Pokud chceš někam ulít prachy a mít z nich víc než v bance, asi Bitcoin, do konce roku dá minimálně dvojnásobek a dá se rychle přelít do FIATu (peníze s nuceným oběhem - CZK, EUR, USD). To je spíše konzervativní strategie.
To je imho fakt blba rada. Bitcoin byl sice prvni a je nejznamejsi, ale zaroven je technicky zoufale pozadu a stava se naprosto nepouzitelnym na cokoli (uz ani blazni typu Paralelni Polis ho moc nepropaguji, protoze mit transakcni naklady na nakup kafe kolem tri stovek je fakt na prd

). Pokud se BTC nejak zasadne neobrodi (na cemz se tezari jenom tezko shodnou), tak musi driv nebo pozdeji hodne spadnout. A pokud by ho nekdo drzel dlouhodobe, ma nejvetsi sanci, ze mu Cerny Petr zustane.
P.S. nazyvat cokoli kolem kryptomen "konzervativni strategie" je bud skodoliby vysmech, nebo totalni neznalost toho pojmu. "Konzervativni strategie" je typicky investice do statnich dluhopisu.
Na různých zdrojích můžeš najít výsledky experimentů lidí, kteří nalili do prvních 100 kryptoměn nějaké peníze a na konci roku vypočítali zhodnocení v tisících procent. Ne všechny coiny ale vyšly.
Najdes i lidi, kteri stejne vydelali na internetovych startupech pred splasknutim dotcom bubliny. Nedokazuje to vubec nic, nepodava to zadnou realne vyuzitelnou informaci.
HODLovat (přesmyčka slova hold, vzniklo na Redditu a uchytilo se)
Tohle je neco tak debilniho, ze nechapu, jak to muze nekdo dobrovolne pouzivat. Proc se tolik "investoru" do kryptomen musi chovat jako pubertalni idioti?!
, vzhledem k růstu s lehce exponenciálním charakterem se takhle těžko dá prodělat.
Da se prodelat velmi snadno. Nakoupis draho a cena uz se nikdy k te tve nakupce nevrati. "růst s lehce exponenciálním charakterem" je blabol.
Kdyz uz bych chtel hledat nejakou strategii s nejmensim rizikem, tak je to tezba na spolehlivem komoditnim (!) hw, ktery je hodne odolny a malo ztraci cenu, s okamzitym prevodem do fiat nebo jeho derivatu (USDT). V kazdem okamziku si muzes dobre spocitat ROI a jedine, co riskujes, je propad ceny hw, ktery je taky docela dobre kalkulovatelny a shora omezeny. Navratnost bez jakekoliv spekulace na rust byva nekde kolem 3-6 mesicu, coz je hooodne dobry oproti jakymkoli jinym klasickym investicim, kde to byva kolem deseti let.
Investice do kryptoměn beru jako investici do startupů, pokud mě zaujmou, hodím tam nějaké prachy.
Tohle uz jsem od jednoho cloveka slysel a povazoval jsem to za totalni bullshit. Casem jsem musel nazor trochu poupravit, ale porad to povazuju za silne zavadejici. Vlastnit firmu (nebo jeji akcie - tj. cast firmy) znamena vlastnit podnik, ktery neco vyrabi, produkuje, ma nejaky staly prisun penez - tj. jasne definovane cash flow, na kterem ziskavas podil. Komodita je uplne neco jinyho, i kdyz se to z nejakyho pohledu muze jevit podobne. Vlastnenim meny NEvlastnis firmu, ktera s ni prisla, i kdyz se jakymsi zpusobem podilis na jeji dobre/spatne myslence.