít o něco víc, ale zase nějak zvlášť moc ne.

Jsem hodně zkušenej, každý říkám, že mi ty věci strašně rychle jdou a že jsem odborník, ale já se cítím nevyužitý. Reálně pracuji 2 hodiny denně, sem tam se stavím v práci, jinak dělám z domova - no dělám, spíše čumím na telku, jsem na netu, a když někdo něco napíše do mailu, že chce, nebo někdo zavolá tak to řeším.

Jako každej mi to závidí, ale pro mě je to smrt. Fakt se děsně nudím, kolikrát jsem uvažoval u práce i podnikat, ale přijde mi, že to nejde. Sice mám hodně volného času, ale je to takové nevyzpytatelné, jednou za čas se v práci něco vysere, nastane nějaký projekt, a musím se tomu více věnovat, a přijde mi, že se v takové náladě, kdy člověk čeká, jestli mu někdo z práce nezavolá, tak se prostě u toho blbě přemýšlí a pracuje nad jinými projekty.

Nemám rodinu, ani přítelkyni, a zatím se to netváří, že by se něco v tomhle ohledu změnilo, má to na mě dost tristní dopad, přestávám o sebe pečovat, začal jsem přibírat, trošku víc jsem začal hulit (víte co), a vlastně se cítím, že jsem v životě nenaplněnej a nudím se, a mega mi schází možnost se nějak realizovat.

V práci toho moc nenakecáme, a většina meetingů je spíše čirá politika v korporátu. Jsem z toho dost v zadeki.

Stává se vám to taky v tolika pracích, že upadnete do rutiny, flákárny, a pak to má negativní dopad i na váš soukromý život. Fakt nechci každý rok nebo dva měnit práci, zaměstnavatelé mě kvůli tomu nemají rádi, ale teď tak nějak cítím, že každý mi závidí pohodičku a že nic nedělám, a jak to mám super, a já se cítím nepotřebný a v zadeki.
Penez mas dost, casu taky. Objednej vodku a slapku, a hned ti home office pude lip.
Treba si i doma uklidis, to aby se nepoblila po prichodu...

Ja si nedelam srandu, udelej to, hnedka uvidis vsechno v jiny perspektive :)

Itaci sou privilegovana vrstva. Alespon z pohledu platu, tak toho koukej vyuzit, godote jeden blbej...

lobo

« Odpověď #23 kdy: 19. 11. 2017, 02:11:16 »
nudim sa pomozte mi.. kolko mas rokov?
moji rodicia mi na to hovorili  "ostatni ludian na tomto svete nie su na to aby ta zabavali"

« Odpověď #24 kdy: 19. 11. 2017, 02:41:29 »
Neznám nikoho kdo by se nudil - všichni řeší opačný problém - chtěl bych <nekonečný todo list>, ale těch 16-18 hodin co se udržím vzhůru denně na to nestačí  :D
Příjde mi, že úroveň poznání tazatele je nulová, jinak by řešil opačný problém - nedá se ten čas někde koupit?
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

« Odpověď #25 kdy: 19. 11. 2017, 08:46:32 »
To si delas zadek... Vazne?

Naprosto vážně.

V.

« Odpověď #26 kdy: 19. 11. 2017, 11:07:25 »
Tak naprosto přesný pocit, jak z práce, tak ze soukromého života mám/měl jsem i já. Začalo to přesně v jednom státním podniku, kde se pracovalo tak 1 hodinu denně a čekalo se na různé termíny, kdy se dělalo normálně a třeba ve stresu. Z toho důvodu jsem odešel a udělal si pár měsíců volno. Pak jsem našel práci, kde to bylo naopak, tedy dělat pěkně celou pracovní dobu a práce se kupila a já měl z toho dobrý pocit, že zase něco dělám. Jenže jak jsem byl zlenivělej a dělal si vše předtím relativně sám, tak zde to bylo založené na meetincích a jednání z lidma, školení a jednání v cizím jazyce. Vzhledem k tomu, že jsem zjistil, jak mě to extrémně jako introverta stresuje a nemám tu práci rád, odešel jsem do jednoho velkého eshopu. Tam se stalo postupem času to samé, co v té první práci a mixlo se to později s tím z té druhé práce. 7 hodin nicnedělání a čekání, navíc v docela hnusným prostředí a bez nějakých pravidel. No a když nějaká práce přišla na stůl, zjistil jsem, že věci se řeší chaoticky, navíc zaměstnavatel nedodržel podmínky a zatímco vedle sedí člověk, co nestíhá, já si prohlížím net.  A tak pořád dokola. Takže vyhoření, odchod. Samozřejmě vím, co by mě bavilo, jenže díky CV, kde to trochu čpí fluktuanstvím a střídáním, se na zajímavé místo a zaměstnavatele nedostanu-respektiv nechtějí mě.  Takže si říkám, že se asi vykašlu na IT a udělám nějaký radikální krok. Někde v okolí tu visí forum o tom, proč radši nedělat v Lídlu někde mimo velká města s platem, jak ve velkém městě. 

