zalezi zda chces svycarsky nozik s 21-ti nastroji, pricemz kazdy je vicemene naprd, nebo zda chces vercajk na praci ala HILTI :-)
.......než jsem došel k tomu, že levnější je koupit drahé řešení.....
Ja jsem tohle zjistil taky, po tom co jsem chvili provozoval nakou krabici od Belkin, tvarilo se to hogofogo, pritom to neumelo prakticky nic.
Tak sem koupil mini-pc od vyrobce z Izraele co se zabyva primarne industrialnim HW a dal sem na to PfSense a od ty doby sem na to vicemene nemusel sahnout i kdyz to jede nonstop uz roky, maximalne tak kdyz byl nejaky update/upgrade na vyssi verzi coz maj soudruzi u PfSense po tech letech uz slusne vychytany, takze se to dela "in-place" a funguje to solidne.....
Pro bezny domaci pouziti staci tedy neco na
tenhle zpusob, bez vetraku aby to nervalo a s malou spotrebou aby se to nehralo.
Davaj do toho standartne 1Gb Intel sitovky a celni panel je mozny si nadefinovat podle vlastnich potreb (a penezenky) =ja zvolil variantu 4xLAN.
Je lepsi koupit to bez WiFi karty a podivat se KTERY KARTY jsou kompatibilni s FreeBSD na kterym PfSense bezi -zas tolik jich neni tak aby clovek nevyhazoval zbytecne $.
Dovnitr pak mSATA (v mym pripade 16GB SanDisk SLC) anebo nejake klasicke SSD to podle chuti kazdeho soudruha a je hotovo.
Myslim ze kdyby soudruzi misto experimentu s Omnia udelali poradnej HW hezky odladenej na pouziti s PfSense SW a cely to zabalili do sexy krabice s nejakymi blikatky tak s tim meli vetsi uspech nez s tim co vytvorili...... tim spis ze pro PfSense je hafo doprovodnych volitelnych modulu....