Zkušenosti s neomezeným LTE od Vodafone

ttxx

Re:Zkušenosti s neomezeným LTE od Vodafone
« Odpověď #30 kdy: 18. 07. 2018, 15:31:30 »
Zalezi jiste i na tom, kolik do toho pripojeni chcete investovat. Pokud se ptate jen ciste na LTE, no, ja jsem s LTE spokojeny, jenze ja pouzivam neomezeny mobilni internet od Erimobile a jde mi skutecne jen o to, abych se slusne pripojil, nikoliv o stalou rychlost. Ale pokud tam mate takovou krasnou rychlost, ja bych do toho asi sel. Protoze pokud vam to nebude stacit, vzdy se najde nejake reseni. Ja jsem z bytecku zhyckanej z pripojeni 1Gb/s symetricky pres optiku a samozrejme v baraku ho mit nebudu. Kazdopadne od posledni providerovy pripojky od noveho baraku to vzduchem je necelych 500 metru, takze mi provider doporucil bezdratove pojitko v licencovanem pasmu. Ano, stoji to raketu, ale ten gigabit mit jednou mozna budu. Zkuste to, sice se asi upisete, abyste to mel levnejsi, ale potom muzete kdykoliv odejit a treba se vratit ke stare sluzbe. Nebo treba nekdo vymysli neco uplne novyho.

taky mam lte eri 15 neomezeno a jsem plne spokojen)) zadnejch 60 gb limit)) a smlouva jen 3 mesice))

David

« Odpověď #31 kdy: 18. 07. 2018, 15:41:33 »
vzduchem je necelych 500 metru, takze mi provider doporucil bezdratove pojitko v licencovanem pasmu.
Až bude legální pásmo 60 GHz pro venkovní použití, můžete tam dát tohle za zlomek ceny - https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-80-GHz/Wireless-Wire-Dish-1x-Gbit-LAN-802-11ad-60-GHz-kompletni-spoj.html

David

« Odpověď #32 kdy: 18. 07. 2018, 15:43:52 »
taky mam lte eri 15 neomezeno a jsem plne spokojen)) zadnejch 60 gb limit)) a smlouva jen 3 mesice))
Za kolik peněz měsíčně?

Kdyby LTE bylo bez omezení dat i rychlosti za 350 Kč, WiFi poskytovatelé v 5 GHz to mohou zabalit. Jen je otázka, jak by se ta rychlost na LTE vysílači snížila při hodně lidech.

ttxx

« Odpověď #33 kdy: 18. 07. 2018, 16:14:00 »
Za kolik peněz měsíčně?

Kdyby LTE bylo bez omezení dat i rychlosti za 350 Kč, WiFi poskytovatelé v 5 GHz to mohou zabalit. Jen je otázka, jak by se ta rychlost na LTE vysílači snížila při hodně lidech.

za 1500)))
za tu cenu mam neomezene mnozstvi dat v celym cr (ovsem se spomalenim po 8gb takze 1536gb/400kb speed). takze plne dostatecne pokud nechces byt vazan jak smluvou tak datovym limitem (1500kb je plne dostacujici pokud tam nekoukas tv a na to je jiz pevnej net, ne mobilnej lte)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #34 kdy: 19. 07. 2018, 00:17:48 »
Místní Wi-Fi je nesmysl, bude na něm agregace a když má člověk třeba 10/1 a agregace třeba pro 20 lidi,, což je na vesnicích normální ,, tak po připojení všech lidi na síť bude reálná rychlost 0,5/0,05 což je tak mizerná rychlost že člověk rozbije comp jak to nejede 😀
k tve teorii neco z praxe... mam mistni Wi-Fi, realna rychlost 15/5, neomezene data, neomezene protokoly, v cene je pevna/verejna IP a IPTV (s ~50 programama, 50hodinama zaznamu, moznost pusteni poradu <=7dni zpetne) ... za 330Kc s DPH/mesic ;-)

« Odpověď #35 kdy: 19. 07. 2018, 23:46:41 »
Ale O2 nabizi za stejnou cenu uplne neomezena data, kamos mi ted rikal, ze tam prisel a chtel at mu daj pevnou linku. Jelikoz bydli v zadekakove, tak tam maj spatny rozvody, tak mu dali LTE router misto kabelovyho, ma uplne neomezeny data (ne jako vodafone 60GB), jedina vec, kterou ti nereknou je, ze tvuj router je omezeny k pripojeni pouze na okolni vysilace, tzn. neni to mobilni internet.

