HTML + Java Autocomplete

fdds

HTML + Java Autocomplete
« kdy: 30. 10. 2017, 10:21:00 »
Dobry den.
Potrebujem trosku poradit resp. popostrcit. Mam jednoduchy HTML formular. Input 1 ,2 , 3 ,4.
Ak vyplnim input 1 napriklad slovom Jedna v druhom inpute sa automaticky zobrazi hodnota ktora je interne definovana pre slovo Jedna. Nieco ako autocomplete. Nesmiem reloadovat stranku.
Neviem si pomoct . Google dava len odkazy na autocomplete ale to nie je presne to co potrebujem.
Dakujem za kazde nasmerovanie.

dustin

Re:HTML + Java Autocomplete
« Odpověď #1 kdy: 30. 10. 2017, 10:37:10 »
Ve wicketu je tohle celkem běžný požadavek. Křivka jeho učení je bohužel poněkud strmější, ale zůstává to standardní java.

Lze toho dosáhnout i spoustou jiných cest, např. komplet na klientovi. Ve všech případech budeš muset nastudovat něco nového.

fdds

« Odpověď #2 kdy: 30. 10. 2017, 10:45:53 »
dustin
nechce sa mi celkom verit ze na to potrebujem az taky kanon.
Neviete niekto poradit nieco viac easy ?

Trupik

« Odpověď #3 kdy: 30. 10. 2017, 10:48:45 »
V Javascripte by to malo byť na pár riadkov, aj bez hipsterských frameworkov.

Kit

« Odpověď #4 kdy: 30. 10. 2017, 10:50:44 »
Zkus to napsat v Javascriptu, ten se na to bude hodit mnohem lépe. Pokud ta hodnota pro druhé pole je na serveru, použij AJAX.

dustin

« Odpověď #5 kdy: 30. 10. 2017, 12:25:53 »

Na jeden případ rozhodně ne. Pokud bys dělal složitější aplikaci (typicky nějaký administrační backend), možná by to stálo za zvážení, ušetří se tím spoustu práce a dobře se to udržuje. Ale jak říkám, má to smysl až pro větší aplikaci.

« Odpověď #6 kdy: 30. 10. 2017, 12:50:35 »
Ono především není jasné, co vlastně chcete. V titulku máte uvedenou Javu – proč? V dotazu pak o ní nic není. Nebo si pletete Javu a JavaScript?

Jinak to, co popisujete, je triviální kód na tři řádky. Na inputu 1 si pověsíte na událost onchange volání funkce, ve které nastavíte hodnotu inputu 2. Pro mapování hodnot použijete standardní JavaScriptový Object, který se chová jako mapa, hashovací tabulka – obsahuje klíč (očekávanou hodnotu input 1) a hodnotu (hodnotu, která se má nastavit do input 2).

Jano7

« Odpověď #7 kdy: 30. 10. 2017, 17:38:39 »
K tejto problematike mám vytvorený krátky tutoriál. http://zetcode.com/articles/jqueryautocomplete/
Využíva sa tam JQuery autocomplete komponenta, ktorá volá servlet. Dáta sú uložené v CSV súbore, z ktorého
sa ťahajú termíny na autocomplete; ide o množinu chrobákov. Komunikácia je cez JSON.