Jak z Windows vyrazit licenční číslo?

Fantomas

Re: Jak z Windows vyrazit licenční číslo?
« Odpověď #15 kdy: 09. 02. 2011, 08:27:02 »
Microsoft dovolí aktivovat jeden licenční klíč z nejvýše dvou rozdílných HW konfigurací.

U xp bych tomu neveril (oem key jsem nekolikrat takhle pouzil a bez problemu), u vist a seven to mozna tak je. To poznam, az je budu nekomu instalovat.

franta

« Odpověď #16 kdy: 09. 02. 2011, 09:53:13 »
Microsoft dovolí aktivovat jeden licenční klíč z nejvýše dvou rozdílných HW konfigurací.

Toto platí pouze pro OEM klíče. Máte-li VLK (Volume License Key), pak vůbec žádná aktivace není vyžadována. Je tedy třeba mít i VLK médium, které se od toho OEM liší jen obsahem jednoho malého souboru, který určuje právě typ média. Microsoft dokonce na svých školeních uvádí možnost na počítačích se zakoupenou OEM licencí používat VLK klíč, který si seženete např. koupí jedné licence z programu SELECT.

:-) Ano, máte naprostou pravdu, jen poněkud odtrženou od reality. Kde podle Vás má průměrný občan sehnat Volume Licence Key? I ve velkých korporacích se nakupují počítače s OEM licencí. VLK samozřejmě mívají taky, ale bývá zamčený u admina v šuplíku. Např. já jsem podepisoval takové lejstro, že VLK nikomu nevydám.

ondro

« Odpověď #17 kdy: 09. 02. 2011, 11:08:26 »

U xp bych tomu neveril (oem key jsem nekolikrat takhle pouzil a bez problemu), u vist a seven to mozna tak je. To poznam, az je budu nekomu instalovat.

Mas pravdu u xp je to viacej, nepocital som to presne ale je to zhruba 5x.

to HUgo: nieje tomu tak, ze z nej bude pirat, zalezi ako ma poskodeny COA stitok.
Ak ma poskodenu nalepku a posodeny product key, tak ti este moze pomoct COA barcode - to je nieco ako seriove cislo danej licencie. Ak zavolas do microsoftu, podla toho cisla ti vedia pomoct. COA stitok je cenina (nieco ako kolok) a poskodenim, pirichadzas o licenciu. Ak aj toto cislo je poskodene, tak potom znama prisla o licenciu Windows.
Raz som mal podobny problem a vola som do microsoftu. Bohuzial, mal som poskodene aj to COA barcode a ako jedina moznost ni bolo odporucane zakupit novu licenciu.

franta

« Odpověď #18 kdy: 09. 02. 2011, 12:06:23 »

Nevím co a jak jste použil, neboť jsem u toho nebyl, ale mohu Vás ubezpečit, že aktivační proces Windows XP se chová přesně takto. Ale troufám si odhadovat, že jste aplikoval takový ten patch, který koluje po internetu, umožňující používat i zablokovanou OEM licenci. Potom licenční klíč skutečně můžete použít kolikrát chcete.

martin

« Odpověď #19 kdy: 09. 02. 2011, 12:44:25 »

Mas pravdu u xp je to viacej, nepocital som to presne ale je to zhruba 5x.

to HUgo: nieje tomu tak, ze z nej bude pirat, zalezi ako ma poskodeny COA stitok.
Ak ma poskodenu nalepku a posodeny product key, tak ti este moze pomoct COA barcode - to je nieco ako seriove cislo danej licencie. Ak zavolas do microsoftu, podla toho cisla ti vedia pomoct. COA stitok je cenina (nieco ako kolok) a poskodenim, pirichadzas o licenciu. Ak aj toto cislo je poskodene, tak potom znama prisla o licenciu Windows.
Raz som mal podobny problem a vola som do microsoftu. Bohuzial, mal som poskodene aj to COA barcode a ako jedina moznost ni bolo odporucane zakupit novu licenciu.

coz je velice inteligentni, vezmeme-li v potaz, ze se stitky lepi u n*tbooku vzdy ze spodu :D

VS

« Odpověď #20 kdy: 09. 02. 2011, 13:19:01 »
VLK samozřejmě mívají taky, ale bývá zamčený u admina v šuplíku. Např. já jsem podepisoval takové lejstro, že VLK nikomu nevydám.

To je taková sranda, nevydám... Přihlášený uživatel (i bez admin práv) může použitý VLK triviálním způsobem zjistit. Přímo v Registry sice v plaintextu není, ale lze použít např. program ProduKey (1 exe soubor 45 KB). Právě vyzkoušeno na WinXP. Proto vám MS těžko bude dělat problém, že váš VLK unikl - třeba ve škole to fakt neuhlídám, aby si ho někdo takto neodnesl.

Průměrný občan s "pirátskými" Windows samozřejmě VLK má, neboť pak ho neotravuje aktivace jako poctivce, co použije OEM. Těch VLK se váli na webu hromada, a jen ty hodně profláknuté Microsoft zablokuje v rámci WGA.

ondro

« Odpověď #21 kdy: 09. 02. 2011, 13:29:04 »

coz je velice inteligentni, vezmeme-li v potaz, ze se stitky lepi u n*tbooku vzdy ze spodu :D

suhlasim s tebou ale blizka sa na lepsie casy. Napriklad u posledneho lenova, ktory som mal v rukach som bol za blbca, lebo lenovo urobilo neocakanu vec a stitok bol na nalepeny pod bateriou.