No presne, to ten Vodafone je mobilni. Kamos ma O2 neomezeny data, ale presne jak rikas, ma to zamceny na btsku

« Odpověď #36 kdy: 31. 07. 2018, 11:01:44 »
Pohádky o vodofce mě nepřestáhají fascinovat. Vím o lokalitách, kde stále nefunguje pořádně ani GSM a není to žádná samota u lesa, ale jsou strašně napřed a mají vole milionprocentí pokrytí! Tak jo.

Až číňan z hnůjweju zmáčkne tlačítko, tak wifináři budou tak jediní, kterejm to bude fungovat  ::) To bude srandy kopec.
Ten, kdo umí, snadno poradí tomu, kdo neumí, či opraví rozbité věci, aby nadále sloužily. Nikoho neodmítne a s každou výzvou se zdokonaluje. Ten, kdo ví, je tedy učitelem toho, kdo neví, který pro něj představuje lekci. Kdo si neváží učitele nebo nové lekce, bude bloudit, i kdyby byl sebechytřejší.

Kakuba

« Odpověď #37 kdy: 31. 07. 2018, 11:32:43 »
Vyšel o tom docela dobrý článek, jinak já s tím mám taky moc dobrou zkušenost.

https://pctuning.tyden.cz/hardware/site-a-internet/52725-domaci-sitovani-t-mobile-pevny-internet-vzduchem-s

« Odpověď #38 kdy: 31. 07. 2018, 11:39:03 »
Však už jsme se taky tomu snad všichni zasmáli. Dyž vidím jak mi chodí HSPA+, kde už zdaleka nebývá tolik klientů jako na LTE, tak jakmile se tam pověsí eště trochu větší množství klientů, ež dneska, už to vidim, no. Drát je drát.
Ten, kdo umí, snadno poradí tomu, kdo neumí, či opraví rozbité věci, aby nadále sloužily. Nikoho neodmítne a s každou výzvou se zdokonaluje. Ten, kdo ví, je tedy učitelem toho, kdo neví, který pro něj představuje lekci. Kdo si neváží učitele nebo nové lekce, bude bloudit, i kdyby byl sebechytřejší.

« Odpověď #39 kdy: 31. 07. 2018, 12:34:54 »
Drát je drát, ale HSPA+ je mrtvé. Kapacita je u TM a VF ořezaná na minimum, zbytek pásma využívají pro LTE 2100, které má lepší poměr dosahované kapacity k využitému pásmu. O2 se s LTE 2100 brzy přidá (začne v Brně).
Tyhle "LTE Internety" jsou fajn jako "připojení poslední záchrany" do oblastí, kam rozumný kabel nevede, bezdrát nedosvítí (protože kopce, stromy, stavby v cestě), ale rozhodně by z nich nemělo být primární připojení pro masy. Na to není stavěná ani kapacita LTE pásem (800, 1800, 2100, 2600) ani uplinky od základnových stanic.

Kakuba

« Odpověď #40 kdy: 31. 07. 2018, 14:01:17 »
Jede mi to 48mega download na vesnici, kde je wifi 3mega :)

« Odpověď #41 kdy: 31. 07. 2018, 14:05:16 »
Jede. Zatím.  :)

Kakuba

« Odpověď #42 kdy: 31. 07. 2018, 14:19:00 »
Chápu, ale to tu bude dřív 5G, než to přestane jet.