Jak z Windows vyrazit licenční číslo?

Lucie

Jak z Windows vyrazit licenční číslo?
« kdy: 08. 02. 2011, 12:18:22 »
Ahoj,
   známá mi přinesla netbook, že prý "jí to blbne". Ukázalo se, že ten systém je v totálně dezolátním stavu, má tam sto tisíc šílených aplikací a nevím kolik virů a malware. Takže to chce přeinstalaci (to svěřím někomu jinému), ale problém je, že má napůl strženou tu spodní licenční nálepku. A bez licenčního čísla to asi nikdo nepřeinstaluje. Windows vůbec nepoužívám, takže o tom systému moc nevím. Existuje způsob, jak to licenční číslo vyrazit zpětně z běžících Windows?

Re: Jak z Windows vyrazit licenční číslo?
« Odpověď #1 kdy: 08. 02. 2011, 12:28:49 »
Skus cez tento program: Windows Product Key Finder.
« Poslední změna: 08. 02. 2011, 13:21:20 od Petr Krčmář »

« Odpověď #2 kdy: 08. 02. 2011, 12:37:18 »
Případně z toho dostaňte i případný OEM certifikát viz například http://directedge.us/content/abr-activation-backup-and-restore

Fantomas

« Odpověď #3 kdy: 08. 02. 2011, 13:30:30 »
Nebo to opis z nejakeho jineho stroje s win stejne rady a jazykove mutace. Na samotnem cisle zase az tak nezalezi, jen to nesmi byt cisla toulajici se po internetu.

Papouch

« Odpověď #5 kdy: 08. 02. 2011, 14:08:57 »
osvedcil se mi RockXP

funguje i na klice pro dalsi aplikace (MS Opice) a hesla pro vytacene nebo CDMA mobilni pripojeni

http://www.download3k.com/System-Utilities/Benchmark-Utilities/Download-RockXP.html

Mates

« Odpověď #6 kdy: 08. 02. 2011, 14:46:22 »
Licenční číslo by měl vypsat i Everest nebo podobný program, třeba Aida

HUgo

« Odpověď #7 kdy: 08. 02. 2011, 15:56:24 »
Já bych si pouze dovolil poznamenat, že při takovémto poškození licenční nálepky je ze známé pirát ať se přeinstalace provede s jakýmkoliv licenčním číslem. Systému je to samozřejmě jedno ...

Kit

« Odpověď #8 kdy: 08. 02. 2011, 16:19:21 »
Zajímalo by mne, jestli se to licenční číslo dá zjistit nějakou linuxovou live distribucí.

Občas se mi stane, že přijdu k téměř mrtvým XP, u kterých vím, že by pomohl drobný zásah do registrů, ale nevím jak. Dají se registry Windows v Linuxu nějak otevřít a rozumně s nimi pracovat?

aaa

« Odpověď #9 kdy: 08. 02. 2011, 17:04:28 »

« Odpověď #10 kdy: 08. 02. 2011, 17:30:17 »
Prvne bych volal na podporu Micro$oftu (nebo vyrobce netbooku v pripade OEM licence), pokud by nepomohli, tak bych ho vyklonil z balkona, zatresl, a pokud by to do 5 vterin nedal, slo by tam netbookove distro :)

spustit: regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ProductId
Jestliže máte Windows tak si nafackujte, protože Váš počítač právě útočí na některý server. Děkujeme

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #11 kdy: 08. 02. 2011, 21:57:46 »
@HUgo, no to je samozřejmě nesmysl.

Jinak není uvedeno, jaká Windows používá, což může hrát v našich radách velkou roli.  Jinak já úspěšně používám: http://www.magicaljellybean.com/keyfinder/

franta

« Odpověď #12 kdy: 08. 02. 2011, 22:04:59 »
Nebo to opis z nejakeho jineho stroje s win stejne rady a jazykove mutace. Na samotnem cisle zase az tak nezalezi, jen to nesmi byt cisla toulajici se po internetu.

Záleží na něm poměrně výrazně. Microsoft dovolí aktivovat jeden licenční klíč z nejvýše dvou rozdílných HW konfigurací. Tím druhým se zpravidla myslí tentýž stroj po zásadním upgrade. Použití licenčního klíče z jiného stroje může vést ke znemožnění aktivace na tomto druhém stroji tj. ke znehodnocení licence..

franta

« Odpověď #13 kdy: 08. 02. 2011, 22:08:29 »
spustit: regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ProductId

Tímto lze zjistit licenční číslo. Při instalaci je zapotřebí licenční klíč, což je něco zcela odlišného. Jde o dva různé kódy, přičemž platí, že vícero licenčních klíčů vede k jednomu licenčnímu číslu.

VS

« Odpověď #14 kdy: 08. 02. 2011, 22:20:30 »
Microsoft dovolí aktivovat jeden licenční klíč z nejvýše dvou rozdílných HW konfigurací.

Toto platí pouze pro OEM klíče. Máte-li VLK (Volume License Key), pak vůbec žádná aktivace není vyžadována. Je tedy třeba mít i VLK médium, které se od toho OEM liší jen obsahem jednoho malého souboru, který určuje právě typ média. Microsoft dokonce na svých školeních uvádí možnost na počítačích se zakoupenou OEM licencí používat VLK klíč, který si seženete např. koupí jedné licence z programu SELECT.

Otázkou je, nakolik je takový postup "legální". Jsem toho názoru, že jde max. o porušení EULA, a Microsoft by do tohoto sporu u českého soudu nešel. Máte-li koupenou licenci na stejnou funkční verzi OS, jako je fakticky nainstalován, žádná škoda nevznikla.