« Odpověď #22 kdy: 09. 02. 2011, 17:57:36 »

suhlasim s tebou ale blizka sa na lepsie casy. Napriklad u posledneho lenova, ktory som mal v rukach som bol za blbca, lebo lenovo urobilo neocakanu vec a stitok bol na nalepeny pod bateriou.

to je rekl bych, jeste inteligentnejsi :)

proste bych stitky zrusil, ja ho nepotrebuju a taky ziju a jsem uplne N0Rm4LNi :)
Jestliže máte Windows tak si nafackujte, protože Váš počítač právě útočí na některý server. Děkujeme

Kit

« Odpověď #23 kdy: 09. 02. 2011, 21:02:26 »

Jinými slovy se údaje na štítku nedají opsat přímo do notebooku, ale je nutné nejprve někam opsat a teprve potom je zadat do správných kolonek. Nepředpokládám, že by se mezi námi vyskytovalo mnoho lidí, kteří jsou schopni si toto číslo zapamatovat na dobu mezi zapnutím notebooku a výzvou k zadání tohoto čísla.

A vůbec: Proč toto číslo není nutné zadávat každý měsíc? Nebo ještě lépe při každém zapnutí PC? Mně osobně by se to docela líbilo.

brk

« Odpověď #24 kdy: 09. 02. 2011, 21:30:38 »
Jestli je ta nálepka poškozená, tak to číslo z nálepky už asi stejně nezjistíš. Z velkou pravděpodobností má v systému jiný klíč, než je na samolepce. Všiml jsem si toho náhodou, když jsem kontroloval licence a u 4 notebooku od stejného výrobce koupených během cca půl roku mi to vyplivlo stejné číslo. nálepky lepí různé, ale disky mají naklonované od výroby.

Vladimír

« Odpověď #25 kdy: 16. 02. 2011, 09:12:34 »
Zdravím, o legalitě instalovaných Windows nerozhoduje jakási nálepka ale nákupní doklad. (daňový doklad, faktura) Nálepek mužeš mít třeba tucet, ale nemáš-li jak prokázat nabytí software, tak smůla.

Michal ZOBEC

• *
  • 33
  • IT Consultant & Architect & Developer
    • Zobrazit profil
    • Michal ZOBEC LinkTree
« Odpověď #26 kdy: 23. 03. 2011, 19:26:58 »
Zdravím, o legalitě instalovaných Windows nerozhoduje jakási nálepka ale nákupní doklad. (daňový doklad, faktura) Nálepek mužeš mít třeba tucet, ale nemáš-li jak prokázat nabytí software, tak smůla.

musíš mít obojí. microsoft vyžaduje pro doložení legálnosti jak COA štítek tak doklad o nákupu - který ale koncový spotřebitel mít nemusí (faktury se týkají jen firem).
Michal ZOBEC
OnPremise & Cloud IT Consultant & Architect & Developer.
More: https://zob.ec/mylinktree

Michal ZOBEC

• *
  • 33
    • Zobrazit profil
    • Michal ZOBEC LinkTree
« Odpověď #27 kdy: 23. 03. 2011, 19:28:39 »
já bych na to šel jinak. pokud máš notebook předpokládám že je nějaký značkový jako ASUS, ACER apod. v tom případě použij recovery médium pro obnovení a žádný licenční klíč nebudeš vůbec potřebovat. je naprostá zhovadilost přeinstalovávat to ručně zvláště pokud je to cizí počítač o který se běžně nestaráš a ještě nemáš ani COA štítek (je s tím pak víc problémů než užitku z čisté instalace windows).
Michal ZOBEC

JS

« Odpověď #28 kdy: 23. 03. 2011, 19:45:33 »
A vůbec: Proč toto číslo není nutné zadávat každý měsíc? Nebo ještě lépe při každém zapnutí PC? Mně osobně by se to docela líbilo.

To neni dobry napad. Pak by si ho mohl nekdo nepredlozene nekam zapsat a po osoupani nalepky by nebyl duvod kupovat si novy notebook.

Michal ZOBEC

• *
  • 33
    • Zobrazit profil
    • Michal ZOBEC LinkTree
« Odpověď #29 kdy: 23. 03. 2011, 19:53:01 »
Jestli je ta nálepka poškozená, tak to číslo z nálepky už asi stejně nezjistíš. Z velkou pravděpodobností má v systému jiný klíč, než je na samolepce. Všiml jsem si toho náhodou, když jsem kontroloval licence a u 4 notebooku od stejného výrobce koupených během cca půl roku mi to vyplivlo stejné číslo. nálepky lepí různé, ale disky mají naklonované od výroby.

ano přesně tak. proto je také dobré si evidovat ta čísla a hlavně výrobní čísla COA štítků která potřebuješ v případě že chceš nový COA štítek.
Michal ZOBEC