Diskriminace mužů v IT

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
Diskriminace mužů v IT
« kdy: 10. 09. 2017, 22:09:28 »
Dělám supportní pozici, sice ne 1st level, ale všiml jsem si, že muži jsou poměrně negativně diskriminováni.

Kolega říkal, že když dělal u předchozího webhostera, stávalo se jim, že jim zákazníci při výpadcích nadávali, vyhrožovali a byly k nim vulgární.

Pak si založili několik ženských e-mailů, na support stránku dali fotky 20ti letých hezkých holek k těmto e-mailům, a když upozornili člověka na plánovaný výpadek, tak přestože před tím jim chodili nadávky a výhružky, tak od doby co komunikovali pod ženskými pseudonymy s fotkami 20ti letých holek jim chodilo poděkování, milé smajlíky, pozvání na rande, a do kanceláře květiny, bonboniéry apod.

Proč se média, a vůbec lidi nezabývají diskriminací mužů v IT?

bleh

Re:Diskriminace mužů v IT
« Odpověď #1 kdy: 10. 09. 2017, 22:19:49 »
Tahle finta se používá už dlouho. To takhle když chce nějaký noob poradit s úplnou blbostí na fóru a nechce, aby ho hned druhý komentář odpálkoval, tak trochu zapřemýšlí a hodí text do ženského rodu. Když na konci připíšeš fiktivní křestní jméno a smajlíka, úspěch je zaručen.

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 10. 09. 2017, 22:26:13 »
Tahle finta se používá už dlouho. To takhle když chce nějaký noob poradit s úplnou blbostí na fóru a nechce, aby ho hned druhý komentář odpálkoval, tak trochu zapřemýšlí a hodí text do ženského rodu. Když na konci připíšeš fiktivní křestní jméno a smajlíka, úspěch je zaručen.

To mě vůbec nenapadlo, díky za tip :D Já jsem i slyšel o tom, že jsou i týpci, co se na seznamce vydávají za holku, a domů si nechají třeba poslat pizzu, dárky apod... Prý to funguje a je to docela dobrý job.

Chtěl jsem tu jenom do odděleného tématu nadhodit ale jinou věc, co se začíná otvírat, a to je diskriminace mužů v mnoha ohledech, o které se často vůbec nemluví.

Růženka

« Odpověď #3 kdy: 10. 09. 2017, 22:36:26 »

Ahoj kluci, neporadíte mi někdo moc prosííím 🙂. Mám takový problémek s mým macíkem macbůkem, ani nevím co to je přesně za typ, ale když ho chci uspat a zavřu víko tak mu pořád vevnitř něco tak jako vrní 🐈? A vlastně pořád mu v bříšku něco jako ševelí… už jsem zkoušela všechny rady z gůglu i seznamu ale nic mu nepomoho 😢. Mocinky prosím prosím nevíte někdo co s tím? Jablíčková Růženka 😘

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 10. 09. 2017, 22:40:46 »
@kojot4: No vidis, to mas dobry. Nejen, ze ti nebudou na suportu nadavat, ale jeste te tam budou zadara vykrmovat! Uplne staci, aby sis nerikal kojot4, ale kocicka4.

Davidk

« Odpověď #5 kdy: 10. 09. 2017, 22:56:30 »
Asi zalezi pro koho delas resp jaky ma firma "zakazniky".

Ja pracoval pro velkou mezinarodni firmu a naopak se holky setkavali s hlaskama typu "chci mluvit s chalapem, vy mi nedokazete pomoct" funny na tom bylo, ze na T2/engineering bylo snad vic holek nez chlapu (nebo si mozna jen pamatuju vic jejich jmena buh vi ale urcite to bylo aspon 50/50), ale je taky mozny ze tam jim to nevadilo pac t2/engineering bylo jen v EN a tim padem tem "zakaznikum" trosku zatrnulo. Resili jsme prevazne sw/hw okrajove nejaky sluzby.