Paradoxně tohle nedělání člověka nenabije energií, ale jakoby hodí do takového záseku, kdy jen čeká, ale vlastně ho nic nenakopne. Můžeš všechno, ale vlastně nic, protože si říkáš, že jestli odejdeš,  budeš ty peníze potřebovat jinde. Máš někde poslané CV, ale oni se neozývají, naopak z Linkedinu ti chodí tuna nabídek z míst, o kterých víš, že jsou přesně to, co nehledáš.

« Odpověď #27 kdy: 19. 11. 2017, 11:13:02 »
Tak na to snad prijde ta slapka ne? :-) Kecam, na to jsou specializovany firmy.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

cumil

« Odpověď #28 kdy: 19. 11. 2017, 11:17:03 »
Tak na to snad prijde ta slapka ne? :-) Kecam, na to jsou specializovany firmy.
Ten osobni uklid je soucast terapie. Napred uklid a pak vysypat...

cumil

« Odpověď #29 kdy: 19. 11. 2017, 11:22:27 »
Tak naprosto přesný pocit, jak z práce, tak ze soukromého života mám/měl jsem i já. Začalo to přesně v jednom státním podniku, kde se pracovalo tak 1 hodinu denně a čekalo se na různé termíny, kdy se dělalo normálně a třeba ve stresu. Z toho důvodu jsem odešel a udělal si pár měsíců volno. Pak jsem našel práci, kde to bylo naopak, tedy dělat pěkně celou pracovní dobu a práce se kupila a já měl z toho dobrý pocit, že zase něco dělám. Jenže jak jsem byl zlenivělej a dělal si vše předtím relativně sám, tak zde to bylo založené na meetincích a jednání z lidma, školení a jednání v cizím jazyce. Vzhledem k tomu, že jsem zjistil, jak mě to extrémně jako introverta stresuje a nemám tu práci rád, odešel jsem do jednoho velkého eshopu. Tam se stalo postupem času to samé, co v té první práci a mixlo se to později s tím z té druhé práce. 7 hodin nicnedělání a čekání, navíc v docela hnusným prostředí a bez nějakých pravidel. No a když nějaká práce přišla na stůl, zjistil jsem, že věci se řeší chaoticky, navíc zaměstnavatel nedodržel podmínky a zatímco vedle sedí člověk, co nestíhá, já si prohlížím net.  A tak pořád dokola. Takže vyhoření, odchod. Samozřejmě vím, co by mě bavilo, jenže díky CV, kde to trochu čpí fluktuanstvím a střídáním, se na zajímavé místo a zaměstnavatele nedostanu-respektiv nechtějí mě.  Takže si říkám, že se asi vykašlu na IT a udělám nějaký radikální krok. Někde v okolí tu visí forum o tom, proč radši nedělat v Lídlu někde mimo velká města s platem, jak ve velkém městě. 

Paradoxně tohle nedělání člověka nenabije energií, ale jakoby hodí do takového záseku, kdy jen čeká, ale vlastně ho nic nenakopne. Můžeš všechno, ale vlastně nic, protože si říkáš, že jestli odejdeš,  budeš ty peníze potřebovat jinde. Máš někde poslané CV, ale oni se neozývají, naopak z Linkedinu ti chodí tuna nabídek z míst, o kterých víš, že jsou přesně to, co nehledáš.
Zkus si o tom volnym casu najit zenskou. Pokud uspejes, budes se smat tomu cim trpis ted...

Uz vidim ten tanec az bys ji rek ze chces odejit z prace protoze mas malo prace a pudes do lidlu...na peru by ti udelala lodni uzel vole