Budou moje znalosti stačit na juniora?

herodes

Budou moje znalosti stačit na juniora?
« kdy: 09. 11. 2017, 15:57:03 »
Ahojte, rozhodol som sa po tomto semestri magisterske studium, a rad by som nastupil do firmy ako java developer. Bojim sa vsak ci si najdem pracu s mojimi terajsimi skusenostami. Vo volnom case som sa venoval technologiam ako Spring Core a MVC, nejake databazy, git, vyskusal som si Jenkins, a tiez som si rypol aj do frontendu (html/css) a angular 2+. Tiez som aj stazoval v jednej firme ako web developer (nie java). Moja otazka teda je, ci to bude na java juniora stacit, alebo by som si mal este nieco nastudovat kym skonci semester, a popripade aku mzdu mozem ocakavat (aspon rozpatie) ? Dakujem. Miesto Brno.
« Poslední změna: 10. 11. 2017, 10:16:21 od Petr Krčmář »

edee

Re:Budu terajsie znalosti stacit na juniora?
« Odpověď #1 kdy: 09. 11. 2017, 18:53:26 »
Ahoj,
umíš toho celkem dost - základ máš. Neboj si něco hledat. Už jsem zažil i juniory, kteří znali míň...

hdjfhdkf

« Odpověď #2 kdy: 09. 11. 2017, 20:03:01 »
Hlavne aby ti nekdo rozumel ... chce to cestinu nebo anglictinu ... s asijstinou to daleko nedotahnes ... a hacky s carkama nepisu zamerne protoze je to na smartu jednodussi.

herodes

« Odpověď #3 kdy: 09. 11. 2017, 20:07:59 »
Ahoj,
umíš toho celkem dost - základ máš. Neboj si něco hledat. Už jsem zažil i juniory, kteří znali míň...

Vies mi aj povedat aku mzdu si zhruba juniori pytaju?

lol

« Odpověď #4 kdy: 09. 11. 2017, 22:20:01 »
Ahoj,

Kdybych to měl kousek do práce, tak bych si řekl 28k.

Uzdi

« Odpověď #5 kdy: 09. 11. 2017, 23:45:30 »
Ahoj,

Kdybych to měl kousek do práce, tak bych si řekl 28k.

Dobrej pokus o trolling. Za 28k muzes jit do skladu.

herodes

« Odpověď #6 kdy: 09. 11. 2017, 23:54:26 »
aby niekto nepovedal ze si to neviem vygooglit, tak pozeral som platy.cz, nastavil java programatora v Brne, s nulovou praxou, a 1. st. VS, a vraj 46k je priemer ... co mi prode trocha moc nie ?

sj

« Odpověď #7 kdy: 10. 11. 2017, 01:26:30 »
V Praze by to bylo tak že kdyby sis řekl o 25k, tak tě dost možná nevezmou protože si budou myslet že je něco divně a nebo že si myslíš že jsi totální neschopec. IMHO 50k už by bylo trochu odvážné pokud by nešlo o banku (a ve firmě kde dělám bys to na 97% jako junior nedostal - ale to je také tím že prostě nemá tolik peněz na rozhazování jako banka).

Brno je o trochu lacinější a má nižší platy. Těch 46k z platy.cz mi přijde trošku hodně, ale práci jsem naposledy hledal před 6 lety a mám nízké sebevědomí, takže je to možná i reálné. Tak jako tak, můžeš zkusit dát 1-2 pohovory jen tak na zkoušku (ve firmách kde by tě to pravděpodobně nezajímalo) a uvidíš jak budou reagovat na tvůj požadavek.

A poreferuj o tom jak to šlo, jestli je to číslo reálné na Brno, tak bych asi pomalu měl změnit práci :D.

