Laciný a přitom dobrý antivirus s centrální správou

MUR

Ahoj,

potřebuji na cca 8 počítačů antivirus s centrální správou.
Jen antivirus, aby ten počítač nezabil.
Samozřejmě AVG nebo Avast nepřichází v úvahu.

Preferuji placené řešení se supportem, ideální cena na počítač je 500Kč a rok.
Chci jen Antivirus, super rychlý antivirus co ty počítače üplně nezabije, žádný adware pro práci s cloudem, zahazování pošty zákazníků a jiný balast.

Víte o něčem?
« Poslední změna: 25. 09. 2017, 09:38:16 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:Laciný a přitom dobrý Antivirus s centrální správou
« Odpověď #1 kdy: 23. 09. 2017, 10:04:18 »
ESET Secure Office

« Odpověď #2 kdy: 23. 09. 2017, 10:15:08 »
Chci jen Antivirus, super rychlý antivirus co ty počítače üplně nezabije, žádný adware pro práci s cloudem, zahazování pošty zákazníků a jiný balast.

Se samotným výběrem neporadím, neb sám nevím - všichni výrobci zparchantěli.
Moje poznámka je k výkonu: výkon se velmi zvýší, pokud lze dobře nastavit kdy se AV kontrola provájí při zápisu, kdy při čtení a kdy při spuštění. Je např. poměrně zbytečné, aby AV kontrolu prováděl fileserver i stanice, při otevírání i při zápisu. Nastavení se pak liší podle toho, jestli mám PC v doméně, nastavená group policy, uživatelům odebraný admin k lokálnímu PC (to je důležité, hodně virů si pak neškrtne), jestli jsou profily uživatelů roamingové, běžné složky redirectnuté na síť atd.

Pokud něco z toho využíváte, pak hledejte AV podle stupně nastavitelnosti kontrol. Dříve na to byl skvělý ESET, ale pak z něj udělali omalovánky. Já osobně nyní používám Avast s hodně přizpůsobeným nastavením, funguje taky dobře.

anti

« Odpověď #3 kdy: 23. 09. 2017, 10:20:33 »
Samozřejmě AVG nebo Avast nepřichází v úvahu.

To je jasny kdyz AVG je uz jen Avast v jinak designovanem GUI  ;D

Jak psal Lol vyse, ESET Secure Office. Pokud nemas stanice v domene a nevadil by ti u antiviru i firewall (resp. ocenil by jsi i jeho spravu), tak ESET Secure Office + (plus).

mikrom

« Odpověď #4 kdy: 23. 09. 2017, 12:35:31 »
Rozne AV maju skusobne verzie na par mesiacov, mozes odskusat a rozhodnut sa.

Kym som mal doma iba jeden windows, tak som nepotreboval AV s centralnou spravou.
Najprv som pouzival Norton Antivirus. Ten bol super kym zbytocne nenabobtnal a nespomalil sa.
Potom som mal Eset. Ten sa po case takisto skomplikoval a vyhodil som ho az vtedy ked sa mi nedal odinstalovat a musel som kvoli nemu preinstalovat windows
MS Security Essential som mal tiez ale, to mi pustalo viry a fakt to nebolo dobre.
Potom som nasiel Avira free antivirus a bol som s nim naozaj spokojny. Malo to klasicke prehladne nastavenie a bolo to velmi dobre - doporucujem.

Ked nam doma zacali pribudat notebooky s windows, potreboval som AV s centralnou spravou, ktory ale nema moc drahe licencie.  Preto uz 2.rok pouzivam McAfee. Licencia je na neobmedzeny pocet PC a Mac v domacnosti. Ma to centralnu spravu cez webovu stranku. Support som par krat vyuzil - formou chatu - vzdy rychle vyriesenie problemu a este mi raz aj predlzili o par mesiacov licenciu - musim povedat. ze zatial max spokojnost. Na alze su na McAfee sice hororove recenzie, ale u nas doma to nikomu nespomaluje ntb. Naproti tomu v praci mame Kaspersky a kym sa spusti IDE pre Javu, mozem ist na kavu - preto som Kaspersky na doma ani neuvazoval.

Kit

« Odpověď #5 kdy: 23. 09. 2017, 16:07:58 »
Windows Defender.

Lol Phirae

« Odpověď #6 kdy: 23. 09. 2017, 16:17:18 »
Windows Defender.

::) ::) ::)

Preto uz 2.rok pouzivam McAfee. Licencia je na neobmedzeny pocet PC a Mac v domacnosti.

https://www.youtube.com/watch?v=bKgf5PaBzyg

::) ::) ::)

jpu

« Odpověď #7 kdy: 23. 09. 2017, 16:40:27 »
najlepsie ziadny antivirus. antivirus ja sam virus. To je ako rozne hnutia antifasisti a ti, ktori to hlasaju, su ovela horsi, ako ti samotni fasisti