Osobne jsem byl jeden z mala v cr kdo mel T2 a tyhle "zakazniky" sem si vzdy hrozne rad vychutnaval, kor kdyz sem vedel proc s nima mluvim (nadavali, neslusny, nechteli delat kroky poskytnuty na reseni apod). Vetsinou sem vlastne neresil problem ale rovnou reinstaloval device (a este sem jim kroky jen poslal mailem) aby si to uzili misto toho abych treba za 5 min prisel na problem s solvnul to behem hovoru. A nejvic me bavili lidi co ignorovali i me (jsme samozrejme dokaztali zjisti behem par sec jestli ty kroky udelali nebo ne, stacila zaslat blba diagnostika) a za treba 30-40 min zavolali znova, ze to nepomohlo, tak sem s nima na telefonu stravil 30 minut nez celou tu reinstalaci udelali, problem se neprojevil papa, naslchle.

Celkove bych rekl ze je to jen o tom pro koho delas, jaka je klientela a jakej je "zakaznik".

balki

« Odpověď #6 kdy: 10. 09. 2017, 23:10:04 »

Ahoj kluci, neporadíte mi někdo moc prosííím 🙂. Mám takový problémek s mým macíkem macbůkem, ani nevím co to je přesně za typ, ale když ho chci uspat a zavřu víko tak mu pořád vevnitř něco tak jako vrní 🐈? A vlastně pořád mu v bříšku něco jako ševelí… už jsem zkoušela všechny rady z gůglu i seznamu ale nic mu nepomoho 😢. Mocinky prosím prosím nevíte někdo co s tím? Jablíčková Růženka 😘

Jdi do zadeke Macík a konečně to prodej :)

čumil

« Odpověď #7 kdy: 10. 09. 2017, 23:30:57 »

Trošku míň zveličovat a můžeš začít dojit samečky :D
Protože prostě WHITE MALE PRIVILEGE
to be slave ...

čumil

« Odpověď #8 kdy: 10. 09. 2017, 23:47:14 »
Z linkedin czechitas

Citace
Czechitas We are so proud :-) Another 30 women graduated our Digital Academy in Brno. It was tough but they made it and now they can look after new work opportunities in data analytics. Good job, girls!

Shiiiiiit, snad snáma budou stroje mít slitování ...
Jako web, pochopim, backend, ok, ale ML ? To se někdo posral ne ?

Nechcete taky někdo udělat rychlokurz na chirurga ? Konec konců, ženskejch chirurgů je málo a musíme srovnat stavy ...

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 11. 09. 2017, 07:43:38 »
chci mluvit s chalapem, vy mi nedokazete pomoct
Já nemám předsudky (jen) vůči holkám na helpdesku. Na téhle pozici není rentantabilní zaměstnávat odborníky nebo aspoň lidi s nadprůměrným IQ.

mmm

« Odpověď #10 kdy: 11. 09. 2017, 10:20:26 »
Pracující muži a ženy mají stejný zájem. Cílem podobných příspěvků (tazatel je za to nejspíš placený), je poštvat nás proti sobě a oslabit naše pozice.

krallinuxu1

« Odpověď #11 kdy: 21. 09. 2017, 14:09:35 »
To vis, to je ta rovnost pohlavi kdyz se to hodi.

Kupe ve vlaku jen pro zeny, prispevky na zamestnavani zen, vstup do baru a na akce zdarma pro zeny ...

krallinuxu1

« Odpověď #12 kdy: 21. 09. 2017, 14:13:26 »
Pak si založili několik ženských e-mailů, na support stránku dali fotky 20ti letých hezkých holek k těmto e-mailům, a když upozornili člověka na plánovaný výpadek, tak přestože před tím jim chodili nadávky a výhružky, tak od doby co komunikovali pod ženskými pseudonymy s fotkami 20ti letých holek jim chodilo poděkování, milé smajlíky, pozvánní.
To neni diskriminace.

To je zoufalost ubozaku co sedi u pocitace a nikdy si metroufnou na zenskou v realu. A pak uvidi prilezitost zbalit emailovou adresu protoze je oslovila prvni a tak si mysli, ze to jim dava sanci. Jsou jen k smichu.