LR

Re:Budou moje znalosti stačit na juniora?
« Odpověď #8 kdy: 10. 11. 2017, 13:29:21 »
Pokud se bude jednat o nejakou vetsi mezinarodni firmu tudiz bude vyzadovana anglictina nebal bych se rict tech 50

herodes

« Odpověď #9 kdy: 10. 11. 2017, 22:19:45 »
Pokud se bude jednat o nejakou vetsi mezinarodni firmu tudiz bude vyzadovana anglictina nebal bych se rict tech 50

50k pre juniora?? Fuha ... no tie vacsie firmy a banky by som si nechal ako zalohu na neskor, ked budem znalostami a skusenostami trocha dalej, a budem chciet stabilnu a dobre platenu pracu aby som sa popripade mohol venovat rodine. Teraz by som bral skor nejaku mensie, az stredne velku firmu .. a skusil ist s tou strednou cestou z toho co tu odporucate, takze 40k ... myslite ze to bude okej?

dharma

« Odpověď #10 kdy: 30. 11. 2017, 21:51:40 »
Ahoj,

uz jsem zazil i seniory, kteri umeli min... celkove zapomen na neco jako junior a senior. kdyz narazis na pravyho seniora, tak nebudes vubec citit rozdil mezi tebou a jim, pokud budes, tak je to jen egoisticky hovado.

ja se sice vypracoval na bratru ~400,000 mesicne, ale tak nejak pracuju stejne jako pred 15 lety kdy jsem zacal pracovat za 10000 (50% casu si delam stejne na nejakych experimentech nekdy ani primo nesouvisejicich s aktualni praci), chci tim rict ty vis nejlip co je dobry delat a kdy, ne tvuj sef. nejdulezitejsi je uvazovani, overlap znalosti, ja si treba studuju vedas sanskrty a hledam spojitosti s kvantovou mechanikou.. jen priklad. nejvic me v praci brzdi srabi a vsevedove (neplet s lidmi,mkteri se snazi naucit co nejvice neprimo souvisejicich veci). mimochodem ted stavim microservice projekt postaveny na springu, ale mimoto delam na pilotnim projektu postavenem na deeplearning4j, pouziti lstm pro detekce anomalii v komplexnich systemech, neboli proactive maintainance. uz jsem dosel do stadia, kdy se chci uplne osamostatnit. neboj se experimentovat, klidne nekam odjedl, nejde jen o znalosti, ale nova prostredi celkove ukazuji mozku komplexnost cele reality.

nenech se nicim odradit, kdyznmas vizi. znalosti ktery popisujwch stacej urcite na slusnej job, kdyz to budes umet prodat, tak se prodas klidne i jako senior (ja to nemam rad ale akceptuju junior a senior deleni v teto diskuzi).  tak to na svete chodi, ad absurdum lidi si radsi koupi hovno, co vypada jako perla, nez perlu spinavou od hovna. a ackoli ty jsi jiny, muzes toho vyuzit ve smyslu, ze prodas perlu jako perlu

Tomáš Roll

« Odpověď #11 kdy: 30. 11. 2017, 23:43:25 »
Dobrej pokus o trolling. Za 28k muzes jit do skladu.

Jenže skladník víceméně od prvního dne vytváří nějaké hodnoty, má reálný přínos.

Kdežto junior v IT první týdny a měsíce nedělá prakticky nic – nasává vědomosti (v  lepším případě) a občas něco zmastí. A k tomu bere čas zkušenějším kolegům, kterých se pořád na něco ptá a jejichž produktivita tím klesá. Takový člověk přijde firmu hodně draho, i kdyby pracoval zadarmo.

Takže srovnávat manuální práci a IT a automaticky předpokládat, že v IT by člověk měl brát výrazně víc, je trochu mimo. Na druhou stranu v IT je na místě daleko větší růst platu, pokud se osvědčí – kdežto ten skladník se o moc výš neposune, pokud bude dělat pořád skladníka. Někdy (často) je kvůli tomu vyššímu platu potřeba změnit firmu, ale to je zase na jinou diskusi…