PPTP keep alive

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
PPTP keep alive
« kdy: 27. 10. 2017, 11:17:57 »
Ahoj...
mám jednu stanici s windows 2008 R2, která je jako klient spojena pomocí protokolu PPTP na vzdalený router.
Problém nastává, že ta služba běží pod uživatelem, na kterého když se přihlásím(RDP) a následně odhlásím, tak to ukončí i PPTP a již není možnost se připojit.
Dá se toto nějak inteligentně řešit?
díky
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Re:PPTP keep alive
« Odpověď #1 kdy: 27. 10. 2017, 11:34:48 »
Ahoj...
mám jednu stanici s windows 2008 R2, která je jako klient spojena pomocí protokolu PPTP na vzdalený router.
Problém nastává, že ta služba běží pod uživatelem, na kterého když se přihlásím(RDP) a následně odhlásím, tak to ukončí i PPTP a již není možnost se připojit.
Dá se toto nějak inteligentně řešit?
díky

Toto někdy způsobují routery, kde je NAT, a kde je špatně implementovaný helper pro protokol GRE, který je pro PPtP spojení potřeba. Nejspolehlivější je přejít na SSTP, ale na něj musíte mít na serveru volný port tcp/443, nebo mít víc IP adres, a na jednu z nich SSTP zprovoznit.

Střední cestou je přejít na L2TP/PSK, ale to potřebuje upravit registr v klientských windows, aby akceptovaly oslabení bezpečnosti při IPSEC NAT-T (NAT Traversal).

Tedy, pokud nedokážete opravit routery po cestě, pak obě dvě zmíněné cesty ve W2k8R2 fungují.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
Re:PPTP keep alive
« Odpověď #2 kdy: 27. 10. 2017, 11:42:41 »
Toto někdy způsobují routery, kde je NAT, a kde je špatně implementovaný helper pro protokol GRE, který je pro PPtP spojení potřeba.
routerem to nejspise nebude, protoze jsem si vsiml, ze Linux stanice to spojeni drzi i po odhlasenem uzivateli
ohledne microsoftu jsem nasel toto:
https://support.microsoft.com/en-us/help/158909/how-to-keep-ras-connections-active-after-logging-off
« Poslední změna: 27. 10. 2017, 11:44:14 od ZAJDAN »
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.