Instalace Tomcat na Ubuntu 16.04

janko

Instalace Tomcat na Ubuntu 16.04
« kdy: 23. 10. 2017, 17:19:00 »
Ahoj, potrebujem nainstalovat tomcat na svoj notas, a nasledne ho nakonfigurovat v IntelliJ Idea. Siel som podla navodu na instalaciu tomcatu 8.5 na Digital Ocean. No ked som v Idei siel pridat Run Enviroment, a nalinkoval si tomcat do /opt/tomcat kde bol rozbaleny a nastaveny, tak mi to hlasilo ake nieco:

Tiez ked som v prehliadaci suborov sa siel mrknu do tej zlozky tomcatu, tak ma to nepustilo kvoli pravam. Teraz uz som snad tomcat odinstaloval a hladam sposob ako ho nainstalovat s tym, ze to pojde aj v Idei. Napadlo ma ci nebol na vine ten explicitne vytvoreny user a group "tomcat", pretoze so msiel podla navodu. Popripade nejake rady ako na to? Vdaka.
« Poslední změna: 23. 10. 2017, 18:15:00 od Petr Krčmář »

Re:Instalace Tomcat na Ubuntu 16.04
« Odpověď #1 kdy: 23. 10. 2017, 18:48:53 »
A co máte v tom /opt/tomcat?

Osobně to ale takhle v IDEA vůbec nenastavuju a mám jen několik tomcatů v domovském adresáři a připojuju se z IDEA debuggerem pomocí Run - Attach to local process. Pro moje účely to stačí - hot redeploy si řeší použitý framework sám anebo to mám nastavený deploy v mavenu případně mi stačí standardní hotswap (pro drobnější úpravy několika tříd za běhu).

Tomcata spouštím ručně a je potřeba předat parametry, kterými se aktuvuje JPDA agent. V souboru apache-tomcat-8.5.23/bin/setenv.sh uveďte:

Citace
export CATALINA_OPTS="-agentlib:jdwp=transport=dt_socket,address=1043,server=y,suspend=n";