IPv4 sa údajne minú o polnoci

IPv4 sa údajne minú o polnoci
« kdy: 31. 01. 2011, 21:07:15 »
(mozno by sa tato tema hodila skor do sekcii siete)

Podla tohto merania - http://inetcore.com/project/ipv4ec/index_en.html a podla mojho skromneho vypoctu, ked berieme v uvahu ze sa minie tymto tempom 78k IPv4 adries za hodinu, vyslo mi ze volne IPv4 adresy dojdu okolo polnoci. (mojim vypoctom radsej neverit ;) )

Co si o tom myslite? Myslite si, ze mame trosku viacej casu teraz, ked je Egypt odpojeny? Alebo si myslite, ze je to cele nezmysel?

stewe

Re: IPv4 sa údajne minú o polnoci
« Odpověď #1 kdy: 31. 01. 2011, 21:18:10 »
podla mojho nazoru to nie je tak ze su ipcky ... 5 4 3 2 1 aaaaaa uz nie su :D to je dlhotrvajuci proces (strelim, radovo tyzdne) takze nic take A TERAZ UZ NIE SU nebude ... a robit prepocty na hodiny omg clovece :D get life :) tema mimo misu ... offtopic, zamknut + ban :DD

« Odpověď #2 kdy: 31. 01. 2011, 21:20:08 »
sak samozrejme ze to nebude 5 4 3 2 1..

stewe

« Odpověď #3 kdy: 31. 01. 2011, 21:42:58 »
no je to zaujimave, ale neviem si predstavit, ze sa v skutocnosti minaju tak pekne linearne :) mozno za tri dni sa udelia posledne bloky alebo uz sa tak stalo, alebo si niekto rezervuje nejaky blok atd a len to linearne odpocitavaju ... celkom zaujimave je aj to, ako vlastne definuejme to, ze uz "nie su", akoze uz nemaju ake dalsie udelit? alebo uz ti co maju tie bloky udelene nemaju uz ziadny priestor na pridelovanie verejnych ip pre vlastne ucely? ja sa s tebou nehadam len rozyslam nahlas ...

« Odpověď #4 kdy: 31. 01. 2011, 21:55:34 »
tiez som nad tym rozmyslal jak to pocitadlo moze hentak linearne odpocitavat, samozrejme ze to je len orientacne..myslim si ze to bude tak, ze skratka ked sa budes chciet pripojit do netu, tak ti neprideli ip, sorry matonni uz neni..a myslim si ze niektore bloky su sice rezervovane, ale prazdne resp. nie naplno vyuzite, tak tie sa mozno budu vracat naspat alebo tak nejak...

« Odpověď #5 kdy: 31. 01. 2011, 22:11:23 »
Ten lineární průběh je nesmysl. Samozřejmě je možné odhadnout, kdy přibližně APNIC požádá o zbylé dva bloky (posledních pět se pak rozhodí automaticky mezi RIRy), ale vůbec netušíme, kdy mu IANA vyhoví a jak dlouho ten proces bude trvat. Takže to nakonec bude skoková záležitost a počítat pokles lineárně navíc k neznámému datu je nesmysl. Navíc se jedná jen o symbolické datum, v ten den se vlastně doopravdy ještě nic nestane.

« Odpověď #6 kdy: 31. 01. 2011, 22:27:30 »
Musím to tu prozradit, pan Krčmář je teď televizní hvězda, viděl jsem to, opravdu...  :)

Jenda

« Odpověď #7 kdy: 01. 02. 2011, 00:35:26 »
Musím to tu prozradit, pan Krčmář je teď televizní hvězda, viděl jsem to, opravdu...  :)
Kde? Kdy? Je to v nějakém online archivu?

« Odpověď #8 kdy: 01. 02. 2011, 00:54:54 »
Nevím, jestli je to online, byl ve zprávách dnes (no teď už vlastně včera) od 19:30- asi na Nově (95%) a chvilku povídal divákům o problematice IP adres - je to teď polulární téma i pro komerční televize (speciálně tahle ráda lidi straší vším možným).

« Odpověď #9 kdy: 01. 02. 2011, 08:07:20 »
Díky, každopádně je to i online.

« Odpověď #10 kdy: 01. 02. 2011, 09:02:08 »
Stacilo na Nove rict, ze by uzivatele meli co nejdriv kontaktovat sveho poskytovatele kvuli prideleni IPv6 a dnes by se z toho byla mega akce :-D
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

cosmo

« Odpověď #11 kdy: 01. 02. 2011, 09:51:07 »
Neviem, cele sa mi to zda tak, ze prechod na IP6 bude este zauimavy, ale hlavne pre providerov a pre administratorov. Mne ako uzivatelovi bude prakticky jedno, ake RFC bude pouzite pre moje pripojenie :-)
Ale v zasade to snad nebude az take zle, ved existuju prechodne 4to6 riesenia ako tuneling a podobne. Myslim si, ze poskytnu dost casu, aby sa IPv6 bezpecne nasadilo tam, kde to bude nevyhnutne. Niekore organizacie, zrejme vsetky domacnosti a podobne miesta podla mna preziju bez problemov so svojou infrastrukturou aj na IP4.
IPv6 bude kriticka skor u hostingov, providerov a v podsate u tych, ktori svoje sluzby poskytuju dalej klientom.
Mam taky pocit, ze media to zbytocne nafukuju a robia z toho senzaciu ako Y2K :-) Napr. na jednej nemenovanej TV na slovensku bolo uvedene, ze nova verzia "internetu" bude potrebna preto, lebo uz teraz mame vykonne pocitace a cele by to na tej "starej" verzii bolo pomale :-)
Takze asi tolko ku katastrofe pri nedostatku IP4 adries :-) No flame pls :-)

« Odpověď #12 kdy: 01. 02. 2011, 10:45:33 »
Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.

Jenda

« Odpověď #13 kdy: 01. 02. 2011, 23:25:08 »
Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.
Mazej do Egypta.

« Odpověď #14 kdy: 02. 02. 2011, 07:15:22 »
Já se bojím především o nějaké laicky použitelné 4to6 řešení. Existuje spousta aplikací, které nikdy nebudou IPv6 aware a jejich uživatelé (samosprávci) zůstanou stejní nemehla jako jsou dosud, takže je třeba přijít s řešením, jak transparentně poskytnout IPv4 internet pro do budoucna pouze IPv6 sítě. Nevíte, je-li něco takového ve Windows (které je silně postavené na zpětné kompatibilitě)?