Přidání certifikátu do Windows 7

Prot14

Přidání certifikátu do Windows 7
« kdy: 07. 02. 2011, 08:48:03 »
Ve Windows 7 nelze nainstalovat certifikát do složky „osobní“ (personal). Instalace proběhne v pořádku, jenom se tam ta položka vůbec neobjeví, celé je to prázdné. Při různých operacích se však objevují následující chybová hlášení.

„Pro úspěšné dokončení kryptografické operace musíte mít nainstalovaný kořenový certifikát.“
„Error 4000: Nepodařilo se otevřít osobní úložiště certifikátů.“
„Error 3018: Ve vašem úložišti nebyl nalezen platný certifikát.“   

Mnohokrát děkuji! Za Jakoukoli připomínku budu velmi vděčný.
« Poslední změna: 07. 02. 2011, 09:35:36 od Petr Krčmář »

AAron

Re: Přidání certifikátu do Windows 7
« Odpověď #1 kdy: 07. 02. 2011, 11:19:22 »
Když to píše, že musíte mít nainstalovaný kořenový certifikát, tak to asi bude pravda. Pokud byste instaloval osobní certifikát z postsignum QCA2, tak musíte nainstalovat jak kořenový Postsignum Root , tak Postsignum QCA2.

Prot14

« Odpověď #2 kdy: 07. 02. 2011, 11:58:22 »
Díky za odpověď! Bohužel všechny Vámi popisované úkony jsem již prováděl, bez efektu.

ET

« Odpověď #3 kdy: 07. 02. 2011, 15:25:31 »
* root + intermediate certifikaty by meli byt v "duveryhodne korenove cert. autority"

* kdyz rozkliknes ten cert., tak by se mel otevrit dialog, kde se zobrazi jeho vlastnosti a tusim na posledni zalozce se muzes kouknout na cestu ke korenovymu cert. - pokud tam nekterej "nadrazenej" cert chybi, tak se cesta neukaze a zobrazuje se tam nakej kec, ze cert neni mozne overit

* pro kontrolu pouzij mmc konzoli

* kdyz se nezadari, tak sem postni policko "issued by" z certu

prot14

« Odpověď #4 kdy: 08. 02. 2011, 14:54:58 »
Děkuju mnohokrát!  :) Je to ten druhý případ... Můžu poprosit o radu, co s tím dál?

ET

« Odpověď #5 kdy: 08. 02. 2011, 15:35:25 »
pokud se ti nezobrazuje cesta k certu [ cemuz napovida i chybova hlaska ] - musis nekde stahnout root + intermediate cert.  Bud nekam uploadni verejnou cast certifikatu a posli link nebo z certifikatu vycti vystavitele certifikatu a postni to sem - melo by to jit precit z prvni zalozky - hodnota "vystavitel" [resp. "issued by"]

PS: predpokladam ze pouzivas cert od obecne uznavane CA a nejedes si svoji

prot14

« Odpověď #6 kdy: 09. 02. 2011, 09:08:04 »
Díky! Jedná se o kořenový cert z http://www.vzp.cz/e-komunikace/portal-vzp/problem-s-prihlasenim-na-portal-vzp . Bohužel jsem v této oblasti úplný laik.

Marcel

« Odpověď #7 kdy: 23. 03. 2011, 21:54:38 »
A zkousis to na pocitaci, kde jsi vytvarel zadost o certifikat? Jestli ne, tak si nejprve ten certifikat vyexportuj na pocitaci na kterem jsi zadost vytvarel a pak teprve s nim muzes jinde.

Hanka

« Odpověď #8 kdy: 27. 06. 2011, 12:46:36 »
Ahoj, mám podobný problém s instalací certifikátu do sedmiček. Kořenové certifikáty mám nainstalované, ale nejde mi do IE nainstalovat certifikát do složky osobní - jak ve windows úložišti, tak v IE kořenové certifikáty mám. Neustále mi tam skáče hláška viz obrázek:

Předem děkuji za rady, už jsem naprosto zoufalá.

Díky Hanka

jenicek

« Odpověď #9 kdy: 27. 06. 2011, 13:05:51 »

jenicek

« Odpověď #10 kdy: 27. 06. 2011, 13:08:32 »
A prý by to mělo jít vyřešit i importováním pfx do Firefoxu a jeho exportováním jako p12.

Hanka

« Odpověď #11 kdy: 27. 06. 2011, 13:17:40 »
Děkuji moc, do Firefoxu jsem certifikáty nainstalovala bez problémů, bohužel ten systém kam certifikát potřebuji, nepodporuje verzi FF4.  Zkusím ten návod z postsigna. Ještě jednou díky. :-*

roman

Re:Přidání certifikátu do Windows 7
« Odpověď #12 kdy: 07. 12. 2011, 15:13:02 »
Ahojte lidi prosím o pomoc mám stejný problém jako tady nahoře uvedení lidé při instalaci certifikátu se vše nainstalovalo ve win 7 bez problému banking přes čipovou kartu funguje ale když chci login na portálu Metal aliance tak píše chybu ERROR 3018 Ve vašem osobním uložišti nebyl nalezen platný certifikát s odpovídajícím soukromým klíčem. Kouknul jsem v exploreru do certifikátů a opravud v osobním není ani jeden certifikát. Nutno podotknout že na předchozím pc s win XP to funguje ale tady na tom novém NE. Prosím o nějakou radu jak postupovat dál !!! Díky

Tom K

Re:Přidání certifikátu do Windows 7
« Odpověď #13 kdy: 15. 02. 2012, 13:25:45 »
Roman: Ze stanice kde to fungovalo vzít soubor s certifikátem (zkopírovat z disku nebo vyexportovat z osobního úložiště do souboru - IR/Možnosti/Osobní/Certifikáte/Exportovat), na nové stanici kliknout na ten soubor a průvodce Tě provede importem.

Čert

Zkuste použít Microsoft Management Consoli (MMC)
« Odpověď #14 kdy: 19. 04. 2012, 20:26:10 »
Zdravím,

Někdo tu zmiňoval že jde o problém s certifikáty pro IE.

Nevím přesně o jaké jde certifikáty. Například Outlook Express (WinXP) nebo Windows Mail (Vista), ale i jiné e-mailové klienty nebo propojené adresáře, nedokáží inportovat všechny druhy certifikátů i když se tváří že ano.

Pokud vám doporučit, tak importujte certifikáty (ale i ověřujte a odstraňujte problémy s nimi - může být například špatně naimportovaný předchozí certifikát) pomocí snap-in "Certifikáty" v "Microsoft Management Console" (MMC). Pro aktuálního uživatele můžete zrychleně použít příkaz "certmgr.msc".