no s tym windows a arm by som bol mozno opatrny, pretoze co sa tyka podpory napr RPI3 je to zalostne a vobec to nevyzera ze by s tym microsoft nieco chystal urobit. Proste vyvalili to, je to nedotiahnute (najma co sa tyka HW podpory ) a hotovo.
ked sa chces uberat smerom .net core a chces nieco na styl rpi , tak mrkni na asus tinker board
https://www.asus.com/us/Single-Board-Computer/Tinker-Board/ale tam je otazka nakolko sa ti chce to hackovat , pretoze podpora komunity je zalostna a asi ani lepsia nebude.
avsak oproti rpi ma vacsi vykon , sietovy interface a usb interface "nezdiela tu istu zbernicu (ci ako to nazvat ), takze sa navzajom neoberaju o zdroje.
co mozem povedat, mam to doma ,zatial som s tym len experimentoval , rozbehol som na tom ten ich "linux-klon debianu myslim" , naistalil mono a vyskusal .net core hello world . islo to bez problemov, asp core apku som este neskusal , ale myslim ze by v tom nemal byt problem.
co sa tyka ceny , da sa to zohnat celkom dobre a aj za cenu rpi 3 , kedze o to velky zaujem nie je.
k samotnemu windows IOT, myslim ze ms chcel len naskocit na vlnu IoT a momentalne nevedia na ktorej vlne sa chcu nechat unasat.
vseobecne si myslim ,ze je lepsie sa radsej popilat s nejakym linuxom a preluskat si mono + python, pretoze ta podpora komunity je predsa len vacsia . Pri WinIoT mi to pride ako keby par ludi/timov spravilo par demicok hodilo to na hackster.io ci aka je to stranka a tvaria sa ako je to super funkcne, co nie jeu plne pravda. (ale samozrejme mozes sa do toho obut aj ty a pomoct rozsirit komunitu tohoto skveleho vymyslu, co si myslim ze by bolo kazdopadne super ). comu na druhej strane rozumiem, ked chces nejake rozumne riesenie relativne teraz a bez stravenia pol roka nad maturovanim s tym , tak by som asi obisiel cele Win IoT siel za svojim cielom, fungujucim serverom.
Tym padom sa vratim zase k tomu , ze asi architektura x86 bude najlepsim riesenim, pretoze budes mat asi najmenej starosti s rozbehanim hocicoho. avsak znovu sa budem opakovat, zalezi len na tebe kolko casu nad tym chces stravit.
-kazdopadne sprav si nejaky prieskum ked si este nerobil , na tutorialy v style asp core web server Windows iot a tak.
myslim ze ked si ich par precitas , zistic cim sa ty ludia museli preluskat a tak.
--
k IIS v asp core uz iis nepotrebujes, tak aplikacia dokaze bezat aj v self hosted rezime , co mi pride daleko prijemnesie ako riesit neusale IIS