Sdílení dat flash disku

Sdílení dat flash disku
« kdy: 02. 02. 2011, 21:14:53 »
Zdravím forum,
mám takový problém a to s embled PC běžícím na blíže "neurčitelném OS". V tom embled PC je zastrčený USB flash disk na který se ukládají procesní data. Potřeboval bych k těmto datům zístak přístup dálkově (lan, wlan) a to tak, že data mi stačí z pouze číst. Napadlo mne řešení použitím "g_file_storage" a nějakého routeru s OS OpenWRT. Tedy spojit obě zařízení přes USB (USB slave --> USB host).

Vstupuji do diskuze s prosbou o několik rad.
1.) nevím zda je toto řešení reálné
2.) nevím jaké použít zařízení s USB slave (bylo by dobré, kdyby mělo i USB host)
3.) neexistuje li nějaké čistě HW řešení (např. Flash disk se dvěma USB)

Děkuji za postrčení nějakým směrem.

Prema
« Poslední změna: 02. 02. 2011, 21:33:24 od Petr Krčmář »

Re: Sdílení dat flash disku
« Odpověď #1 kdy: 02. 02. 2011, 21:34:20 »
Vítej na fóru. To zařízení, ve kterém je ten flash disk zapíchnutý, nijak nedokáže ta data sdílet na síti? Nevím o žádném flash disku, který by měl dvě USB :).

« Odpověď #2 kdy: 02. 02. 2011, 21:38:51 »
Vítej na fóru. To zařízení, ve kterém je ten flash disk zapíchnutý, nijak nedokáže ta data sdílet na síti? Nevím o žádném flash disku, který by měl dvě USB :).

Bohužel jinak než na USB flash disk to nepujde.

« Odpověď #3 kdy: 02. 02. 2011, 22:04:49 »
Napadlo mě využít externí disk, který má USB i FireWire. Ale netuším, co to udělá, když se disk připojí oběma rozhraními. Nezkoušel to někdo?

« Odpověď #4 kdy: 03. 02. 2011, 08:04:37 »
Videl jsem pametove karty, ktere mely rozhrani USB. Slo o  SD (ty byly jako by "lamaci") a CF (na opacne strane nez piny mely micro nebo miniUSB).
Tedy pripojit pres ctecku karet k jednomu zarizeni a pres USB konektor ke druhemu. Ovsem co by to delalo tezko rict.

trubicoid2

« Odpověď #5 kdy: 03. 02. 2011, 10:56:08 »
Napadlo mě využít externí disk, který má USB i FireWire. Ale netuším, co to udělá, když se disk připojí oběma rozhraními. Nezkoušel to někdo?

to podle me nepujde

co slo bylo u disku s firewire ho pripojit ke dvema hostum, nejmene teoreticky :)

nikdo

« Odpověď #6 kdy: 03. 02. 2011, 12:43:22 »
napada me jedina moznost a to puzit mikrokontroler, ktery se bude chovat pro zarizeni jako USB massStorage device. Mcu by byl zaroven spojen s pocitacem(seriova linka, USB,ethernet, nebo nebo neco jineho), ze ktereho by cetl a zapisoval data pro zarizeni.

« Odpověď #7 kdy: 03. 02. 2011, 17:23:49 »
Já bych si to dovolil směrovat zpět na možnost použít router s USB slave.
Nevíte někdo o nějakém routeru nebo diskdoku co má min 1x ethernet, 1xUSB slave a USB host nebo čtečku pam karty nebo ide popř. sata na kterém by bylo možné zprovoznit nějaký linux?

« Odpověď #8 kdy: 03. 02. 2011, 17:26:33 »
napada me jedina moznost a to puzit mikrokontroler, ktery se bude chovat pro zarizeni jako USB massStorage device. Mcu by byl zaroven spojen s pocitacem(seriova linka, USB,ethernet, nebo nebo neco jineho), ze ktereho by cetl a zapisoval data pro zarizeni.

použití MCU mě už samozřejmě napadlo, ale bojím se té strašné práce to celé naprogramovat. Uplně se děsím když sliším USB HandShake  :( musí to jít jinak :)